• Etusivu
  • LVI

Ilmavesilämpöpumppu tekee ilmasta lämpöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 18.10.2013
201310_36770.jpg

NIBE™ F2030 + VVM 500

Ilma, jos mikä, on ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotisi. Sitä on jatkuvasti ympärillä saatavissa – miksi siis sitä ei hyödynnettäisi? Ilman hyödyntäminen onnistuu suht alhaisin kustannuksin ja tuo säästöä ilman hyödyntäjälle.

Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuista

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmavesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen: se tekee lämpöä ilmasta kodin lämmitykseen. Laitteen toimintaperiaate on yksinkertainen: lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen höyrystää ilmasta saatu lämpö. Nestemäisen kylmäaineen muuttuessa höyryksi höyryyn sitoutuu lämpöenergiaa (lt n. 0°C). Höyrystimestä kompressori imee höyrystyneen kylmäaineen puristaen sitä pienempään tilaan. Tällöin nousevat lämpötila ja kylmäaineen paine. Lauhduttimeen johdetaan noin 100 °C korkeapaineinen kylmäainehöyry, jolloin vapautuu ja siirtyy lämmitysverkostoon lämpöä. Painealennusventtiilin kautta kulkee nestemäinen jäähdytetty kylmäaine jälleen höyrystimelle. Nimensä mukaisesti painealennusventtiili laskee kylmäaineen painetta ja lämpötilan noin -10 °C.

Laitteen ulkoyksikössä on höyrystin, kompressori sekä automatiikka. Puhaltimessa on useita tehoportaita ja niiden mukaan myös kulutus vähenee.

Ilmavesilämpöpumpulla onnistuu koko rakennuksen lämmitys. Lämpö siirtyy ilmavesilämpöpumpulta vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään lämmittäen myös käyttöveden. Alle -20°C pakkasella tarvitaan sähkövastuksia avuksi – ne kuuluvat järjestelmään.

Ilmavesilämpöpumppu saneerauskohteeseen

Ilmavesilämpöpumppu sopii jo olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämmityssaneerauksen yhteydessä. Ulko- ja sisäyksiköt asennetaan paikoilleen. Sen jälkeen laite yhdistetään lämmitysjärjestelmään.

Laite voidaan kytkeä joko päätoimiseksi lämmöntuottajaksi tai päälämmitysjärjestelmän rinnalle tai osittain korvaamaan päälämmitysjärjestelmää.

Ilmavesilämpöpumppu uuteen kohteeseen

Uuteen kohteeseen laitetta asennettaessa ei tontin sijainnilla ole merkitystä Asennuksen yhteydessä ei tarvitse kaivaa maahan putkia, eikä porata kallioon reikiä. Kuitenkin laite kannattaa sijoittaa tuulensuojaiselle paikalle, muuten laitteen sijoituspaikka voidaan valita vapaasti.

Ilmavesilämpöpumppujen asennus on tuotekehittelyn myötä tullut entistä helpommaksi. Ulkoyksiköiden mukana toimitetaan aina värinöitä vaimentavat vesiliitännät. Laitteisiin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita ja laitteista voi yhdistelemällä muodostaa useita erilaisia yhdistelmiä.

Suunniteltu kestämään Pohjolan olosuhteissa

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuoden aikana seisten samalla ulkona säässä kuin säässä. Laite joutuu kestämään suuria rasituksia elinkaarensa aikana. NIBEn tuotteissa on käytetty kestäviä osia ja materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään ja soveltumaan Pohjolan vaativaan ilmastoon. Myös melutasoon on kiinnitetty huomiota, ja uusista malleista F2030 onkin yksi markkinoiden hiljaisimmista laitteista, joten laite ei lämpöä tuottaessaan häiritse niin sinua kuin naapuriakaan.

NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan, että huomattavia säästöjä - niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta.

NIBE™ F2040 + VVM 500
NIBE™ F2040 + VVM 500

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) ja NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW) ominaisuudet

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) ja NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW)
NIBE™ F2030 ilma-/vesilämpöpumppu on suunniteltu erityisesti Pohjolan ilmastoon. F2030 hyödyntää ulkoilmaa, joten porakaivoja tai pintamaan keruupiiriä ei tarvita. F2030 kytketään uusiin tai jo olemassa oleviin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin.

NIBE Uplink™

NIBE Uplink`in avulla voit hallita kiinteistösi lämpöpumppua nopeasti ja yksinkertaisesti ja riippumatta siitä, missä satut olemaan.

NIBE Uplik`in ja internetin avulla saat nopeasti yleiskuvan lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta.

Jos sinulla on useampia lämpöpumpulla varustettuja rakennuksia, NIBE Uplink tarjoaa vielä lisää etuja , koska se auttaa sinua ulkoisessa valvonnassa.

Rekisteröi maalämpöpumppusi täältä

Rekisteröi ilmavesilämpöpumppusi täältä

NIBE Uplink on apuna kiinteistön lämpöpumppujen tilasta.
NIBE Uplink on apuna kiinteistön lämpöpumppujen tilasta.

NIBE F2030 ( 7 ja 9 kw) uudis- ja saneerauskohteeseen

• Erittäin hiljainen
• Markkinoiden parhaimpiin kuuluvat COP-arvot, erinomainen sekä uudis- että korjausrakentamiseen
• Tuottaa erinomaisesti lämpöä jopa -25 asteen pakkasella.
• Sisäänrakennettu, lämmitetty kondenssivesikouru.
• Automaattinen kaksiportainen puhaltimen säätö.
• Sisäänrakennettu älykäs ohjaus lämpöpumpun optimaaliseen käyttöön.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä osia, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• F2030 ilma-/vesilämpöpumppu on yksinkertaista kytkeä useimpien sähkö- tai öljykattiloiden rinnalle.

NIBE F2040 ( 8, 12 ja 16 kW) saneerauskohteisiin

• Optimoidut käyttökustannukset invertteriohjatun kompressorin ansiosta.
• Parhaimmillaan lattialämmitystaloissa, hyvä myös patterilämmityksessä.
• Jäähdytystoiminto
• Sisäänrakennettu, lämmitetty kondenssivesikouru.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon

NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
201912_61711.jpg
Oras Care -vipuhanat - Ergonomiset ja helpot käyttää
Ikääntyvien ihmisten talouksissa kylpyhuone on usein avainasemassa itsenäiseen ja mukavaan asumiseen omassa kodissa. Tuoteratkaisuiden tulee olla joustavia ja ergonomisia ja vastata monenlaisiin tarpeisiin, myös koti- ja hoivapalveluita ajatellen. Sama pätee myös lastentarhoihin ja päiväkoteihin. Ei kuitenkaan tule unohtaa tuotteiden ulkonäköä. Oras Care -vipuhanoissa turvallinen käyttö on yhdistetty modernin esteettiseen muotoiluun - ilman laitosmaista ulkonäköä.
20221_65156.jpg
Mistä jätevesijärjestelmän hinta muodostuu?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20218_71953.jpg
Hirsirakenteiseen huvilaan valittiin keskuspölynimurijärjestelmä
Saimaan rannalle rakentuu upea yksikerroksinen valoisa ja avara korkeatasoinen hirsirakenteinen huvila. Taloa rakentaa Uudeltamaalta kotoisin oleva perhe, jonka unelmana on ollut rakentaa tasokas kaikki tarpeet täyttävä talviasuttava huvila.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton