• Etusivu
  • Talo

Lisää kesämökin käyttömukavuutta

Toimivat hanaratkaisut mökille

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20225_78304.jpg

Millaisia mukavuuksia sinä kaipaat kesämökillesi?

Kesämökkien ja -huviloiden varustelutaso vaihtelee paljon jo siitäkin syystä, että ihmisillä on erilaisia toiveita ja oletuksia liittyen vapaa-ajan asunnon varustelutasoon. Osan mielestä mökkiolosuhteet ovat kohdallaan, kun pesuvesi kannetaan järvestä ämpärillä, juomavesi tuodaan kanisterissa kotoa ja käytössä on ulkohuussi, jonka ovenpieleen on järjestetty käsienpesupiste hurmaavan emalivadin ja kannun avulla. Toiselle optimaaliset olosuhteet taas muodostuvat korkealaatuisista ja viimeisintä teknologiaa edustavista vesikalusteratkaisuista, jotka auttavat säästämään vettä ja energiaa, ja antavat jopa reaaliaikaista palautetta käytönaikaisesta kulutuksesta.

Lämmin vesi mökille?

Näppärää mökkihanaa löytyy myös lyhyemmällä juoksuputkella varustettuna.
Näppärää mökkihanaa löytyy myös lyhyemmällä juoksuputkella varustettuna.

Lämmin vesi helpottaa mökkiolosuhteissa monia askareita kuten tiskaamista, ja lisää käyttömukavuutta kun lämmintä vettä on saatavilla esimerkiksi käsien pesuun tai henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen. Oraksen Safira-tuoteperheestä löytyy vedenlämmittimellä varustettu pesuallashana sekä keittiöhana, jotka on helppo asentaa – mikäli mökistä löytyy sähkö- ja kylmävesiliitännät. Pakettiin kuuluu matalapainehana sekä 5 litrainen vedenlämmitin, ja veden lämpötila on portaattomasti säädettävissä +35°– 85°C (suositus +65°C).

Ratkaisuja mökkikeittiöön

Mikäli vapaa-ajanasunnolta toivotaan kodinomaisia mukavuuksia, löytyy Orakselta laaja valikoima tuotteita erilaisilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla varustettuna. Silmää miellyttävän ja ympäristöön sopivan muotoilun lisäksi on huomioitava vesikalusteiden yhteensopivuus muiden kalusteiden – kuten pesualtaiden – kanssa.

Huomioi vesikalusteiden yhteensopivuus muiden kalusteiden, kuten pesualtaiden kanssa. Kuvassa Oras Vega.
Huomioi vesikalusteiden yhteensopivuus muiden kalusteiden, kuten pesualtaiden kanssa. Kuvassa Oras Vega.

Korkealla juoksuputkella varustettu keittiöhana on näyttävä ja antaa lisätilaa altaalla toimimiseen ja isompienkin astioiden täyttämiseen, mutta ennen asennusta tulee varmistaa, että altaan yläpuolista tilaa ei ole rajoitettu esimerkiksi yläkaapeilla.

Joskus keittiötiloissa hanan ja seinän taakse jää vähän tilaa, jolloin kummalle tahansa sivulle asemoitava juoksuputki on näppärä ominaisuus, kuten Oras Vega -keittiöhanassa. Tästä hanaperheestä löytyy laaja valikoima ominaisuuksia joista valita, astianpesukoneventtiilillä tai ilman, korkea tai matalampi juoksuputki, perinteinen krominen tai trendikäs mattamusta viimeistely.

Vinkki!

Oras Vega -hanaperhe on myös oiva valinta ekologisuutensa puolesta, sillä siitä löytyy vettä ja energiaa säästävä ekonappi – sekä laaja valikoima pesuallas- ja suihkuhanoja. Tutustu Oras Vega -tuoteperheeseen täällä.

Olipa oma mökkisi millainen tahansa, sen toimivuutta lisää kun hanat vastaavat käyttäjiensä tarpeisiin. Käytä siis hetki aikaa vaikkapa riippumatossa loikoillen, ja mieti voisiko mökkisi käyttömukavuus olla helposti nostettavissa uudelle tasolle hanat päivittämällä?

20225_78306.jpg
Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20219_72428.jpg
Juokseva lämmin vesi myös autotalliin ja puutarhaan
Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20231_52454.jpg
Kiinnitä seinälevyyn jopa 40 kilon ripustuskuorma
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20229_79604.jpg
Oras-mökkihanan tyhjennys talvikuukausien ajaksi
Syksyn tullen on tärkeää huoltaa kesämökki talvikuntoon. Huolellisesti tehty syyshuolto ehkäisee tehokkaasti seuraavan vuoden korjaustarpeita. Mökin tärkeimpiä syystoimia ovat vesivahingoilta ja jäätymiseltä suojaaminen. Jäätyvän veden aiheuttamat vahingot voi estää muun muassa tyhjentämällä vesi viemäreistä, vesijohdoista, lämminvesivaraajasta, hajulukoista sekä hanoista.
20228_79347.jpg
Onnistuu käyttömuka­vuudesta tinkimättä: 5 vinkkiä veden ja energian säästöön
Olemme tottuneet käyttämään runsaasti lämmintä vettä päivittäisissä askareissamme, kuten henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta, kodinhoidosta tai vaikkapa itsensä hemmottelusta lämpimässä suihkussa.Pikkuhiljaa olemme alkaneet kuitenkin herätä siihen todellisuuteen, että vesi ei ole rajaton resurssi, ja etenkin sen lämmittämisestä koituvat kustannukset ovat herättäneet viime aikoina yhä useampia miettimään omia kulutustottumuksiaan – sekä kustannuksiaan.Meillä on hyviä uutisia. Oman vedenkäytön järkevöittäminen ei lopulta ole kovin työlästä, eikä edes käyttömukavuudesta tarvitse juurikaan tinkiä. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden ansiosta veden ja energian kulutusta ja niistä aiheutuvia kustannuksia voi helposti pienentää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton