• Etusivu
  • Materiaalit

ISOVERin alumiinipintaiset IV-eristeet A1-paloluokkaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 31.03.2015
20153_42877.jpg

Alumiinipintaiset ISOVERin IV-eristet ovat europaloluokan A1 eristeitä.

Tuotekehityksemme seurauksena alumiinipintaiset IV-eristeemme ovat jatkossa europaloluokan A1 eristeitä, kiitos uuden pintamateriaalin. Haluamme myös helpottaa asennustyötä, ja siksi esittelemme myös näille tuotteille soveltuvan uuden asennustavan ja uudet asennustarvikkeet, eli ISOVER-nitojan sekä -niitit. Uusi asennusmenetelmä korvaa perinteisen rautalankavarmistuksen ja näin ollen säästää aikaa 30 %.

Uusi pinta, helpompi asennus

- IV-eristäminen on ergonomisesti raskasta ja hidasta. Olemme vihdoin saaneet kevyet alumiinipintaiset IV-eristeemme myös paloluokkaan A1, mikä on varmasti tervetullut uutinen IV-eristäjille. Paitsi että tuotteet ovat keveitä, niillä on myös markkinoiden parhaimmat lämmöneristysarvot eristematoissa (λ10 0,036). Uusi pinta helpottaa myös asentamista, koska perinteisen teräslankasidonnan voi korvata ISOVERin erikoisnitojalla. Tällä asennustavalla saat hyvännäköisen, energiatehokkaan ja paloturvallisen eristekerroksen, kertoo Mikko Ropponen ISOVER teknisten eristeiden myyntipäällikkö Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:stä.

Uuden pinnan myötä eristematto CLIMCOVER Roll CR Alu1, putkieristelevy TECH Pipe Section Slab 2.0 Alu1 sekä sujutettava kanavaeriste CLIMCOVER TUBE Alu1 nousivat parhaaseen A1-luokkaan.

Katso asennusvideo uudesta asennustavasta:

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
20163_45709.jpg
Puu-ulkoverhouksen toteutus ja uusiminen
Yleisimmin käytetty ulkoverhous suomalaisissa pientaloissa on puu-ulkoverhous, jonka toteuttaminen on varsin helppoa. Oikein toteutettuna sekä huollettuna se on pitkäikäinen ja suomalaiseen maisemaan sopiva vaihtoehto. Aikaa myöden voi kuitenkin tulla tarve uusia ulkoverhous, talon ilmeen muuttamisen, lisäeristämistarpeen tai ulkoverhouksen huonokuntoisuuden vuoksi.
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
20204_64153.jpg
Näin tehtiin vanhan sisäkaton remontti - täysin uusi ilme
Vanha, erittäin tummunut harvalautainen katto ja se tunne kun hiiret rapisevat välikatolla ja mietit, milloin se hiiren jalka pilkahtaa sieltä tervapaperin läpi. Tumma katto alkoi tuntua todella matalalta ja polttamalla käsitelty sahalauta liian karkealta siivottavaksi. Seinille ei enää keksinyt mitään kaunista värisävyä, joka olisi sopinut katon väriin. Katon masentava väri sai keittiön kaapitkin näyttämään ikävän nuhjuisilta.Olisiko kattoremontti suuri urakka vai saisimmeko vietyä sen läpi pääsiäislomalla? Pitihän siitä ottaa selvää. Samalla keräsimme teille tukun vinkkejä, miten selvitä kattoremontista voittajana.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton