• Etusivu
  • Varusteet

Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 26.10.2020
202010_67217.jpg

Huomiovaatteen tärkein tehtävä on onnettomuusriskien vähentäminen, mutta niille löytyy käyttöä myös vapaa-ajalla. Kuvassa Patron-huomiovaatteet.

Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!

IKH valikoimasta löydät tyyppihyväksytyt Helly Hansen ja Patron huomiovaatteet. Huomiovaatteille löytyy käyttöä myös vapaa-ajalla – mikäs sen mukavampaa, kuin näkyä hyvin liikenteen seassa lenkkeillessäsikin! Lähtisitkö ylittämään suojatietä iltahämärissä mieluummin erittäin näkyvässä takissa vai tummissa vaatteissa?

Vaatteiden ominaisuudet lisäävät käyttömukavuutta

Työvaatteiden ominaisuuksilla on paljon merkitystä käyttömukavuuteen ja oleellista onkin, että työvaatteissa on helppo ja miellyttävä työskennellä. IKH:lta löytyy sopivat vaatteet kaikenlaisiin työskentelyolosuhteisiin. Esimerkiksi veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta.

Takkien ja housujen erilaiset säädöt hihansuissa ja lahkeissa helpottavat käytettävyyttä. Vaatteiden tärkeimpiä ominaisuuksia on monipuoliset taskutukset. Vetoketjullisissa taskuissa tärkeät tavarat, kuten avaimet, pysyvät tallessa. Rakennustyömailla on kypäräpakko, joten takin huppua ei voi yleensä käyttää. Monesta takkimallista kuitenkin löytyy kypärälle sopiva irrotettava huppu. Tuulen ja sateen vihmoessa arvostaa huppua, ja takaa pidennetyt takit estävät tuulen puhaltamisen myös selkään.

Huomiovaatteita löytyy kevyempää mallia lämpimiin syyssäihin ja topattuja kylmään talveen ja viimaan. Huomiovaatevalikoimasta löytyy takkien ja housujen lisäksi työhaalareita, kevyitä työpaitoja ja t-paitoja. Ensi kesäksi valikoimassa on myös esimerkiksi shortseja ja työliivejä.

Muista myös, että IKH:lta ostamasi työvaatteet saat useista IKH-myymälöistä myös painettuna tai brodeerattuna vaikkapa yrityksen logolla!

Huomiovaatteet sopivat muuallekin kuin työmaalle

Huomiovaatteet ovat pakollisia työmailla, mutta niitä voi käyttää myös vapaa-aikana. IKH:n valikoimasta löytyy vaatteita, jotka sopivat monenlaiseen ulkoiluun esimerkiksi lenkille, metsään ja pyöräilyyn. Huomiovaatteita käytettäessä syksyn ja talven hämärillä, sinun ei tarvitse muistaa erillisiä heijastimia ja pimeä ei pääse yllättämään. Lapsille ja nuorisolle löytyy valikoimasta myös omat huomiotakit ja -housut, haalarit sekä liivit.

Valikoimassa on perinteisiä takkeja, housuja ja huomioliivejä. Huomiovaatteista löytyy myös pitkää tai lyhyttä sadetakkia, mikä on kätevä syyssateilla esimerkiksi koiraa ulkoilutettaessa.

Veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta. Kuvassa Helly Hansenin huomiovaatteet.
Veden- ja tuulenpitävät huomiovaatteet ovat myös hengittäviä, mikä parantaa käyttömukavuutta. Kuvassa Helly Hansenin huomiovaatteet.
IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton