• Etusivu
  • LVI

Pieni tila ei ole este takan hankinnalle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 06.03.2024
20235_81741.jpg

Muodoiltaan kauniin pyöreä Puro-malli.

Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?

Mistä ajatus Jero-mallistosta syntyi?

Liian usein on tulisijat ovat keskusteluissa kuvailtu kookkaiksi ja tilaa vieviksi. Tähän mielikuvaan Tulikivi halusi tehdä muutoksen. Tuotemallistojen nykyaikaistaminen onkin johtanut uuden äärelle Jero-malliston muodossa. Tämä mallisto yhdistää juurikin kamiinoista tutun kompaktin koon sekä vuolukivitakoille tutunomaiset lämmitys- ja lämmönvarausominaisuudet. Suomen leveysasteilla kun tulisijan tarvetta ja hyötyä ei kuitenkaan voi vähätellä.

Jero-malliston ideana on pieni koko. Näin tarjoutuu mahdollisuus hankkia takka myös koteihin, joissa suurelle tulisijalle ei ole tilaa. Pieni koko tuo tullessaan myös muuta hyötyä, sillä myös hinta on perinteistä suurempaa tulisijaa maltillisempi. Uuden malliston suunnittelussa otettiin lisäksi tavoitteeksi asennusvaiheen nopeuttaminen. Tulisijan ollessa kompakti, nopeutuu myös asennustyö.

Niin ja mistä malliston nimi? – Suomalaisuutta kunnioittaen on myös mallisto nimetty kauniiden maisemien mukaan. Kolin kupeessa sijaitsee mallistolle nimen antanut Jero-järvi.

<p data-block-key="k4hov">Kulmikas Korpi-malli tummalla Nobile-pinnalla.</p>
Kulmikas Korpi-malli tummalla Nobile-pinnalla.

Lämpöä hiljalleen ja pitkään

Kuten tutummat ja suuremman kokoluokan takat, myös Jero-malliston tulisijat luovuttavat lämmön hiljalleen säteilylämpönä – vielä tunteja tulen sammumisen jälkeenkin. Lämmittämisen aikana syntyvä lämpö varautuu takan vuolukivirakenteisiin sekä Kermansaven valmistamaan keraamiseen kierrätysmassaan. Takan pintakaan ei tule polttavan kuumaksi, joten vuolukivitakka on turvallinen ratkaisu myös lapsiperheisiin.

Jero-malliston takkojen etuus on tässäkin yhteydessä niiden pieni koko sekä kevyempi paino – näin ollen niiden sijoitus on helpompaa myös vanhempaan kiinteistöön.

Tutustu Tulikivi-takkojen toimintaan
Lämmöissä on eroja

Info

Info

Tulikivi-päiviä vietetään taas maaliskuussa

Kun lumi vielä peittää maan ainakin osittain ja pakkanen hieman napsuttelee nurkissa on miellyttävää käpertyä sohvalle takkatulen ääreen odottelemaan kevään saapumista. Olisiko sinunkin aika hankkia takka?

Tervetuloa Tulikiven Studioille 11.-16.3.2024. Pääset tutustumaan myös uuteen Jero-takkamallistoon, joka yhdistää kamiinan ja varaavan takan parhaat ominaisuudet.

Löydä lähin Tulikivi-studiosi

Kiinnostaako sinua kuulla enemmän Tulikiven uudesta Jero-mallistosta, tai mahdollisesti uudet kiukaat?

Onko aika vaihtaa vanha takka uuteen, mutta mahdollinen rahatilanne huolettaa?

Näihin kaikkiin saat vastauksen Tulikivi-päiviltä.

Psst. Raha ei ole este tehokkaan tulisijan hankkimiselle. Tutustu vaikka etukäteen Tulikiven rahoitukseen.

Luonnollisuus sekä moderni muotoilu tekevät takasta kiinnostavan

Kotimainen vuolukivi tuo sisustukseen luonnonläheisyyttä samalla, kun sen kaunis pehmeänharmaa sävy rauhoittaa tilaa. Pintastruktuuri tuo vuolukivitakkaan oman lisäulottuvuutensa. Esimerkiksi tumman Nobile-pinnan hento karheus mieleen pehmeän mokkanahan, Classic-pinnan silkkimäinen sileys taas aaltojen hioman rantakiven. Aito tulen ja kiven liitto tuo rauhaa tilaan ja pehmeää sekä miellyttävää lämpöä pitkäksi aikaa.

Jero-malliston takat ovat pieniä, mutta eivät huomaamattomia. Ne sujahtavat tilaan vaivatta ja ovat osa isompaa sisustuskokonaisuutta. Malliston Puro-mallit ovat pehmeän pyöreitä ja sileitä muodoiltaan Korpi-mallien edustaessa kantikkaita vaihtoehtoja. Takat ovat moderneja sekä tyylikkäitä ja sopivat upeasti mihin tahansa sisustustyyliin.

Tutustu Tulikiven takkamallistoihin

<p data-block-key="kxpvd">Pieni koko mahdollistaa monipuolisen sijoittelun.</p>
Pieni koko mahdollistaa monipuolisen sijoittelun.
Info

Info

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62775.jpg
Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka kotiisi
Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Lisäksi etuna on kevytrakenteisuus, minkä vuoksi takan voi sijoittaa helposti lähes mihin tahansa.
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20212_68718.jpg
Ajatuksia takan valinnasta, hankinnasta sekä käytöstä
Kesän korvalla kannattaa suunnitella takkaremonttia, takan asennus on nopeaa ja vaivatonta. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin käpertyä pehmeälle sohvalle ja nauttia takan tuomasta lämmöstä ja katsella liekkien iloista tanssahtelua. Takan tuoma lämpö on suloisen pehmeää sekä miellyttävää. Tuollainen lämpö on mahdollista saada aikaan vain puulämmitteisellä tulisijalla. Vuolukivinen takka luovuttaa lämpöä ei vain lämmitettäessä vaan myös pidempään aktiivisen lämmittämisen jo loputtua.
202111_73514.jpg
Onko pienhiukkaspäästöjä mahdollista vähentää?
Miten sinä lämmität kotiasi? Sähköllä, puulla, pelletillä vai kenties jollain muulla? Tiesitkö, että kotitaloudessa käytettävästä energiasta jopa puolet kuluu lämmitykseen?Suomen oloissa talven kylmimpään aikaan takoilla on merkittävä rooli kalliiden sähkön kulutus- ja hintapiikkien tasaajana, jolloin esimerkiksi ilmalämpöpumpun hyötysuhde heikkenee. Puilla tapahtuvan nykyaikaisen ja puhtaasti polttavan varaavan takan lämmitys on ekologinen ja luonnollinen lämmitysratkaisu.Puun palaessa luovuttaa se saman hiilidioksidimäärän, jonka se on kasvunsa aikana sitonut itseensä. Sama määrä hiilidioksidia vapautuisi puun lahotessa luontoon, tästä syystä on kestävän kehityksen mukaista ottaa lämpöenergia talteen. Luonnollisuutensa lisäksi se on myös varma tapa lämmittää, sillä puulämmitykseen ei vaikuta myrskytuuli eikä sähköjen katkeaminen – kotisi pysyy lämpimänä.Vinkit tulisijan oikeaoppiseen käyttöön meille antaa Tulikivi ja Tulikiven toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
201910_60767.jpg
Miten korjata tulipesän pienet halkeamat?
Vaikka tulipesät rakennetaankin kestämään kovia lämpötilojen vaihteluita, rapautuvat nekin ajan myötä käytössä. Tulipesä on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton