• Etusivu
  • Varusteet

Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 13.11.2020
202011_67457.jpg

Asianmukaiset tyyppihyväksytyt suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn niin työmaalla kuin kotonakin.

Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.

Laadukas kypärä suojaa ja on mukava käyttää

Jokaisella työmaalla on oltava asianmukaiset suojakypärät niin työntekijöille, suunnittelijoille kuin satunnaisille vierailijoillekin. Ergonominen ja kevyt kypärä takaa käyttömukavuuden pidemmillekin työpäiville. Keveys on tärkeää, sillä liian raskas kypärä rasittaa niskaa. Toinen yhtä tärkeä tekijä on kypärän istuvuus ja tasapaino sekä säädettävä pääpanta. Säädöillä saat parannettua istuvuutta, jolloin se tuntuu mukavalta päässä. Käyttömukavuutta sykettä nostaviin töihin saat ilmastointiaukoilla varustetusta kypärästä.

Kypärää valittaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota niiden käyttöikään, joka voi vaihdella 5-10 vuotta. Huomaa myös, että kypärällä voi olla erillinen varastointiaika. Valmistustarrasta voit aina varmistaa valmistusvuoden.

Suojakypärä valitaan aina työtehtävään soveltuvaksi. JSP:n ja PETZL:n mallistoista löytyy yhdestä ja samasta kypärästä molemmat teollisuuskypärän EN 397 ja kiipeilykypärän EN 12494 standardit. Ne sopivat siis niin teollisuudessa käytettäväksi kuin korkealla työskentelyyn.

Työntekijä, joka käyttää heijastimilla varustettua Hi-Viz suojakypärää, on helpompi havaita pimeässä tai huonoissa olosuhteissa.
Työntekijä, joka käyttää heijastimilla varustettua Hi-Viz suojakypärää, on helpompi havaita pimeässä tai huonoissa olosuhteissa.

Pimeässä ja huonoissa olosuhteissa työskentelevälle Petzl:n Hi-Viz huomiovärinen suojakypärä on hyvä valinta. Se on varustettu valmiiksi kaikkiin suuntiin näkyvillä heijastimilla sekä pimeässä hohtavilla otsavalaisinklipseillä. Se soveltuu erityisen hyvin rakennustyöhön, teollisuuden tarpeisiin, ahtaisiin tiloihin, pelastustyöhön, asfalttitöihin ja lumenpudotukseen sekä muihin sykettä nostaviin töihin.

Katso kaikki suojakypärät tästä!

Valitse kuulosuojaimet käytön mukaan

Kuulosuojaimia kannattaa käyttää aina, kun työskentelee kovaäänisten koneiden kanssa tai meluisassa paikassa. Sopivat kuulosuojaimet löydät sovittamalla niitä ja miettimällä, mitä ominaisuuksia tarvitset. Niiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon työ, mitä on tekemässä. Valintaan vaikuttaa myös haluaako perinteiset kupusuojaimet vai elektroniset kuulosuojaimet. Silenta- ja Hellberg-merkeiltä löytyy molempia malleja.

Elektronisia kuulosuojaimia käytetään yleisesti rakennustyömailla varsinkin, jos suojaimia käytetään koko päivän. Mallistosta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja perinteisistä radiokuulosuojaimista aina viestintintäkuulosuojaimiin, jotka ovat oikea valinta työhön, jossa tarvitsee havainnoida ja kuulla ympäristön äänet. Viestintäkuulosuojaimien avulla ympäristön äänet kuuluvat ilman häiritsevää kohinaa. Kuitenkin kuulolle haitalliset äänet vaimentuvat turvalliselle tasolle. Ne sopivat myös hyvin ammuntaan ja metsästykseen. Suojaimia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota itselle tärkeisiin ominaisuuksiin, kuten akun kesto, mikrofonin tarve tai haluaako yhdistää kuulosuojaimet muihin laitteisiin Bluetooth®-yhteyden avulla.

Kupusuojaimia käytetään enemmän pienemmissä töissä, joissa kuulosuojaimia pidetään vain hetken aikaa päässä. Kupusuojainmallistosta löytyy myös lapsille soveltuvat kuulosuojaimet.

Katso kupusuojaimien valikoima tästä jaelektroniset kuulosuojaimet tästä!

Korkealla työskenneltäessä kypärään integroidut kuulosuojaimet pysyvät mukana tuulisellakin säällä.
Korkealla työskenneltäessä kypärään integroidut kuulosuojaimet pysyvät mukana tuulisellakin säällä.

Korkealla työskentelyyn putoamissuojaimet ovat välttämättömät

Yli kaksi metriä korkeat kaiteettomat paikat ovat vaarallisia kohteita rakennus-, huolto- ja asennustöissä. Korkealla työskentelyyn tulee tehdä aina suunnitelma onnettomuuden varalle. Putoamissuojaimet valitaan riskiarvioinnin perusteella. Suojaimia käytettäessä on tärkeää noudattaa aina valmistajan ohjeita ja harjoitella niiden käyttöä.

Putoamissuojaimiin kuuluvat kokovaljaat, vaimennin, tuki- ja varmistusvyö sekä muut osat, kuten liitosköydet, tarraimet, laskeutumislaitteet ja erilaiset kiinnityslaitteet. Putoamissuojia on saatavilla valmiina paketteina tai yksittäisinä tuotteina.

IKH:n valikoimasta löytyvät JSP:n ja Petzl:n putoamissuojainpaketteja niin katolla työskentelyyn kuin nostokoriinkin. Paketista löydät kaikki tarvittavat tuotteet turvalliseen työskentelyyn. Lisäksi voit ostaa erillisiä tuotteita tarpeen mukaan. Paketit soveltuvat esimerkiksi kattotöihin, lumenpudottamiseen eli kaikkeen korkeanpaikantyöskentelyyn, missä halutaan varmistaa turvalliset työskentelyolosuhteet. Tuotteet ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä, jotta virhekäytön mahdollisuus on pieni.

Katso putoamissuojaimet tästä!

Huom! Putoamissuojaimet tulee tarkastaa vuosittain virallisen putoamissuojaintarkastajakortin omaavan henkilön toimesta vaikka putoamissuojaimia ei olisi käytetty

IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton