• Etusivu
  • Tutkimus

Emma testasi Janneniskan JN24 nostolava-autoa

Kun tikkaat eivät enää riitä

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Janneniska Oy
Päivitetty 15.05.2024
Janneniska-nostolava-auto-Emma-Ahola-1920x1080

Janneniskan nostolava-auto JN24 sopii mainiosti omakotitalojen huoltoihin. Sen avulla pääset korkealle ja ulotut kauas.

Vanhan talon ikkunoiden ja katon kunnostus voi olla haastavaa, kuten Emma Aholan kodissa, joka kaiken lisäksi sijaitsee jyrkässä rinteessä. Talon kunnostustoimenpiteet edellyttivät perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kodin huoltotoimenpiteisiin. Ahola onnistui toteuttamaan ikkunaremontin turvallisesti ja tehokkaasti Jannenskan JN24 nostolava-autolla. Tässä artikkelissa hän jakaa ensikertalaisen kokemuksia nostolava-auton käytöstä.

Nostolava-auton vuokraus ja nouto

Ahola kertoo, että talon sijainti rinteessä ja korkealla sijaitsevat ikkunat tekivät tikkailla työskentelystä mahdotonta. Ahola halusi laitteen, jolla olisi tarpeeksi ulottuvuutta ja joka mahdollistaisi työskentelyn vakaalta alustalta. Nostolava-auto tarjosi riittävästi ulottuvuutta ilman, että sitä tarvitsisi ajaa herkälle liuskekiveykselle.

<p data-block-key="0qsxh">JN24 nostolava-auton voit parkkeerata kauemmaskin huollettavasta kohteesta.</p>
JN24 nostolava-auton voit parkkeerata kauemmaskin huollettavasta kohteesta.
<p data-block-key="da8zy">JN24 henkilönostimella on turvallista huoltaa korkeitakin paikkoja.</p>
JN24 henkilönostimella on turvallista huoltaa korkeitakin paikkoja.

Janneniskan vuokrauspisteellä pulmaan löydettiin sopiva ratkaisu: nostolava-auto JN24 ja noutoajankohta sovittiin samalla.

– Nouto onnistui hienosti meille sopivana ajankohtana. Saimme tarpeelliset ohjeistukset auton ja nostokorin käyttöön, ja testasimme käyttöä yhdessä myyjän kanssa.

Oikean henkilönostimen valitseminen on tehty Janneniskalla mahdollisimman helpoksi. Kun saavut toimistolle, ensimmäisenä selvitetään, mikä nostin sinun töillesi sopii parhaiten. Sen jälkeen tarkistetaan vuokraehdot sekä ajokortti. Janneiskan henkilönostinten kuljettamiseen ei tosiaan tarvita kuin B-kortti, joten sen kuljettaminen kotipihalle onnistuu lähes kaikilta.

<p data-block-key="qve7i">Emma Ahola totesi ohjauspaneelin yllättävän helppokäyttöiseksi.</p>
Emma Ahola totesi ohjauspaneelin yllättävän helppokäyttöiseksi.

Ensivaikutelma nostolava-autosta oli sen monimutkainen ohjaus, mutta käytännön testaus osoitti, että laite oli yllättävän helppokäyttöinen.

– Ensivaikutelmana ajattelin, että nostokorin ohjaus vaikuttaa monimutkaiselta. Haimme nostimen laina-aikaa edeltävänä iltana, jolloin ehdimme vielä rauhassa testailla sitä pihallamme ennen töiden aloitusta. Ohjauksen oppi ensivaikutelmastani poiketen nopeasti, kertoo Ahola.

Vaikka Ahola ei ollut aiemmin käyttänyt vastaavaa laitetta, hän koki nostimen ohjauslaitteet intuitiivisiksi ja helppokäyttöisiksi.

<p data-block-key="mnd0n">JN24 nostolava-auto seisoo tukevasti jaloillaan pihassa kuin pihassa.</p>
JN24 nostolava-auto seisoo tukevasti jaloillaan pihassa kuin pihassa.

– Käyttö oli yllättävän helppoa, vaikka minulla ei ollut ennestään kokemusta vastaavanlaisesta laitteesta. Nostimen ohjauslaitteet kertoivat myös hyvin, mitkä liikkeet ovat mahdollisia. Automaattinen puomin takaisinajo oli hieno ominaisuus, Ahola kiittelee.

Nostolava-auton avulla Ahola pääsi huoltamaan ikkunoitaan näppärästi ja liikkumaan helposti ja nopeasti ikkunoiden ylä- ja alareunoissa sekä ikkunalta toiselle.

Ahola arvosti erityisesti ohjauksen herkkyyttä ja koria pystyi kääntämään tarvittaessa. Automaattinen tasaus ja automaattinen puomin takaisinajo olivat myös ominaisuuksia, jotka helpottivat käyttöä merkittävästi. Työskentely nostolava-auton avulla oli nopeaa, turvallista ja ergonomista.

Testauksen yhteenveto

Kokonaisuudessaan Ahola oli erittäin tyytyväinen JN24 nostolava-auton suorituskykyyn ja käytettävyyteen.

– Työ helpottui ja nopeutui huomattavasti nostimen avulla. Tikkailla työstä ei olisi ainakaan helposti ja turvallisesti selvinnyt, telineet taas olisi ollut kovin työläs vaihtoehto, tiivistää Ahola kokemustaan.

Ahola toteaa, että ilman nostinta työ olisi ollut vaikeaa ja turvatonta tikkailla, ja telineiden pystyttäminen olisi ollut työlästä. Hän suosittelee nostolava-autoa lämpimästi muillekin, jotka kohtaavat samankaltaisia haasteita.

<p data-block-key="5gg01">Helppoa kodinhuoltoa nostolava-auton avulla. Vuokraa omasi edullisesti Janneniskalta.</p>
Helppoa kodinhuoltoa nostolava-auton avulla. Vuokraa omasi edullisesti Janneniskalta.
Info

Info

Janneniska nostolava-auto JN24

JN24 nostolava-auto tarjoaa B-kortin haltijoille mahdollisuuden työskennellä korkeuksissa turvallisesti ja tehokkaasti. Sen ainutlaatuinen puomistorakenne mahdollistaa “Up and Over” -työskentelyn ja työn suorittamisen useamman metrin renkaiden alapuolella. JN24:n maksimaalinen työskentelykorkeus on vaikuttavat 24 metriä, ja sivu-ulottuma yltää 12,5 metriin.

Työkorin sivukiinnitys ja 230V virran ulosotto tekevät työskentelystä kätevää ja työkohteen läheisyydessä toimimisesta helppoa. Koneen matala ajokorkeus, vain 2,32 metriä, mahdollistaa pääsyn ahtaisiinkin paikkoihin.

JN24:n edistykselliset ominaisuudet, kuten automaattitasaus, automaattinen puomin takaisinajo ja monipuoliset tuentavaihtoehdot, takaavat käyttömukavuuden ja turvallisuuden.

Janneniska Oy
Tutkimus
koneet
huolto
ergonomia
kunnossapito
työmaa
kiinteistö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81757.jpg
Ensimmäistä kertaa henkilönostinta käyttämässä - näin käyttö sujui
Kevät on erilaisten kodin huoltotöiden aikaa. Tarkistuslistalta löytyy nopeasti ainakin katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkistus, rännien puhdistus, maalaustöitä sekä mahdollisia puuston siistimisiä. Tikkailta työskentely on aina turvallisuusriski, joten miten työt saisi tehtyä turvallisesti, nopeasti sekä siististi?Vantaalainen perheenäiti Heli Meriläinen yhdessä poikansa Eetun kanssa ratkaisi ongelman omalla kohdallaan ottamalla testikäyttöön Janneniskan JN23 henkilönostimen, jonka kanssa oman kodin huoltotyöt sujuivat turvallisesti ja nopeasti.
20235_81818.jpg
Näin aurinkopaneelien asennusaika lyheni usealla tunnilla
Edellisenä syksynä asennettiin Laamasten kaksikerroksisen omakotitalon katolle 16 aurinkopaneelia. Asennus suoritettiin silloin ilman nostinta, mikä oli erittäin työlästä ja riskialtista. Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto.Näin työ sujui apuvälineen kera.
20237_82637.jpg
Aki testasi henkilö­nostinta: Ulottuva ja yllättävän ketterä
Katolle pitäisi päästä. Siihen tarvitaan turvavaljaat, turvalliset tikkaat tai peräti rakennustelineet, turvavarusteet, tuulettomat sääolosuhteet ja mitä muuta vielä. No ei nyt aivan näinkään. Helpommallakin pääsee.Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Tähän kaikkeen tarvittiin helppokäyttöinen ja näppärä tapa päästä korkealle turvallisesti. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä.Sieltähän löytyi henkilönostin, mallia JN24!
Mies ja nainen yhdessä remonttimiehen kanssa tutkimassa suunnitelmia.
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle. Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjausta kaipaavaa nurkkaa ja pieltä. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin puuhattavaa löytyy. Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.
Mies pesee Kärcher terassipesurin avulla pihalaatoitusta
Apuvälineet keväisiin huoltotöihin
Lumien sulaminen ja kevään tulo paljastavat sen armotta – pinttynyttä likaa löytyy vaikka muille jakaa. Harvaa kiinnostaa perinteinen puhdistustyö hartiavoimin, joten apuvälineet ovat paikallaan. Näin saat siistin lopputuloksen kerralla, tehokkaasti ja ennen kaikkea nopeasti.
Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton