• Etusivu
 • Rakentaminen

Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 29.11.2012Päivitetty 07.12.2023
201211_33043.jpg

Nollaenergiatalo Villa ISOVER (kilpailijanimenä blok) on ISOVERin suunnittelukilpailun voittaja.

Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille.

"Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."

Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin

Rakenteelliset ja tekniset ratkaisut

Kattorakenne:

 • Vesikate: Kumibitumikermikate ja kantavana alusrakenteena vaneri, kattoristikot ja ISOVER Puhallusvilla eristys 700mm
 • Rakenteen U-arvo: 0,060 W/m2K

Ulkoseinät:
Lattiarakenne sekä perustukset:

 • Tehdasvalmisteiset puuelementit jossa 42x298mm liimapuurunko, rungon eristys ISOVER KL-33 2 x 150mm, tuulensuojana ISOVER RKL-31 Facade 100mm tuulensuojavilla
 • Höyrynsulkuna ISOVER Vario KM Duplex UV kosteutta tasaava älykäs höyrynsulku
 • Sisäpinnan kipsilevytys Gyproc GEK 13mm
 • Rakenteen U-arvo: 0,080 W/m2K
 • Maanvarainen betonilaatta 80mm, lattialämmitys
 • Eristys 400mm Styrofoam XPS -eriste
 • Sokkelirakenne Weber LecaLex lecaharkot
 • Betoninen antura valettuna Styrofoam XPS muottiin
 • Rakenteen U-arvo: 0,090 W/m2K

Lämmitys:

 • Maalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys
 • Takka
 • Puulämmitteinen sauna

Uusiutuva energia:

 • 60m2 aurinkopaneeleja sähkön tuotantoon - syötetään valtakunnan verkkoon, mahdollisuus myös sähköauton lataamiseen
 • 6m2 aurinkokeräimiä - lämpimän käyttöveden tuotantoon

Villa ISOVERin numeraalisia arvoja

Tontin ala: 1162m2

Kerrosala:

1.krs: 108,5m2
2.krs: 87,0m2
varastot: 21,5m2
yhteensä: 195,5m2 + 21,5m2

Rakennusoikeudellinen kerrosala

1.krs: 97,5m2
2.krs: 78,0m2
varastot: 21,5m2
yhteensä: 175,5m2 + 21,5m2
Bruttoala: 203m²
Tilavuus: 735m³
Lämmin ilmatilavuus: 507m³

Villa ISOVERin pohjapiirustus

Villa ISOVERin pohjapiirustus

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Rakentaminen
energiansäästö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_51656.jpg
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
201211_33043.jpg
Mitä nollaenergiatalo tarkoittaa?
Nettonollaenergiatalo, on rakennus, joka tuottaa uusiutuvaa energiaa käytettäväksi talon ulkopuolella yhtä paljon kuin se käyttää taloon tuotua energiaa. Nettonollaenergiatalo voi perustua joko käytettävään energiaan tai käytettävään primäärienergiaan. Talon ulkopuolisella käytöllä tarkoitetaan energian syöttämistä esimerkiksi sähköverkkoon, sähköauton lataamista tai aurinkolämmön käyttöä viereisissä rakennuksissa samassa taloyhtiössä.Lähes nollaenergiatalo (Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD) on rakennus, jonka energiantarpeesta katetaan merkittävä osa rakennuksessa tai sen läheisyydessä tuotettuna uusiutuvana energiana. Uusiutuviin polttoaineisiin perustuva kaukolämpö lasketaan rakennuksen läheisyydessä tuotetuksi uusiutuvaksi lämpöenergiaksi, mutta sähkön ja lämmön yhteistuotannon sähköä ei lasketa uusiutuvaksi sähköenergiaksi. Uusiutuvia energialähteitä ovat mm. aurinkolämpö, aurinkosähkö, talossa tai sen läheisyydessä talon tarpeisiin tuotettu tuulivoima ja maalämpöjärjestelmällä maasta tuotettava maalämpö.Nollaenergiatalo on nykypäivää - tutustu
20212_68531.jpg
Energiahaaste - emme nähneet muuta kuin voitettavaa
Miksi niin harva taloyhtiö mittaa lämmityskulutustaan ja miksi kerrostaloja ylilämmitetään? As Oy Helsingin Tähtisadeaukio -taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Kleemola päätti kuitenkin ottaa asiasta selvää. Juuri oikeaan aikaan saapui viesti Wattisen Energiahaasteesta. –Tässä tapauksessa tarkoitus oli tutustua talomme energiatilanteeseen paremmin ja tulimme siihen tulokseen, että tämä on siihen hyvä keino. Emme nähneet muuta kuin voitettavaa.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
valkoisessa patterissa on älylämmitystermostaatti joka näyttää 21 astetta
Älylämmitys on nopea säästökeino taloyhtiölle
Taloyhtiöiden osakkaita ja isännöitsijöitä kiinnostaa yhä enemmän keinojen löytäminen lämmityskulujen säästämiseksi samalla kun tehdään ekologisesti kestäviä valintoja. Järvenpäästä kantautuu tarina älylämmityksen menestyksestä, joka on tuonut merkittäviä säästöjä ja optimoinut energiankulutusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton