• Etusivu
  • LVI

Huomioi laatu ja kestävyys lämpöpumpun valinnassa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Julkaistu 29.05.2023Päivitetty 30.05.2023
20235_81919.jpg

(Kuva: Vaillant)

Lämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, etenkin kun valitsee kestävän ja laadukkaan tuotteen. Mistä kestävyys muodostuu ja mitä kaikkea laatu sisältää, kun mietitään lämpöpumppua?

Tavoitteena pitkä elinkaari

Lämpöpumpulta toivotaan pitkää ja huoletonta käyttöikää. Kestävä ja laadukas laite lisää arjen huolettomuutta ja on eduksi paitsi omistajalleen, niin myös ympäristölle. Parhaimmillaan lämpöpumppu on silloin, kun sitä ei oikeastaan edes huomaa. Lämpöpumppu itsessään on ympäristön ja ilmaston kannalta hyvä ratkaisu ja aina parempi, jos sillä on pitkä elinkaari.

Laadukkaat materiaalit tärkeä lähtökohta

Pitkän käyttöiän lähtökohtia ovat laadukkaat materiaalit. Pitkäaikaisen saksalaisen Vaillant lämpöpumppuvalmistajan lämpöpumppujen levyt on galvanoitu sekä nano- että jauhemaalattuja. Kolminkertainen suojaus estää korroosion syntymistä. Kestävien ja lujien tuotteiden takaaminen perustu korkealaatuisten materiaalien käyttöön.

Testattua korroosionkestävyyttä

Sadelaboratoriossa simuloidaan kaatosadetta, jotta voidaan todeta ovatko laitteet suojassa roiskevedeltä ja kosteudelta.

Samalla suolasumutesti mittaa tuotteiden korroosionkestävyyttä. Yhdessä nämä testit osoittavat, että ympäristöolosuhteista riippumatta lämmityslaitteet toimivat luotettavasti lukuisia vuosia.

Kestävyyttä ääriolosuhteissa

Saksalaiset Vaillant-lämpöpumput testataan uudessa Johann Vaillant -teknologiakeskuksessa. Tuotteet ja teknologia testataan ja niitä pusketaan äärirajoille. Niille tehdään yli 300 yksittäistä testiä, yli 180 huippuluokan testausasemilla yhdeksässä eri laboratorio-osastossa. Näiden testien läpäisseiden laitteiden voidaan sanoa olevan poikkeuksellisen laadukkaita.

Ilmastokammiossa testataan lämpöpumpun soveltuvuus eri lämpötiloihin

Yksi testistä lämpöpumpun kehitysprosessin aikana, on sen toimivuuden testaaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa. Ilmastokammioissa simuloidaan -25…+48 celsiusasteen lämpötiloja. Tämä valmistelee laitteen käytettäväksi melkein missä tahansa päin maailmaa.

Käyttöiän testaus kestävyystesteillä

Tuotteiden pitkäikäisyyttä testataan jopa 15 000 tunnin jatkuvassa käytössä. Komponenttien osalta jopa enemmän. Näin ollen paljon pidempään kuin useiden autojen moottoreiden kohdalla. Lisäksi laitteen ikääntymisprosessia simuloidaan käyttöikätestissä. Vuodenaikojen vaihtelua voidaan simuloida erityisillä testeillä.

Laatua on myös hiljaisuus

Yhdessä moderneimmista akustiikan mittaushuoneista äärimmäisen herkät mikrofonit havaitsevat pienimmätkin melutasot. Äänenvoimakkuuden mittaamisen lisäksi arvioidaan äänenlaatua, sillä hiljaisetkin äänet voivat olla epämiellyttäviä. Kaiken tämän tarkoituksena on vähentää, muokata tai – ihannetapauksessa – poistaa kaikki taustamelu. Lopputuloksena saavutettiin hiljainen ja innovatiivinen lämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu Vaillant AroTHERM plus.

Luonnollinen kylmäaine Ilma-vesilämpöpumppuun

Vaillantin AroTHERM plus -mallisarjassa käytetään ensimmäistä kertaa luonnollista kylmäainetta R290. Luonnollinen kylmäaine tarjoaa ilmastoystävällisen ja energiatehokkaan ratkaisun, joka mahdollistaa jopa 75 °C:n virtauslämpötilan. Lisäksi lämpöpumppu pystyy tuottamaan kompressorilla lämpöä jopa -25°C ulkolämpötilaan asti. Korkea kiertoveden lämpötila mahdollistaa ilma-vesilämpöpumpun myös vesikiertoisen patteriverkoston yhteydessä.

Lue myös: Ympäristöystävällinen kylmäaine

AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)
AroTHERM plus soveltuu rakennusten lämmitysjärjestelmien korvaamiseen. (Kuva: Vaillant)

Ei häiriöitä Wi-Fi:n tai älylaitteiden kanssa

Testeihin kuuluu myös sähkömagneettinen yhteensopivuus. Kukaan ei halua Wi-Fi:n, älypuhelimien ja muiden laitteiden häiritsevän lämmitysjärjestelmää ja niiden ohjaimia – tai päinvastoin.

Valitse laatua ja pitkä elinkaari

Kun olet tehnyt päätöksen hankkia ympäristö- ja ilmastoystävällisen lämmitysjärjestelmän, kuten ilma-vesilämpöpumpun, huomioi laitteen laatu valintatilanteessa tutkimalla ja ottamalla selvää kuinka kestävä laite on, mihin sen kestävyys perustuu ja miten se on todennettu.

Laadukkaat saksalaiset lämpöpumput

Saksalaisen, pitkäaikaisen lämpöpumppuvalmistajan Vaillatin tuotevalikoimaan kuuluvat maa-, Ilma-vesilämpö- ja ilmalämpöpumput. Lämpöpumput sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin, jopa vesikiertoiseen patterijärjestelmään löytyy sopiva ratkaisu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69418.jpg
Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmitys­saneerauksesta?
Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?
20211_68248.jpg
Miten valita oikein markkinoilla olevista lukuisista lämpöpumpuista?
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.
20212_68464.jpg
Sään vaihdellessa säädä kotisi lämpötilaa suoraan mobiililaitteestasi
Olosuhteet voivat vaihdella ulkona, mutta kotona olosuhteiden halutaan olla vakaat. Hyödynnä siis käyttäjäystävällisen mobiilisovelluksen ohjausta kotisi lämmityksessä ja lämpötilan hallinnassa suoraan mobiililaitteestasi sijainnistasi riippumatta. Etäohjaus mahdollistaa optimaalisen sisäilman lämpötilan jatkuvasti olosuhteista riippumatta.
20179_50192.jpg
Ilmavesilämpöpumpulla koko vuoden lämpöä
Uutta omaa kotia rakentavista melkein kaikki tietävät maalämmön tehokkuuden – ja suurin osa myös valitsee sen. Myös korjausrakentajat arvostavat maalämmön energiasäästöä ja helppohoitoisuutta.Aina maalämpö ei kuitenkaan ole realistinen valinta, mutta onneksi löytyy vaihtoehtoja, erinomaisiakin.Lämmittäminen ilmasta kerätyllä energialla on monelle tuttu ilmalämpöpumpuista. Samaa periaatetta käytetään ilmavesilämmityksessä, jossa ilmasta kerätty lämpö jaetaan lattia- tai patterilämmityksellä talon tiloihin ja lisäksi saadaan kodin lämmin vesi. Parhaista laitteista on useiden vuosien positiiviset kokemukset, vaikka maalämmön tehokkuuteen ei ole päästykään.
20211_68395.jpg
Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö? Katso video!
Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton