• Etusivu
  • LVI

Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Julkaistu 24.02.2023Päivitetty 23.02.2024
20232_80966.jpg

Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.

Vedenpuhdistuslaite ratkaisee puhtaan veden ongelman

Puhtaan juomaveden järjestäminen saattaa osoittautua haasteelliseksi kesäasunnoilla ja mökeillä, joissa ei ole mahdollisuutta liittyä vesijohtoverkkoon. Usein myös pihakaivon veden laatu saattaa olla välttävän rajoissa. Vaihtoehtoisesti mökille kuljetettavan veden määrä useamman päivän tarpeisiin on varsin työläs operaatio.

Ratkaisu puhtaan veden ongelmaan löytyy kotimaisesta innovaatiosta – NERO vedenpuhdistuslaite käyttää tehokasta käänteisosmoositekniikka veden käsittelyssä. Laite on kuten mikä tahansa kodinkone, nopean asennuksen jälkeen asukkailla on täysin puhdasta ja paineellista vettä kaikkiin tarpeisiin.

Helposti asennettava vedenpuhdistuslaite mökille

Puhdas juomavesi on terveydelle välttämätöntä. Siten paikoissa kuten mökeillä, jossa vain luonnonvettä on saatavilla, on vedenpuhdistuslaite paras keino varmistaa puhtaan juomaveden saanti.

Finnvodan kehittämä NERO-Mökille vedenpuhdistuslaite puhdistaa juoksevan veden mistä tahansa luonnosta löydettävästä vedestä, kuten merivedestä, järvivedestä tai vaikkapa moniongelmaisesta rauta- ja mangaanipitoisesta kaivovedestä. Laite poistaa lähes kaiken veteen liuenneista ja liukenemattomista epäpuhtauksista, esimerkiksi raudan, mangaanin ja suolat, tehden vedestä luotettavasti täydellisen juomakelpoista. Laitteen aktiivihiilisuodatin vähentää tai poistaa myös vähäisiä rikki- ja radonongelmia.

NERO laitteisto

NERO vedenpuhdistuslaite vastaa asennusvaativuudeltaan astianpesukonetta ja on siten erittäin helppo ottaa käyttöön. Laitteen lisäksi tarvitaan ainoastaan raakavesipumppu ja vedenjakeluputkisto halutuille käyttövesipisteille. Energiatehokas laite käyttää vain vähän sähköä (virrankulutus on 420 W) ja sitä voidaan käyttää aurinkovoimalla, mikäli kiinteää sähköverkkoa ei ole saatavilla.

Vaikka laite on helppo asentaa, on kuitenkin suositeltavaa, että valtuutettu putkimies suorittaa kytkennät, jotta vakuutusyhtiöiden takuuehdot täyttyvät.

Miten laite toimii?

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset ja bakteerit jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta. Käänteisosmoosi menetelmänä poistaa vedestä käytännössä lähes kaikki liuenneet ja liukenemattomat ainekset. Käsitelty vesi on täysin puhdasta ja juomakelpoista.

Vesilasit

NERO vedenpuhdistuslaite on suunniteltu siten, että jokainen voi itse suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet. Normaalissa käytössä huolloksi riittää esisuodattimien vaihtaminen 1-3 kertaa vuodessa. Toimenpide kestää alle 10 minuuttia.

Finnvodan NERO − helpoin vedenpuhdistuslaite Suomen markkinoilla

Finnvodan tuotekehitystyötä on ohjannut ajatus valmistaa vedenpuhdistamiseen käänteisosmoosilaitetta, joka sopii helposti kenelle tahansa, lähes mille vedelle tahansa ilman säätöjä, tukitekniikkaa tai räätälöintiä. Suunnittelutyön tuloksena syntyneet NERO-vedenpuhdistuslaitteet ovatkin saaneet paljon kiitosta tyytyväisiltä asiakkailta erinomaisesta toiminnasta ja helposta asennettavuudesta.

Ero perinteisiin vedenpuhdistuslaitteisiin on merkittävä, jotka ovat pääasiassa "tee-se-itse" tyylisiä rakennussarjoja. Niiden kokoonpanossa ja asennuksessa vierähtää usein päiviä − ratkaisut tarvitsevat poikkeuksetta tukitekniikkaa, kuten vedenpehmentimiä tai massasuodattimia, puhdistettavasta vedestä riippuen, joka aiheuttaa myös moninkertaisen tilantarpeen laitteistolle. Näiden laitteiden ylläpito on myös selvästi työläämpää.

Mistä NERO-vedenpuhdistuslaitteita saa?

Meri- ja järvivesikäyttöön NERO-vedenpuhdistuslaitteen voi hankkia ja noutaa joko suoraan Finnvodan tehtaalta tai tilata verkkokaupasta suoraan kotiovelle.

Kaivovettä puhdistaessa on kuitenkin hyvä teettää ensin vesianalyysi ja käydä se läpi Finnvodan asiantuntijoiden kanssa. Laitteesta ja sen toiminnasta voi myös tiedustella ennakkoon.

Valmistaudu kesäkauteen!

Lunasta itsellesi ennakkomyyntitarjous jättämällä yhteydenottopyyntö alla olevasta lomakkeesta.

20232_80969.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
LVI
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
20236_82401.jpg
Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä
Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton