Ehkäise alapohjan aiheuttamat sisäilmaongelmat oikealla ratkaisulla
Maanvaraiseen alapohjaan asennetut eristeet odottavat betonivalua.
Kosteus ja erityisesti rakenteisiin päässyt kosteus, on useimmille rakennuksille tai rakennuksen osille kohtalokas. Alapohjan lämmöneristyksen tarkoituksena on eristää lämpöä ja estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin.
Miksi Finnfoam?
Lujilla ja vettymättömillä Finnfoam-lämmöneristeillä on suuri vesihöyrynvastus, mikä estää maassa olevan kosteuden pääsyn maanvaraisen alapohjan betonilaattaan, ja ehkäisee näin sisäilmaongelmien synnyn. Samat ominaisuudet, jotka tekevät Finnfoamista parhaan mahdollisen routaeristeen, pitävät myös alapohjarakenteet kuivana ja kunnossa.
Maassa lattiarakenteen alla suhteellinen kosteusprosentti on aina lähelle sataa prosenttia. Lisäksi maanvaraisessa lattiarakenteessa vesihöyrynvirtaussuunnat vaihtelevat vuoden aikojen mukaan ja siksi mitään kalvomaisia höyrynsulkuja niihin ei saa asentaa. Rakenteessa liikkuva kosteus saattaa aiheuttaa vakavia sisäilmaongelmia sekä kosteusvaurioita, jos sitä ei ole huomioitu rakenneratkaisua valittaessa. Lämmöneristeeltä vaaditaankin kahteen suuntaan täydellinen toimivuus.
Suulakepuristetusta polystyreenistä valmistetut Finnfoam-eristeet säilyttävät eristyskykynsä sekä lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa. Yhtenä erityispiirteenä onkin täysin yhtenäinen ja suljettu solurakenne, jonka ansiosta se on vettymätön ja homehtumaton materiaali. Homehtumaton Finnfoam onkin erittäin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.
Helposti asennettava rossipohjaeriste
Myös tuulettuvaan alapohjaratkaisuun on Finnfoam kehittänyt oman levynsä: Finnfoam rossipohjaeriste FI-K600/210 mm on helposti asennettava ja tukeva levy, joka sallii päällä kulkemisen välittömästi.
Koska eriste on itsessään tiivis ratkaisu, et tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Koko tuulettuvaan alapohjaan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku sekä valumuotti on näin asennettavissa yhdellä työvaiheella ja vain muutamassa minuutissa.
Työturvallisuuden kannalta Rossipohjaeriste on erinomainen ratkaisu, sillä koolauksilla hyppely voidaan unohtaa. Levyjen työstö oikeaan kokoon onnistuu helposti käsi-, tai moottorisahalla. Levyjen päissä on valmiiksi päätypontit, jotka sitovat levyt tiiviisti toisiinsa. On kuitenkin muistettava aloittaa uusi koolausväli edellisestä yli jääneellä, näin saumakohdat saadaan limitettyä eikä hukkaa synny. Asennuksen voisikin tässä mielessä sanoa muistuttavan parketin asentamista.
Asennustyö viimeistellään saumojen eristämisellä. Saumoihin käytetään elastista eli joustavaa PU-saumavaahtoa. Lopullinen kiinnitys tapahtuu lattiavalulla tai vapaa-ajan rakentamisessa yleisen puulattian kanssa käyttäen puulistoja, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni.
Finnfoamilta saat tarvitsemasi avun oikeiden rakenneratkaisuiden valintaan
Finnfoamin tuoteperhe kasvoi toissa vuonna uudella FF-PIR polyuretaanieristeellä, jonka ansiosta Finnfoamin tuotanto kattaa nyt kaikki yleisesti käytetyt muovipohjaiset lämmöneristeet. Finnfoam eli XPS, FF-EPS sekä FF-PIR eristeet huolehtivat kotisi eristyksestä aina routaeristyksestä kattoon. Valikoimasta löytyy kuhunkin käyttötarkoitukseen oikeat ja kosteusteknisesti turvalliset rakenneratkaisun.
‒ Autamme asiakasta löytämään kuhunkin käyttökohteeseen toimivimman eli pitkäikäisimmän ja kustannustehokkaan rakenneratkaisun. Esimerkiksi alapohjassa, routaeristyksessä ja käännetyissä katoissa ainut oikea tuote on luja ja vettymätön Finnfoam, kun taas seinä ja yläpohjarakenteissa valinta tehdään monesti FF-EPS:n ja FF-PIR:n välillä kohteen mukaan, kertoo Finnfoamin varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma.