• Etusivu
 • Talo

Oras-mökkihanan tyhjennys talvikuukausien ajaksi

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 16.10.2019Päivitetty 07.11.2023
20229_79604.jpg

Syksyn tullen on aika laittaa mökkiä talvikuntoon.

Syksyn tullen on tärkeää huoltaa kesämökki talvikuntoon. Huolellisesti tehty syyshuolto ehkäisee tehokkaasti seuraavan vuoden korjaustarpeita. Mökin tärkeimpiä syystoimia ovat vesivahingoilta ja jäätymiseltä suojaaminen. Jäätyvän veden aiheuttamat vahingot voi estää muun muassa tyhjentämällä vesi viemäreistä, vesijohdoista, lämminvesivaraajasta, hajulukoista sekä hanoista.

Myös paineeton Oras-mökkihana ja vedenlämmitin pitää tyhjentää talvikuukausien ajaksi. Alla olevien tyhjennysohjeiden avulla varmistat hanan toiminnan myös seuraavan mökkikauden alkaessa.

Näin tyhjennät Oras-mökkihanan sekä vedenlämmittimen:

 1. Sulje vedentulo hanalle.
 2. Irrota laite sähköverkosta.
 3. Avaa hana auki keskiasennossa.
 4. Odota, että vedentulo loppuu.
 5. Kierrä tuloveden liitinmutteri auki.
 6. Kierrä liitinmutterit auki veden lämmittimen liitäntämuhveista.
 7. Tyhjennä säiliö vedestä kääntämällä se ylösalaisin (lämpimän veden yhteestä).
 8. Odota, että vedentulo loppuu kokonaan.
 9. Irrota hanan vivusta merkkinasta ja talttapäinen kiinnitysruuvi.
 10. Irrota hanan suojakuppi.
 11. Kierrä säätöosan mutteri (38mm) auki holkkiavaimella (Oras-nro 910003).
 12. Vedä säätöosa ylös karasta, esim. kahvaa apuna käyttäen.

Muista säilyttää hanan säätöosa kuivassa ja lämpimässä.

201910_60695.jpg

Mikä on Oras-mökkihana?

Mökkeilijälle erinomainen ratkaisu on Oras Safiran vedenlämmittimellä varustettu hana, eli tuttavallisemmin mökkihana. Hanaa on saatavilla kahta eri mallia, joista toinen soveltuu erinomaisesti keittiöön ja toinen vastaavasti käsienpesualtaille. Se mitä tarvitset, on kiinteä kylmävesijohto sekä sähkö. Mökkihana on turvallinen sekä käytännöllinen ratkaisu mökille.

Lue myös muita kiinnostavia artikkeleita:

Lisämukavuutta mökille: lämmin juokseva vesi helpottaa arjessa ja ruoanlaitossa. Lue lisää

Oras Safira -mökkihanalla lämmin vesi kesäkeittiöön, mökille tai grillikatokseen Lue lisää

Oras Oy
Talo
rakennukset
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72428.jpg
Juokseva lämmin vesi myös autotalliin ja puutarhaan
Mietihän hetki tavallista arkeasi, viime kesää, remonttiprojekteja autotallissa tai puutarhassa. Jos jotain yhteistä näille kaikille miettii, on se lämpimän juoksevan veden tarve. Kuinka helppoa olisikaan pestä vihannekset suoraan maalta nostaessa kesäkeittiössä tai puhdistaa kädet autotallissa ennen kuin tarvitsee koskea edes valokatkaisijaan. Tottahan toki juoksevan kylmän veden saa käsienpesua varten aikaan vaikka puutarhaletkulla, mutta miellyttävän lämmin vesi on kuitenkin enemmän kuin helppo järjestää.Lämpimän veden saat luoksesi puutarhaan, mökille sekä autotalliin hyvinkin helposti. Et tarvitse kuin kiinteän kylmävesijohdon sekä sähköä.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20231_52454.jpg
Kiinnitä seinälevyyn jopa 40 kilon ripustuskuorma
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20225_78304.jpg
Lisää kesämökkisi käyttömukavuutta erilaisten hanaratkaisujen avulla
Kesämökkien ja -huviloiden varustelutaso vaihtelee paljon jo siitäkin syystä, että ihmisillä on erilaisia toiveita ja oletuksia liittyen vapaa-ajan asunnon varustelutasoon. Osan mielestä mökkiolosuhteet ovat kohdallaan, kun pesuvesi kannetaan järvestä ämpärillä, juomavesi tuodaan kanisterissa kotoa ja käytössä on ulkohuussi, jonka ovenpieleen on järjestetty käsienpesupiste hurmaavan emalivadin ja kannun avulla. Toiselle optimaaliset olosuhteet taas muodostuvat korkealaatuisista ja viimeisintä teknologiaa edustavista vesikalusteratkaisuista, jotka auttavat säästämään vettä ja energiaa, ja antavat jopa reaaliaikaista palautetta käytönaikaisesta kulutuksesta.
20226_78500.jpg
Mattamusta väri on tullut jäädäkseen
Mustat hanat ovat tulleet sisustukseen jäädäkseen. Mattamusta on ajaton värivalinta, jonka voit helposti yhdistää minkä tahansa värin tai materiaalin kanssa – se toimii täydellisenä kontrastivärinä korostaen kauniisti muita värejä ja sopii näin täydellisesti nykyaikaisiin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin.Oraksen pinnoitusprosessi tekee hanan pinnasta vahvan ja kestävän. Pinnoite sietää hyvin myös pesuaineita, eikä naarmutu helposti. Tästä huolimatta hanan pinta on silkinpehmeä ja musta pinnoite alleviivaa hanan muotoja, koska mattapintaisen viimeistelyn ansiosta pinta ei heijasta häiritsevästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton