• Etusivu
  • Energia

Loisteputket poistuvat markkinoilta

Valaisinvaihto kannattaa aloittaa ajoissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ledvance OY
Julkaistu 21.06.2023Päivitetty 19.07.2023
20236_82447.jpg

Syttyessään välkähtelevä loisteputki on pian historiaa. Loisteputket sisältävät ympäristölle vaarallista elohopeaa, jonka vuoksi niiden valmistus on päätetty lopettaa. Elokuun jälkeen loisteputkia ei tule enää lisää myytäväksi. Korvaajiksi tilalle tulevat LED-valoputket, jotka ovat energiatehokkaita ja pitkäikäisiä verrattuna loisteputkiin. Lisäksi ne syttyvät heti ja tuottavat laadukkaampaa valoa.

Käytätkö yhä loisteputkia?

Nyt on aika vaihtaa vanhat loisteputket LED-tekniikkaan. Valaisimien modernisointi LED-aikaan tuo monia etuja. LEDit ovat selvästi energiatehokkaampia, ne ovat myös erittäin kestäviä ja niiden käyttöikä on pitkä, kymmeniä tuhansia tunteja.

Vaihdon yhteydessä on hyvä tarkistaa valaisimen kunto. Jo ikääntyneen valaisimen kannattaa vaihtaa kokonaan uuteen mikäli muoviosat ovat kuluneita ja kellertäviä. Uusien LED-valaisimien myötä voidaan usein vähentää myös valaisimien määrää sekä suunnitella tilaan juuri oikeanlaiset energiatehokkaat valaisinratkaisut, jotka palvelevat paremmin käyttäjien tarpeita.

20236_82449.jpg

Huippuluokan korvaava lamppu loisteputkille

LED-lamppujen dioditekniikan etuja ovat korkea kytkentäkertojen kesto ja vähäinen energiantarve jatkuvassa käytössä. Vaihdon myötä lamppujen sähkönkulutus väheneekin selvästi – LED-valoputkilla energiakustannukset laskevat 70 %. Sähkön säästön myötä uuden LED-valoputken hankinta maksaa itsensä takaisin noin kahdessa vuodessa.

LEDVANCEn valmistamat OSRAM LED-valoputket ovat erinomainen vaihtoehto loistelamppujen korvaamiseen. Ne sopivat suoraan kuristinta tai elektronisia liitäntälaitteita (CCG ja ECG) käyttävien T8-loisteputkien korvaamiseen. Vaihtaminen on erittäin helppoa eikä vaadi uudelleenjohdotusta.

Nykyään LED-valoputkista on saatavilla myös älyvalaistusversiot, jotka tuovat valaistukseen monipuolisia säätö- ja ohjausominaisuuksia. Esimerkiksi Ledvancen SMART-malleissa värilämpötilan säätö mahdollistaa halutunlaisen valon tilanteen mukaan. Valoa voidaan myös ohjata sovelluksella tai äänikomennolla.

20236_82448.jpg
  • Jopa 69 %:n säästöt energiankulutuksessa
  • Jopa 30 vuoden käyttöikä
  • Saatavana sopivat mallit kaikkien yleisimpien loisteputkien tilalle
  • Välittömästi täysi valoteho ilman välkkymistä
  • Helppo vaihtaa, elohopeaton
  • Korkea valotehokkuus, jopa 120 lm/W
  • Erinomainen värin yhtenäisyys
  • Erittäin kestävä lasirungon ansiosta
  • Suojaus ylitehoa, ylikuumenemista ja oikosulkuja vastaan
20236_82421.jpg

Valaise kotisi tyylikkäillä ja monipuolisilla LED-valaisimilla

Vanhoja loisteputkia poistaessa on hyvä tilaisuus uudistaa myös muuta kodin valaistusta. Nykyaikaisilla LED-valaisimilla valon laatu paranee merkittävästi.

Ledvancen LED-valaisimilla luot sisustuksellisen ja esteettisen kotivalaistuksen. Valaisimet soveltuvat laatutietoisille asiakkaille, jotka haluavat tyylikästä muotoilua ja energiatehokasta tekniikkaa. Saman tuoteperheen valaisimia voi säätää suhteessa toisiinsa, jos ne sijaitsevat samassa huoneessa. Varman laadun lisäksi hyödyt ajattomasta ja nykyaikaisesta muotoilusta sekä erinomaisesta hinta−laatu -suhteesta.

Seinä- ja kattovalaisimet
LED-kohdevalaisimet ja led-alasvalot
Seinä- ja kattovalaisimet lisätoiminnoilla
Innovatiivista LED-moduuliratkaisua hyödyntävät valaisimet

Info

Info

Miten valita oikeanlainen loisteputki?

Loisteputken vaihtaminen LED-versioon on helppoa, kunhan ensin tarkistaa vanhan loisteputken pituuden, tehon (W) sekä käytetäänkö loisteputkea sytyttimellä ja kuristimella vai elektronisella liitäntälaitteella.

Yleisimmin käytössä on T8 (26 mm) -loisteputki kuristimella, joka välkähtää valon syttyessä. Hyvä vinkki varmistukseen on kuvata puhelimen kameralla valoa. Mikäli kuva välkkyy, on kyseessä kuristimella käytetty T8 loisteputki. Tällöin voit valita tilalle joko EM tai myös UN (Universal) merkityn LED-valoputken.

Jos vanhaa loisteputkea käytetään elektronisella liitäntälaitteella (valaisimessa ei erillistä sytytintä), jolloin valo ei välky, tilalle sopii vain UN merkitty LED-valoputki.

Mikäli loisteputkivalaisin halutaan vaihtaa kokonaisuudessaan uuteen, on Ledvancen Submarine-malli hyvä valinta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ledvance OY
Energia
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79201.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
202210_79775.jpg
Paranna hyvinvointiasi älyvalaistuksella
Luonnon valon vuorokausirytmi ohjaa sisäistä kelloamme aamusta iltaan. Vietämme kuitenkin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin vastaavan optimaalisen valaistuksen toteuttaminen kodin tiloihin on tärkeää hyvinvointimme ja jaksamisen kannalta. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina laadukkaan valaistuksen merkitys korostuu entisestään. Uudenlainen älykäs päivänvalovalaistus parantaa vireyttä aamulla, keskittymistä päivällä ja rentoutumista illalla.
202211_79992.jpg
Älykäs koti ei käytä sähköä turhaan
Korkeat energiakustannukset puhuttavat nyt paljon – ja säästää pitäisi. Kulutustottumuksia muuttamalla voidaan vaikuttaa merkittävästi energiankäyttöön asumisessa. Valaistuksen ja kodin sähkölaitteiden älykäs ohjaaminen tuo helpotusta kulutuksen hallintaan eivätkä laitteet ole päällä turhaan. Päivittäminen älykodiksi onnistuu nopeasti älylamppujen vaihdolla ja älypistorasioilla, jotka mahdollistavat valaistuksen ja piensähkölaitteiden ohjaamisen sovelluksella tai älykaiuttimen äänikomennoilla.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino tähän onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20225_78047.jpg
Näin tuot valoa sähköttömälle kesämökille - katso vinkit
Illan pimetessä aurinkokenno- ja paristovalot tuovat tunnelmaa ja turvallisuuden tuntua myös niihin paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Airamin näppärillä valoratkaisuilla sähkötön kesämökki terasseineen, rantasaunoineen, huvimajoineen ja pihapolkuineen on helppo valaista tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton