• Etusivu
  • Talo

Kokonaisuus, jossa on kaikki tarvittava

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 13.10.2024
20196_58481.jpg

As Oy Jerikon Kräätäriin tulee näyttävä vaalea julkisivumuuraus. Kuva: Sigge Arkkitehdit.

Tuulensuoja- ja lämmöneristys samassa paketissa

Sekä uudisrakentamiseen, että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen tarkoitettu ISOVER Facade tarjoaa kerralla niin lämmöneristyksen kuin tuulensuojauksenkin. Facade-levyt ovat helppoja asentaa ja antavat villaeristeiden parhaan lämmöneristysarvon.

<p data-block-key="9qpni">As Oy Jerikon Kräätäri havainnekuva. Kuva: Sigge Arkkitehdit.</p>
As Oy Jerikon Kräätäri havainnekuva. Kuva: Sigge Arkkitehdit.

Kokonaisuus samassa paketissa

ISOVER Facade on tummanharmaalla pinnalla varustettu huippuluokan tuulensuojaeriste. Levy ei ole tarkoitettu ainoastaan uudisrakentamiseen, vaan se soveltuu käytettäväksi myös vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen (kaikissa paloluokissa). Tuotteen erinomainen vesihöyryn läpäisykyky sekä lämmöneristävyys tekevät levystä erinomaisen vaihtoehdon juuri vanhojen rakennusten ulkopuoliseen eristämiseen. ISOVER Facade -tuotteiden lämmönjohtavuus (λD) on vain 0,031 W/mK.

Vesitiiviisti pakatut ja kotimaiset Facade-levyt huolehtivat sekä tuulensuojauksesta että lämmöneristyksestä samalla kertaa. Tuotetta käytetään lämmöneristeenä ja tuulensuojana rakennusten julkisivuissa, mutta myös ullakoilla ja tuulettuvissa alapohjissa. Tuote toimii rakentamisen aikaisena sääsuojana ja kestää UV-rasitusta kuuden kuukauden ajan ilman lopullista julkisivua menettämättä ominaisuuksiaan.

<p data-block-key="7rdnp">Rakennuskohteessa on tyylikkään harmaa ISOVER Facade julkisivupinta.</p>
Rakennuskohteessa on tyylikkään harmaa ISOVER Facade julkisivupinta.
<p data-block-key="zq9e5">ISOVER Facade, entistäkin parempi tuulensuojaeriste.</p>
ISOVER Facade, entistäkin parempi tuulensuojaeriste.

Homehtumaton ja hajuton

Facade-levyä käyttämällä voidaan välttää kylmäsillat sekä toteuttaa energiatehokkaampia rakenteita. Levy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Facade on lahoamaton ja hajuton tuote, eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Tuote täyttää lisäksi rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

Miten levy asennetaan?

Kuten muutkin eristeet, tulisi myös Facade varastoida ja asentaa kuivissa olosuhteissa. Asennuksessa tulee noudattaa suunnittelijan antamia ohjeita.

ISOVER Facade kiinnitetään rakennuksen runkoon käyttäen joko muuraussiteitä tai naulauslevyjä/-välikkeitä. Tällaisia ovat esimerkiksi Termofi x+ -kiinnike. Muuraussiteiden määrä on keskimäärin 4-6 kpl/m². Muuraussiteiden todellinen määrä tulee kuitenkin mitoittaa suunnittelijan toimesta.

Naulausvälikkeiden määrä jokaisen runkotolpan suuntaisesti noin k600-jaolla on keskimäärin 4 kpl/m². Hätäpoistumisteiden, seinätikkaiden yms. kiinnityskohdalla välikejako on k300.

Tuuletusrimat kiinnitetään puurunkoisissa taloissa, käytettäessä 50-100 mm paksuja eristeitä, aina ruuvein. 30 mm ja Facade EJ 25 mm -eristeillä kiinnitys voidaan toteuttaa naulaamalla.

20196_58480.jpg

Rakenteen tiiviys varmistetaan teippaamalla saumat ISOVER FacadeTape -saumausteipillä. Huomioi, että saumojen teippaus tulee suorittaa levyasennuksen kanssa saman vuorokauden aikana. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pidemmäksi aikaa. Asennuksen tapahtuessa kylmissä olosuhteissa, on huomioitava, että levyn pinta tulee lämmittää ennen teipin asentamista. Teipin asennuksen osalta alin asennuslämpötila on -5°C, jotta varmistetaan hyvä tarttuvuus. Asennuksen tapahtuessa alle +5°C lämpötilassa, on teippiä painettava normaalia voimakkaammin paikoilleen riittävän tarttuvuuden varmistamiseksi. Teippi saavuttaa parhaan tarttuvuutensa muutaman minuutin kuluttua asennuksesta.

Info

Info

10 Syytä hankkia tuulensuojalevyksi ISOVER FACADE

1. Huippuluokan tuulensuojaratkaisu Facade on kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin kehitetty tuulensuojapinnoitettu lämmöneristelevy, joka antaa varman suojan tuulta sekä kosteutta vastaan. Vaikka levyllä on erinomainen eristyskyky, läpäisee se myös hyvin vesihöyryä.
2. Uuteen sekä vanhaan kohteeseen Facade-levyä voidaan käyttää kaiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa sekä vanhojen rakennusten lisälämmöneristeenä.
3. Parhaat lämmöneristysarvot Tuotteella on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot (λD 0,031W/mK).
4. Vesitiivis pakkaus Työmaalla varastointi on usein ongelmallista. Facade-levyt on pakattu jo tehtaalla vesitiiviisti, joten tuotteen varastointi on helppoa.
5. Hyvä kosteustekninen toiminta Uusi Facade on entistä parempi myös kosteustekniseltä toiminnaltaan. Tuote ei ime itseensä ilmasta kosteutta ja sen ilman- sekä vesihöyryn läpäisevyys ovat tutkitusti hyviä*.
6. Parannettu UV-suojaus Tuotteen UV-suojaa on parannettu entisestään, joten levyt kestävät hyvin myös suoraa auringonpaistetta.
7. Käsittely sekä asennus helppoa Pinnoitettuja sekä kevyitä levyjä on mukava käsitellä. Levyt on mahdollista asentaa ilman lisäkoolausta ja Facadea varten suunnitellut kiinnikkeet sekä teipit helpottavat asennusta.
8. Paloturvallinen valinta Facade soveltuu käytettäväksi P1, P2 ja P3 -paloluokan uudis- ja korjausrakentamiskohteissa, joissa vaaditaan eristetuotteilta palamattomuusluokitusta.
9. Kierrätettävä kokonaisuus Facade-tuotteissa kierrätetyn sekä kierrätettävän materiaalin osuus on suuri. Tuote täyttää myös rakennusmateriaalien päästöluokan M1.
10. Kotimaista laatua Facade-levyt valmistetaan ISOVERin Forssan tehtaalla, joten kyseessä on suomalainen Avainlippu-tuote.

* Ilmanläpäisevyyskerroin <10*10E-6 m³/m²s Pa, EN 29053 (mitannut Eurofinns Expert Services Oy, Espoo) / Vesihöyrynläpäisykerroin 3,66*10E9 kg/m²s Pa, EN 12086 (mitannut Eurofins Expert Services Oy, Espoo)

Lisätietoa eristeistä ja eristämisestä: www.isover.fi

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
eristys
julkisivu
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.
20217_54449.jpg
Tuulensuoja ja lämmöneristys samassa paketissa uuteen ja vanhaan taloon
Pääset helpommalla valitsemalla levyn, joka huolehtii tuulensuojauksesta sekä lämmöneristyksestä samalla kerralla. Mikäli toivot lisäksi asentamisen helppoutta ja erinomaista lämmöneristyskykyä, on valinta tällöin helppoa. Lika- ja vesitiivisti pakatut ISOVER Facade -levyt vastaavat näihin toiveisiisi.Tuote toimii myös rakentamisen aikaisena sääsuojana ja kestää UV-rasitusta kuuden kuukauden ajan ilman lopullista julkisivua menettämättä ominaisuuksiaan.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
Leo-Pekka Tähti Kastelli-talonsa edustalla
Rakentaja.fi palkitsi Leo-Pekka Tähden unelmien täyttymyksellä
Rakentaja.fi yhteistyökumppaneineen onnitteli porilaista Leo-Pekka Tähteä menestyksestään Ateenan arvokisoissa vuonna 2004, palkitsemalla hänet, hänen elämänsä ensimmäisellä omakotitalolla. Leo-Pekalle rakennettiin toiveiden mukainen Kastelli-koti Poriin, Lukkarinsantaan.Ateenan menestyksen jälkeen Rakentaja.fi -palvelun tuottajat, tuolloin 80 rakennusalan yritystä, päättivät palkita paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähden vuoden (2004) urheiluteon edellyttämällä tavalla ‒ rakennuttamalla Tähdelle omakotitalon. Pääosa talon tarvikkeista saatiin yhteistyöryhmältä lahjoituksina ja talo maksoi Leo-Pekalle noin kolmanneksen arvostaan. Kohteen rakentamista seurattiin sivustollamme tiiviisti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton