• Etusivu
  • LVI

Huippuunsa menevää energiatekniikkaa ja laatua

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 12.12.2023
Vallox 99 MV -ilmanvaihtokone

Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa: maalämmön hyödyntäminen, suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen, kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka, energiaa säästävät tasavirta puhaltimet, älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.

Turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys

Ilmanvaihtojärjestelmän tärkein ominaisuus on huolehtia sisäilman puhtaudesta ja raikkaudesta sekä tietenkin ylimääräisen kosteuden poistosta. Tähän tarvitaan muutakin kuin laadukas ilmanvaihtokone. Vallox ilmanvaihtotuotteisiin onkin saatavana runsas valikoima erilaisia lisälaitteita ja tarvikkeita jotka parantavat laitteiden käytettävyyttä ja asennusta.

Tiiviys
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu on huippuluokkaa. Jokaisen ilmanvaihtokoneen tiiveys testataan painekokeella, joka dokumentoidaan. Tämä liittyy tyyppihyväksyntään kuuluvaan laadunvalvontaan.

Hygieenisyys
Kaikki Vallox-ilmanvaihtokoneet ovat sisäpuolelta polttomaalattuja ja siksi helposti puhdistettavissa.

Äänieristys
Vallox-ilmanvaihtokoneet on suunniteltu ääniteknisesti niin, että määräysten mukaiset äänitasot alittuvat jatkuvan käytön tehoilla. Koneen vaipan eristykseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Kerrosrakenne ja eristemateriaalit takaavat hyvän lopputuloksen.

Hyvä ulkoilman suodatus – huoltomuistutin
Vallox-ilmanvaihtokoneissa on F7-suodatusluokan suodattimet ja ne suodattavat ulkoilman pölyt tehokkaasti. Lisäksi sekä poisto- että tuloilmavirrassa on G3-luokan karkeasuodattimet. Kaikissa Vallox SE -malleissa on aikaperusteinen huoltomuistutin, joka muistuttaa suodattimien ja koneen huoltotarpeesta. Lisävarusteena Vallox-ilmanvaihtokoneisiin on saatavana paine-eroperusteiset suodatinvahdit.

Tyylikäs ulkonäkö
Vallox-ilmanvaihtokoneiden tyylikäs muotoilu mahdollistaa niiden sijoittamisen muiden kodinkoneiden rinnalle. Kätevä salpasysteemi helpottaa huoltotoimenpiteitä ja parantaa koneen sijoitettavuutta.

Kiinteät mittausyhteet
Mittausyhteiden avulla saadaan koneen toimintapisteen arvot kätevästi mitattua ja ilmanvaihdon säätö helpottuu.

Käyttöohjeet
Mukana seuraavat konekohtaiset käyttöohjeet helpottavat ilmanvaihdon energiataloudellista ja tehokasta käyttöä.

Vallox Digit SED -ohjausautomatiikka

Laadukas Vallox ilmanvaihto ei tarkoita vain ilmanvaihtokonetta. Se tarkoittaa myös ilmanvaihtojärjestelmän aivoina toimivaa, älykästä Vallox Digit SED -ohjausautomatiikkaa, joka tekee ilmanvaihdon käytöstä helpon ja energiatehokkaan. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilma olosuhteisiin. Sisäilman hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuuteen reagoiva automaattinen ohjaus mahdollistaa sen, että ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja sähkön kulutus.

Vallox 150 SE Effect on elektronisella Vallox Digit SED ohjauksella varustettu ilmanvaihtokone keskisuuriin asuntoihin.
Vallox 150 SE Effect on elektronisella Vallox Digit SED ohjauksella varustettu ilmanvaihtokone keskisuuriin asuntoihin.

LCD-näyttö
Selkeät numerot ja symbolit. Ilmanvaihdon asetusarvot on helppo valita ja niiden lukeminen tai muuttaminen on yksinkertaista.

Viikkokello-ohjaus
Ilmanvaihdon määrä ja tuloilman lämpötila voidaan ohjelmoida viikon jokaiselle tunnille.

Takkakytkin
Toiminto tekee asunnon hetkellisesti ylipaineiseksi. Valinta tehdään säätimestä. Tulen sytyttäminen tulisijaan helpottuu.

Huoltomuistutin
Muistuttaa suodattimien puhdistus-/vaihtotarpeesta halutun ajan kuluttua.

Suodatinvahti (lisäv.)
Mittaa suodattimen ilmanläpäisykykyä ja ilmoittaa suodattimen vaihtotarpeesta.

Hiilidioksidiohjaus
Ilmanvaihto säätyy sisäilman hiilidioksidipitoisuuden mukaan. Hiilidioksidianturi (lisäv.) asennetaan esimerkiksi olo- ja makuuhuoneisiin.

Kosteusohjaus
Ilmanvaihto säätyy sisäilman kosteuspitoisuuden mukaan. Kosteusanturit (lisäv.) sijoitetaan esimerkiksi apukeittiö tai pesutiloihin.

Kesä-talviautomatiikka
Ulkoilma ohittaa tarvittaessa automaattisesti lämmöntalteenoton, kun jälkilämmitys on kytketty pois päältä. Toiminto mahdollistaa sisäilman viilentämisen.

Tuloilman lämmitys
Huonetiloihin tulevan ilman lämpötilan säätö. Lämmitys voi konetyypistä riippuen olla joko sähkö- tai vesi-/nesteperusteinen.

Jäätymisenestoautomatiikka
Estää lämmöntalteenottokennon jäätymisen ja varmistaa ilmanvaihdon moitteettoman toiminnan myös kovissa pakkasolosuhteissa.

LON-/kaukovalvontaohjaus (lisäv.)
Vallox Digit SED -tekniikka mahdollistaa ilmanvaihtojärjestelmän ohjauksen kytkemisen tietoliikenneverkkoon.

Enenergiatehokkuutta matalaenergiataloihin

Matalaenergiatalojen ilmanvaihtojärjestelmä on parhaimmillaan kytkettävissä osaksi lämmitysjärjestelmää. Huomionarvoista on myös itse ilmanvaihtokoneen kuluttama energia.

Energiatehokas tuloilman lämmitys
Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpötaloihin. MLV-patteri hyödyntää maalämpöä ja maakylmää tuloilmanlämmittämiseen ja viilentämiseen. Passiivienergiataloissa, jossa ei välttämättä tarvita erillistä lämmitysjärjestelmää, ilmanvaihtoon liitetyt patterit toimivat talon lämmitysjärjestelmänä.

Korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde
Vallox:n matalaenergiailmanvaihtokonemallisto on varustettu ristivastavirtakennolla, jonka tuloilman hyötysuhde on yli 80 %:a.

Integroidut tasavirtapuhaltimet
Kaikissa Vallox:n matalaenergiailmanvaihtokoneissa on energiaa säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet. Virrankulutus on jopa puolet pienempi kuin vaihtovirtapuhaltimien.

Suora kytkentä lattialämmitykseen
Vallox VKL -mallit voidaan kytkeä suoraan vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Näissä malleissa on kiinnitetty erityistä huomiota patterien jäätymisenestojärjestelmään.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20092_14859.jpg
Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja
Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton