• Etusivu
 • Talo

Mitä kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys tarkoittavat keittiökalusteissa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Charmia Group Oy
Päivitetty 30.05.2023
20221_76699.jpg

Onko keittiöremontti tai uuden hankinta mielessä ja ajankohtaista? Ovatko kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys sinulle tärkeitä arvoja? Charmia keittiöt on suomalainen perheyhtiö, jonka keittiökalusteet edustavat kaikkea edellä mainittua. Keittiö on kodin sydän, jolloin kaikkien jokapäiväisessä käytössä olevien keittiökalusteiden materiaalivalinnan merkitys korostuu.

Mitä kotimainen, paikallinen, yksilöllinen ja kestävä Charmia keittiö tarkoittaa käytännössä? Se selviää tästä artikkelista.

Yksilöllisen keittiön resepti: kotimainen tuotanto ja paikallinen palvelu

Suomalaisten keittiöiden tyyliä Charmia on kohentanut alkaen vuodesta 1993, jolloin Loimaan teollisuuskylästä ponnistanut yritys tunnettiin Kalustetukkuna.

Charmia on kasvanut 13 myymälän ketjuksi 2000-luvulta saakka. Kahden vuosikymmenen aikana Charmia on kokenut vaiherikkaan kasvun yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi keittiökalustevalmistajaksi.

Kotimaisuus näkyy käytännössä siinä, kun kaikki Charmia-keittiöiden rungot valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa, Loimaan vuonna 2019 modernisoidussa tehtaassa.

Valmistuksessa käytetään kotimaista Koskisen Oy:n lastulevyä. Muut osat, kuten ovet, tasot ja altaat tulevat läheltä nekin – ja ovat tietysti kotimaisia.

20221_76698.jpg

Paikallisuuden puolesta puhuu palvelu, joka on yksilöllistä alkaen suunnittelusta ja kaupanteosta mittaukseen ja asennukseen. Keittiösuunnittelu hoituu lähimyymälässä ammattitaitoisten suunnittelijoiden avulla. Paikallisuus tarkoittaa myös keittökalusteiden hyvää saatavuutta, jolloin paikallisesta myymälästä löytyy laaja valikoima tuotteita noutovalmiina.

Valkoinen, harmaa tai vaikkapa vihreä keittiö – yksilöllinen mittaustilaustyökin mahdollista

Yksilöllinen mittatilaustyö on tärkeää, joka onnistuu parhaiten tuotekehityksen ollessa omissa eli Charmian käsissä. Näin onnistuu parhaiten joustava ja yksilöllinen ideointi sekä uusien toiveiden mukaiset keittiökalusteet. Yksilöllisiä mittatilauskalusteita voivat olla useat keittiökalusteet, kuten:

 • aamiaiskaappi
 • välitilalevyt
 • vetimet
 • allaskaappi
 • keittiösaareke
 • laatikosto
 • keittiötasot
 • seinäkaappi
 • keittiökaapit
 • lavuaari
20235_81752.jpg

Perusteelliseen ja laadukkaseen työhön kuuluu olennaisesti hyvä suunnittelu. Hyvä suunnittelu tarkoittaa Charmialla kalustelevyjen leikkaamista millintarkasti, jolloin hukkakappaleet minimoidaan. Kun hukkakappaleet on minimoitu, tuotantoprosessista tulee ympäristöystävällistä ja edullista.

Luonnon hyväksi säästetyt materiaalit ja ajankäyttö voivat olla pieniä juttuja, mutta isossa mittakaavassa merkittäviä. Charmian Loimaan tehtaan tuotannon pienet hukkakappaleet ja purut päätyvät hyötykäyttöön. Puruilla lämmitetään muun muassa paikallisen Hunajayhtymä Oy:n tiloja Loimaalla.

Tutustu yksilöllisiin valmistuneisiin Charmia-keittiöihin:

Huomio

Huomio

Hyödynnä kampanjaetu!

Charmia-keittiön ostajalle on tarjolla Siemensin huippulaadukkaan lippulaivasarjan (iQ700) tasotuulettimen tarjoushintana vain 1295 € (ovh. 4469 €)!

Tarjous on voimassa kampanjan ajan 2.5.-30.6. ja koskee sinä aikana tehtyjä uusia tilauksia. Tuotteita rajoitettu erä.

20221_76690.jpg

Keittiön pitkäikäisyys taataan laadulla ja tarpeeseen sopivalla ratkaisulla

Keittiöltä vaaditaan pitkäikäisyyttä ja kestävyyden tae onkin tuotteiden laadukkuus ja kestävyys. Laatu on yksi tärkeimmistä Charmian arvoista, joka on ohjannut tekemistä jo kahden vuosikymmenen ajan. Charmia vaatii myös kaikilta kumppaneilta vähintään samaa laatutasoa, jolla Charmian Loimaan tehtaan tuotanto pyörii.

Paras ei suinkaan tarkoita kalleinta. Unelmien keittiön löytämiseen tarvitaan ennemmin näkemystä ja ripaus rohkeutta – Charmialta voi odottaa joustavaa ja idearikasta asiointia.

On kunnia-asia, että jokaiseen tarpeeseen löytyy parhaiten sopiva keittiö. Tukea, opastusta, ideointia ja runsaasti vinkkejä saa ammattitaitoisilta palvelualttiilta Charmian henkilökunnalta. Voit tutustua myös Charmian sivuilta löytyvään idea-aineistoon.

Näin muodostuu juuri Sinun yksilöllinen, toiveiden mukainen keittiösi!

Keittiöremontin saat alkuun suunnittelukäynti lähimmässä Charmia-myymälässä.

20221_76689.jpg
Info

Info

Miksi kannattaa hyödyntää suunnittelukäynti myymälässä?

 • Sinun ei tarvitse tietää kaikkea mitä keittiöremonttiin liittyy, vaan työkseen keittiösuunnittelua ja keittiöremontteja käsittelevät alan ammattilaiset osaavat kysyä oikeat kysymykset heti alusta alkaen
 • Jos olet jo pidemmällä keittiösuunnittelussa, voit tutustua erilaisiin toteutusvaihtoehtoihin ja hyödyntää ideoita ja ajatuksia vapaasti
 • Tapaaminen ei sido sinua mihinkään eikä perääsi soitella, vaan saat hyödyntää saamaasi apua velvoitteetta
 • Saat uudesta keittiöstä ja muista kalusteista mitta- ja 3D-kuvat, joita voit vapaasti käyttää
 • Saat myös tietoa koko keittiöremontin prosessista suunnittelusta toteutukseen

Charmia Group Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_77068.jpg
Miten päästä keittiöremontissa alkuun?
Monella voi tulla mieleen keittiössä ruokaa tehdessä ja ruokaillessa, että nykyinen keittiö ei vastaa omia tarpeita tai keittiö kaipaisi muuten vain uutta ilmettä. Miten siis päästä alkuun keittiöremontissa, etenkin kun huomioitavia asioita on paljon?Tässä artikkelissa käymme läpi mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ja miten saada keittiöremontti ja keittiösuunnittelu alulle – tai onhan se jo alussa, kun on alettu miettimään ylipäätään remonttia!
20224_77638.jpg
Yksi kalustetoimittaja, monta eri ilmettä - katso esimerkit!
Keittiöremontin ei ole pakko tarkoittaa uutta valkoista, rosterista tai mustaa pelkistettyä keittiötä, vaan värikkäät ja entistä persoonallisemmat keittiöt valloittavat. Katso vaikkapa alla esitellyt keittiöratkaisut – keittiö voi hurmata myös väreillään, persoonallisuudellaan ja yksityiskohdillaan.
20224_77928.jpg
Tyyliä eri tarpeisiin ja jokaiseen keittiöön - löydä omasi!
Keittiöremontti edessä, mutta mitä väriä keittiöön? Musta ja valkoinen ovat keittiöratkaisuissa usein ominaisia tyylistään tarkoille, mutta samalla ne ovat varma valinta moneen makuun myös silloin kun keittiöön halutaan ajatonta ja toimivaa ilmettä. Oli kyse sitten keittiökalusteet kuten keittiösaareke, aamiaiskaappi tai vaikkapa liesituuletin, joskus perinteikkään rakennuksen henki itsessään vaatii täysin toisenlaista tyylikkyyttä keittiönsä toteutukseen. Tutustu vaikkapa alla esiteltyihin kolmeen, keskenään hyvinkin erilaiseen Charmia-keittiöön.
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton