• Etusivu
  • Talo

Lattiapinnat valmistuvat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.05.2015
20155_43317.jpg

Lattiat alkavat valmistua.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Laatoitus jatkuu

Kodinhoitohuoneen laatoitus jatkuu ja kylpyhuoneen lattiakin on saatu nyt kokonaan laatoitettua. Siis saumausta vaille valmista. Tosin tuo alin rivi seinälaattaa uupuu vielä.

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat valmistuvat

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta. Tuo keittiön lattia tosin tekisi mieli säilyttää kuluneen ulkomuodon takia. Harmi vaan, että haluan yhteneväisen lattian kaikkiin huoneisiin sekä pienenä ongelmana on myös se, että lattia on tehty osaksi laudanpätkistä ja jätetty maalaamatta. Onneksi vanhan lattian fiilis säilyy uudesta maalipinnasta huolimatta.

Viimeisenä alakerrasta uuden paneloinnin kattoon saa eteinen.

Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta.
Keittiön, ruokahuoneen ja olohuoneen lattiat on puhdistusta vaille valmiita vastaanottamaan ihana uusi maalipinta.

Korvausilmaventtiilit pistävät ilman kiertämään

Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen. Melko huomaamatonhan tuo on ainakin valkoisessa seinässä. Toivottavasti sama tilanne jatkuu vielä tapetin jälkeenkin. No mutta pääasia, että ilma kiertää.

Myös ulkopintaan tuleva ritilä on erittäin siisti ja huomaamaton.

Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen.
Korvausilmaventtiilit asennettiin sekä ruokahuoneeseen että olohuoneeseen.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Väärinymmärretty lumi
H₂O-molekyyli on ominaisuuksiltaan melkoinen kummajainen, esiintyipä se nesteenä, kaasuna tai kiinteänä. Viimeksi mainitun yleisin ilmenemismuoto, lumi, on meille suomalaisille joka talvinen ilon ja myös kiukuttelun aihe. Lumeen liittyy myös eräitä väärinkäsityksiä, joihin SYKEssäkin saadaan vastata talvesta toiseen.Yleinen väärä uskomus on, että kattojen lumikuorma lisääntyy merkittävästi suojasään tullessa. Näin oletetaan käyvän myös silloin, kun sadetta ei ole katolle tullut sen paremmin vetenä kuin räntänä. Tämä on toki mahdollista, sillä ilmasta voi tiivistyä kosteutta lumeen. Määrät ovat kuitenkin pieniä; suurimmat vuorokautiset tiivistynnät voivat olla noin 1 kg/m². Kun katoille vaarallisiksi luokitellut lumikuormat ovat arvosta 180 kg/m² ylöspäin, tiivistyntä ei siis lisää riskiä mainittavasti.Lue lisää - tarkista lumikuormavaroitukset
20176_49385.jpg
KATTOJEN KUNKKU 2018
Kattojen Kunkku etsii vuosittain vaikuttavinta kattoremonttikohdetta. Tammikuussa 2018 King of Roofs -tittelin voitti Suomen Kattocenter Oy Kauniaisten Kandidaatintien kohteella.ÄÄNESTYKSEN KÄRKIKOLMIKKO:1. Kandidaatintie, Kauniainen2. Tavelan Kartano, Kangasala3. Kirkko, Koski Tl
20074_4767.jpg
Luonnonkiveä kylpyhuoneeseen
Aidot asiat ja elävät materiaalivalinnat voivat tehdä kylpyhuoneissa ja pesutiloissa ihmeitä. Luksusta kylpytiloihin tuovat marmori- ja graniittipinnat sekä tehosteraidat. Marmoreiden ja marmorimosaiikkien kauniit pintakuviot eri värisävyineen luovat yksilöllisen ilmeen lattioille, seinille ja kivitasoille.Kotimainen vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas, joten sekin sopii mainiosti kosteiden tilojen laatoituksiin. Lattialämmitteisissä tiloissa vuolukivi on myös ylivoimainen materiaali lämmönvarauskykynsä ansiosta.
20226_78806.jpg
Marmorikuviota seinille ja puukuviota lattiaan - laatat Talo Pukkilan sisustuksen kulmakivenä
Naantalin asuntomessujen kohde Talo Pukkila on puurakenteinen ja atriummallinen koti, jossa Pukkilan laatat ovat sisutuksen kulmakivi. Kompakti koti (133 m2) on rakennuttu nelihenkiselle perheelle. Yksitasoisen talon lähes kaikki lattiapinnat ovat keraamista laattaa. Talon tumma sisustus on tunnelmallinen ja tyylikäs. Spa-osaston mustat marmorikuvioiset laatat tuovat luksusta arkeen. Talon tunnelma on kodikas erilaisten materiaalien ja sävyjen ansiosta.
20228_78285.jpg
Toteuta takkahaaveesi nyt! Tässä tietoa erilaisista vaihtoehdoista
Joka vuosi syksyn koleus ja talvipakkaset saapuvat. Niihin kannattaakin varautua hyvissä ajoin. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.
20235_81910.jpg
Pihasaunan rakentamisen hinta - näin voi vaikuttaa saunan hintaan
Oletko jo kahlannut läpi kaikki pihasaunoja markkinoivat yritykset ja verkkokaupat, mutta et osaa päättää mikä olisi omiin tarpeisiin paras vaihtoehto. Mietit kenties, pitäisikö säästää ja tehdä kokonaan itse? Itse tehty on toki aina hyvä vaihtoehto, mutta mitäpä jos valmiista pihasaunamallista saisi räätälöityä omiin tarpeisiin sopivan ja pihasauna olisi löylytettävissä hyvinkin pian tontillasi. Kysyimme Smartia Oy:n myyntijohtaja Johannes Kurtilta, miten voi vaikuttaa pihasaunan kokonaishintaan ja millaisia valintoja kannattaa tehdä saadakseen edullisen, mutta täydellisen pihasaunan itselleen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton