• Etusivu
  • Varusteet

Minidumpperi ja maantiivistäjä avuksi rakennus- ja pihatöihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 17.05.2024
20235_81719.jpg

Kottikärryihin ei tarvitse montaa kiveä laittaa, etteikö siitä tulisi kiikkerä ja kiemurteleva. Usein saa olla ostamassa uutta rengasta, vanhan hajottua taakan alla. Selkää särkee ja ergonomia on täydellisesti hukassa. Naapurisi himourheilija saattaa pitää hiekalla täytetyn teräsjyrän vetämisestä pitkin pihaa sepelin levityksen jälkeen, mutta kaikkia tämä työ ei välttämättä kiinnosta. Pohjatyöt pitäisi kuitenkin tehdä kunnolla.

Pihalla ja rakennustyömaalla on monia töitä, joita helpottamaan olisi mukavaa löytää apuvälineitä. Oletko kuullut minidumppereista tai maantiivistäjistä?

Mikä on minidumpperi?

Minidumpperi on oikeastaan kuin polttomoottorilla varustettu kottikärry, ja sitä voikin käyttää käytännössä kaikkiin niihin töihin, joihin kottikärryäkin. Kevyesti liikkuva minidumpperi helpottaa raskaiden ainesten siirtoa etenkin silloin, kun kuormaa liikutellaan ylä- tai alamäkeen, mutta se keventää kuorman siirtelyä myös tasaisella alustalla, sekä ulkona että sisällä.

Viisi hyvää syytä valita minidumpperi

  • Turvallisuus: minidumpperi on vakaa ja se helpottaa kuorman liikuttelua
  • Ergonomia: polttomoottorikäyttöinen minidumpperi on kevyt liikutella myös ylämäkeen
  • Monikäyttöisyys: soveltuu muun muassa rakennus, saneeraus- ja purkutöihin, puutarhatöihin, polttopuiden kuljettamiseen ja maa-ainesten siirtämiseen
  • Keveys: kuorman paino jakautuu minidumpperissa neljälle renkaalle tai telaketjuille, eikä siitä jää suuria painaumia pihalle
  • Päheämpi kuin tavallinen kottikärry!
<p data-block-key="1jdkf">IKH:n Renkailla varustetun XTP130 -minidumpperin avulla voi siirtää raskaitakin kuormia helposti ja turvallisesti.</p>
IKH:n Renkailla varustetun XTP130 -minidumpperin avulla voi siirtää raskaitakin kuormia helposti ja turvallisesti.

Minidumpperi on monikäyttöinen ja pitkäikäinen apuri

Renkailla varustettu IKH:n XTP130 -minidumpperi on käytännöllinen apuväline rakennusvaiheessa, jolloin tulee usein tarve liikuttaa raskaita kuormia rakennustyömaalla. Se mahtuu kulkemaan kapeistakin väleistä, ja soveltuu näin myös sisätiloissa käytettäväksi.

Erityisen hyödyllinen minidumpperi on sisätiloissa saneerauskohteissa ja purkutyömailla, jossa purkujätettä kuljetetaan ulos rakennuksesta. Kuorman kuljettaminen minidumpperilla on myös turvallisempaa, sillä neljän pyöränsä ansiosta se liikkuu vakaasti eikä kaadu yhtä helposti, kuin perinteinen kottikärry. Kuorman tyhjennys on helppoa, sillä minidumpperit on varustettu kippaavalla lavalla.

Minidumpperi ei kuitenkaan ole kuitenkaan vain rakennusvaiheen tai saneerausajan työväline, sillä sitä voi käyttää rakennus- ja saneeraustöiden lisäksi esimerkiksi puutarhatöihin tai polttopuiden kuljettamiseen.

Pyörillä varustetun minidumpperin kantavuus on 300 kiloa, joten käyttömahdollisuuksia on runsaasti perinteistä kottikärryä enemmän. Pihatöissä käytettäessä keveä minidumpperi ei jätä pahoja jälkiä pihaan.

Renkailla liikkuvan minidumpperin lisäksi IKH:n valikoimassa on myös telaketjuin varustettuja malleja, jotka sopivat erityisesti pehmeällä ja upottavalla alustalla liikkumiseen. Edistyneimmässä telaketjumallissa sekä kuormaaja että kippi toimivat hydraulisesti, jolloin käyttö on entistä helpompaa ja ergonomisempaa.

Maantiivistäjä avuksi piharakentamiseen

IKH:n maantiivistäjät XTP7 ja XTP12 sopivat piha-alueiden maantiivistystöihin. Maantiivistäjän avulla esimerkiksi pihakiveyksen tai kevyen piharakennuksen alle tulevat maa-aineskerrokset saa tärytettyä tiiviiksi. Lisävarusteena XTP7 -maantiivistäjään saatava XTP7-1 kumimatto suojaa kiveystä, kun lopullinen pihakiveys tiivistetään saumaushiekan asentamisen jälkeen. Lisäksi maantiivistäjään on saatavilla pyöräsarja, jonka avulla laitteen siirteleminen helpottuu.

Pohjatöissä oikaiseminen ei kannata

Piharakentamisen, ja etenkin pihakiveyksen asennuksen yhteydessä pohjatöiden merkitys on lopputuloksen kannalta erittäin merkittävä. Jos pohjatöitä esimerkiksi pihakiveykselle ei tee huolellisesti, voi siitä seurata isoja ongelmia.

Pahimmillaan pihakiveyksen kivet eivät pysy paikallaan, vaan kiveykseen tulee kuoppia, ja pihakivien tai laattojen raot kasvavat ja niihin kasvaa hankalasti poistettavia rikkaruohoja, kun maa-aines kivien alla liikkuu routimisen tai sadevesien mukana. Isommat pihalaatat voivat myös haljeta, mikäli laatoituksen alle jää kuoppia tai huonosti tiivistettyjä kohtia.

20235_81723.jpg
https://www.ikh.fi/fi/etusivu
IKH
Varusteet
työkalut
pihatyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton