• Etusivu
  • Talo

Kokkolan monimuotoiset vesikatot

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2011
20116_26522.jpg

Monimuotoinen katto on verhoiltu tummanharmaalla peltikatteella.

Vesikatto on rakenteellisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa taloa. Vesikaton tehtävä on suojata rakennusta säältä kuin säältä. Arkkitehtonisesti se antaa talolle ilmeen ja arvokkuuden.

Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate, läpiviennit, tiivisteet, pellitykset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.

Alla muutamia poimintoja näyttävistä vesikatteista Kokkolan asuntomessuilta. Kuten kuvista huomaa,
tänä vuonna suositaan tumman sävyisiä katemateriaaleja.

Lisätietoa Kokkolan asuntomessuista...

Tiilikatteeina on käytetty niin perinteista tiiltä...
Tiilikatteeina on käytetty niin perinteista tiiltä...
...kuin laattatiiltä.
...kuin laattatiiltä.
Kattoturvatuotteet ovat tärkeä osa vesikatetta.
Kattoturvatuotteet ovat tärkeä osa vesikatetta.
Läpiviennit ovat samaa sävyä katteen kanssa.
Läpiviennit ovat samaa sävyä katteen kanssa.
Terassin katteena lasi.
Terassin katteena lasi.
Löytyy alueelta myös punakattoinen talo.
Löytyy alueelta myös punakattoinen talo.
Sadevesijärjestelmän sävy on valittu katon mukaan.
Sadevesijärjestelmän sävy on valittu katon mukaan.
Valkoiset kourut ja syöksyt.
Valkoiset kourut ja syöksyt.
Vesikatto voi olla myös julkisivua hallitseva kokonaisuus.
Vesikatto voi olla myös julkisivua hallitseva kokonaisuus.
Näyttävä yksityiskohta.
Näyttävä yksityiskohta.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.
20218_71953.jpg
Hirsirakenteiseen huvilaan valittiin keskuspölynimurijärjestelmä
Saimaan rannalle rakentuu upea yksikerroksinen valoisa ja avara korkeatasoinen hirsirakenteinen huvila. Taloa rakentaa Uudeltamaalta kotoisin oleva perhe, jonka unelmana on ollut rakentaa tasokas kaikki tarpeet täyttävä talviasuttava huvila.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi
Toimenpiteet:Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.Vastuuhenkilöt:Isännöitsijä tai huollon johtajaDokumentit:Huolto-organisaatioHyväksyntä:Projektipäällikkö
20223_77250.jpg
IKH – rakennustelineet
Rakennustelineet ovat tärkeä apu rakennuksilla ja työmailla, sillä niiden avulla työskentelet turvallisesti korkealla ja pääset käsiksi vaikeisiinkin paikkoihin. IKH:n alumiinisten rakennustelineiden valikoimasta löydät jokaiseen työkohteeseen sopivan apuvälineen. Erilaiset korotus- ja lisäosat tekevät telineiden käyttöalueesta monipuolisen.
20209_66339.jpg
Onhan teillä huolehdittu jätevesien puhdistuksesta nykylain mukaisesti?
Suomi on tuhansien järvien maa ja saamme olla syystä ylpeitä laajoista vesistöistämme. Vesistöt eivät kuitenkaan pysy kunnossa, jos niistä ei huolehdita. Tähän liittyy olennaisesti myös jätevesien puhdistus sekä mökeillä että omakotitaloissa."Tämä taivas, tämä maasillä arvoa on pysyväätämä taivas, tämä maasukupolvelta toiselle jää."- Jukka Kuoppamäki -Vestelli on tehnyt töitä puhtaiden vesien puolesta jo 10 vuoden ajan. Biopuhdistaja-tuotesarjan tuotteet ovat ymparistöystävällisiä ja ovat läpäisseet tiukimmatkin testit ja ne on tarkoitettu harmaille jätevesille.
200711_7580.jpg
Vuokravakuuden palauttaminen
Sekä asuinhuoneiston että liikehuoneiston vuokranantajalla on oikeus vaatia vuokralaiselta kohtuullisen vakuuden asettamista sen vahingon varalta, ettei vuokralainen täytä velvoitteitaan. Velvoitteita ovat esimerkiksi vuokran maksaminen oikeassa ajassa ja huoneiston huolellinen hoitaminen. Vakuutta annettaessa on sovittava, mistä velasta vakuus annetaan. Se voidaan antaa vuokralaisen kaikkien velvoitteiden täyttämisestä, mutta jos se voidaan rajoittaa vuokran maksamiseen. Vakuus annetaan vuokra-ajaksi, ellei toisin sovita. Se voidaan antaa sitä lyhyemmäksikin ajaksi, mutta silloin se ei turvaa kovin hyvin vuokranantajan saatavia. Vakuus voi olla rahaa, mutta se voi olla myös pankkitili tai varallisuusarvoinen esine.Kun vuokrasuhde päättyy tai vakuuden määräaika on muutoin kulunut, vuokranantajan on palautettava vakuus sen antajalle, joka voi olla vuokralainen tai muu henkilö. Palauttamisessa on ollut paljon ongelmia ainakin lehtikirjoittelun valossa. Kun vakuus on annettu vuokralaisen kaikkien velvoitteiden täyttämisestä, vuokranantaja on voinut pitää vakuuden, koska huoneisto on vuokralaisen jäljiltä kunnostettava. Vuokralaisen huonoa huoneiston hoitoa koskevan väitteen esittäminen vaikeutuisi, jos huoneistoissa aina vuokrakauden alussa pidettäisiin kunnollinen tarkastus, jonka havainnot kirjattaisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton