• Etusivu
  • Talo

Keittiösaarekkeen monta käyttötarkoitusta – mikä näistä sopii sinulle?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.05.2023
20199_60183.jpg

Keittiösaareke on haluttu ominaisuus yhä useampaan uuteen keittiöön. Eikä ihme, sillä saareke sopii monenlaiseen ja monen muotoiseen keittiöön ja voidaan suunnitella täysin käyttäjän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kokosimme viisi erilaista ideaa keittiösaarekkeeksi; mikä näistä sopii parhaiten sinun toiveiden keittiöösi?

1. Keittiösaareke säilytystilana

Saareke toimii erinomaisena säilytystilana. Isot laatikot kätkevät sisäänsä astiat ja keittiövälineet, jotka on helppo ottaa esille. Pistorasia saarekkeen tasossa mahdollistaa myös sähköllä toimivien keittiökoneiden kätevän käytön saarekkeen äärellä. Valmiit tarjoilut voi asettaa lopuksi esille saarekkeen päälle.

2. Keittiösaareke työskentelytilana

Keittiösaarekkeeseen voidaan tuoda myös kodinkoneita. Kun uuni ja liesitaso sijaitsevat saarekkeessa, kokkaajan ei tarvitse kääntää selkäänsä talon muulle elämälle, vaan seurustelu ja ruoanlaitto kulkevat käsi kädessä.

20199_60184.jpg

3. Keittiösaareke näyttävänä elementtinä

Iso keittiösaareke toimii keittiössä katseenvangitsijana.

20199_60185.jpg

4. Keittiösaareke ruokailutilana

Kun keittiösaarekkeeseen jätetään avointa tilaa, saadaan baarijakkaroilla saarekkeesta myös toimiva ruokapöytä. Sen äärellä sujuvat niin arkiruokailut, aamukahvit kuin koululaisten läksyjen tekokin.

20199_60186.jpg

5. Keittiösaareke pyörillä

Keittiösaarekkeen, tai oikeammin niemekkeen, voi myös taikoa esiin tarvittaessa. Pyörillä varustettuun keittiösaarekkeeseen saat varastoitua myös keittiön tarvikkeita ja astioita.

20199_60187.jpg

Keittiösaarekkeen käyttötarkoituksissa lopulta vain mielikuvitus on rajana. Tässä vielä muutama vinkki saarekkeen käyttöön:

Keittiö on perhettä yhdistävä, kokoava voima - ota keittiöstäsi kaikki irti.

20199_60189.jpg
20199_60188.jpg
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20206_65268.jpg
Uusilla vetimillä päivität keittiön ilmeen helposti ja edullisesti
Vetimet ovat pieni yksityiskohta keittiökalusteissa, mutta niillä on yllättävänkin suuri vaikutus keittiön tyyliin ja käytännöllisyyteen. Uutta keittiötä suunniteltaessa erilaisiin vedinvaihtoehtoihin kannattaa siis tutustua huolella. Vetimien vaihtaminen on myös edullinen keino päivittää vanhan keittiön ilmettä ilman suurta remonttia.
kaksi utuisen lämpimän beigeä keittiökuvaa ja taustalla suomalainen järvimaisema
Murretut värit ja matta pinnat: Keittiöiden uudet suosikit 2025
Vuosi 2025 tuo keittiöihin uusia ja mielenkiintoisia suuntauksia, jotka yhdistävät tyylikkyyden ja toiminnallisuuden. Vuonna 2025 keittiötrendeissä korostuvat murretut värit, matta pinnat, maanläheinen sisustus ja älykkäät mekanismit. Annamme nyt käytännöllisiä vinkkejä ja ideoita, jotka auttavat sinua uuden keittiösi suunnittelussa tai nykyisen keittiösi päivittämisessä.
26_P_156861_1.jpg
Voisiko kodin runkoratkaisuna olla kennoharkko? Kuuntele uusin jakso
Tiili on kodin runkomateriaalina jo vanha keksintö, ihan jo kuuluisien faaraoiden ajoista lähtien, mutta yhä edelleen se säilyttää suosionsa rakentajien keskuudessa. Tutuimpia ovat ehkä erilaiset julkisivutiilet. Nyt markkinoilla on myös kennoharkkoratkaisuja jotka muokkaavat tapaa rakentaa. Mutta mitä eroa on tiilellä ja harkolla, entä mikä on kennoharkko? Miten Poroton-kennoharkosta sitten rakentuu koti?Wienerbergerin Poroton-kennoharkosta sekä ylipäätään tiilirakentamisesta on tällä kertaa Kivijalka-podcastissa puhumassa Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas.Podcast on tallennettu 2022 vko 35
20231_80742.jpg
Asiantuntijan vinkit: Näin löydät luotet­tavan ammatti­laisen remontti­projektiin
Oikean urakoitsijan valinta helpottuu, kun apuna käyttää digitaalisia palveluita. Asiantuntija kertoo, miten remontin tekijöitä kannattaa vertailla.
1_P_107886_1.jpg
Rakennusmääräyskokoelma, mittava uudistus valmis
Ympäristöministeriö on saanut joulukuussa päätökseen vuonna 2013 käynnistyneen rakentamismääräyskokoelman uudistustyön. Mittavassa uudistuksessa kokoelma päivitettiin vastaamaan kestävän ja hyvän rakentamisen nykyaikaisia vaatimuksia, vuonna 2013 voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla.Rakentamismääräyskokoelma on uudistettu vaiheittain. Kokonaisuudessaan uudet vaatimukset tulevat voimaan 1.1.2018. Vuoden 2017 puolella vireille tulevissa rakennushankkeissa sovelletaan vielä vanhoja määräyksiä."Uudistamisessa on käyty koko ajan hyvää vuoropuhelua rakennusalan toimijoiden kanssa, ja uusien vaatimusten pääasiallinen sisältö on ollut jo pidempään alalla tiedossa", kertoo rakennusneuvos Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä.Uudistus selkeyttää sääntelyä. Lisäksi yksittäisiä vaatimuksia on vähennetty noin puoleen aiempaan verrattuna. Tämä on tehty rakentamisen laadun vaatimustasoa heikentämättä."Vaatimukset ja suosituksina annettavat ohjeet on nyt erotettu toisistaan, mikä helpottaa vaatimusten soveltamista. Myös korjausrakentaminen on uutena kokonaisuutena mukana. Asetukset ottavat huomioon yhteiseurooppalaiset rakennustuotteiden sisämarkkinat, mikä edistää myös kotimaisen rakennusalan vientiä", Lehtinen sanoo.Kaikkiin asetuksiin on laadittu perustelumuistio. Olemassa olevissa rakennuksissa voidaan pääsääntöisesti soveltaa rakentamisen aikana voimassa olleita määräyksiä.Asetukset julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa Finlex-palvelussa. Rakentamismääräyskokoelma on jatkossa ministeriön sähköinen julkaisu, joka tarjoaa kootusti maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset asetukset ja niihin liittyvät suositukset koskien rakenteiden lujuutta ja vakautta, paloturvallisuutta, terveellisyyttä, käyttöturvallisuutta, esteettömyyttä, meluntorjuntaa ja ääniolosuhteita sekä energiatehokkuutta.1.1.2018 voimaan tulevat asetukset päivitetään ympäristöministeriön verkkosivuilla julkaistavaan rakentamismääräyskokoelmaan 2.1. mennessä:ym.fi/rakentamismaarayksetListaus vuoden 2018 alusta voimaan tulevista ympäristöministeriön säädöksistäYmpäristöministeriön ohjeita

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton