• Etusivu
  • Rakentaminen

Laiturin piirustukset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.04.2013
20076_5422.jpg

Laiturin piirustukset. Katso merkkien selitykset artikkelin alusta.

Alla olevasta kuvasta näet laiturin piirustukset. Tee se itse -ohjeiden linkistä pääset tutustumaan tarkkoihin mittoihin ja materiaaleihin, joita laiturin piirustukset sisältävät.

Laiturin piirustukset -merkinnät:

  • A-D ja G-H ovat runkopuita
  • F ja J ovat laiturin pintalaudoitusta
  • Vihreät alueet ovat ponttooneita

Katso tee se itse -ohjeet laiturin tekoon tästä linkistä
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201210_32605.jpg
Kermansaven uudet puristekivillä päällystetyt takkauunit
Kermansaven tulisijamallistosta löytyy nyt puristekivillä päällystetyt takkauunit Silmu ja Kaarna. Kaarnassa on käytetty uutta suurta, 600x300 mm kokoista, kokonaan luonnon materiaaleista valmistettua kivilaattaa. Silmu-takkauuni puolestaan on tehty yhtenäisistä kivilaatoista, joihin on leikattu luukkuja varten aukot. Näin ollen Silmussa on saumat vain takkauunin kulmissa.Silmu- ja Kaarna-takkauunien värivaihtoehdot ovat suklaanruskea, pellavanvalkea ja hiilenharmaa.Tutustu Kermansavi-uuneihin
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Yläpohjan lisäeristäminen 60-luvun taloon
Kysymys:Asun 60-luvulla rakennetussa 1-kerroksisessa harjakattoisessa omakotitalossa. Katossa on ponttilaudoituksen päälle asennettu pelti. Yläpohjassa on tuuletusrako rakennuksen joka sivustalla. Tarkoitukseni on lisätä eristettä yläpohjaan.Nykyinen yläpohjan rakenne on:
Saostuskaivo tyhjennys
Saostuskaivot eivät puhdista jätevesiä
Monessa vanhassa kiinteistössä jätevedet käsitellään ainoastaan saostuskaivoissa. Pelkät saostuskaivot, uudetkaan, eivät puhdista jätevesiä vaatimusten mukaisesti. Suurin osa jätevesien lika-aineista jatkaa matkaa saostuskaivokäsittelyn jälkeen. Lika-aineet päätyvät useimmiten avo-ojaan ja sitä kautta lähimpään vesistöön, pahimmillaan pohjaveteen tai kaivoon.
48_P_22942.jpg
Tee talostasi virtuaalimallinnus ja käy sisään
SenseTalo muodostuu talon piirustusten pohjalta tehdystä 3D-mallista sekä siihen sidotusta katseluohjelmasta, jonka avulla mallissa voidaan liikkua vapaasti. Vastaavia mahdollisuuksia on ollut jo jonkin aikaa, mutta yleensä ne ovat olleet harvojen herkkua ja sidottuja CAD-ohjelmiin tms.
20174_48951.jpg
Takan energiatehokas käyttö - Tiesitkö nämä 5 vinkkiä?
Takan energiatehokkuus laskee, jos sitä käytetään väärin. Tulikivi kokosi viisi vinkkiä, joilla takkatulesta saa enemmän hyötyä irti:
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton