• Etusivu
  • Talo

Rossipohjan eristys nopeasti ja turvallisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 22.03.2024
20156_43592.jpg

Homehtumaton Finnfoamin rossipohjaeriste FI-K600/210mm on helppo ratkaisu tuulettuvaan alapohjaan.

Tiesitkö, että voit päästä eristystyössäsi huomattavasti helpommalla? Finnfoam Oy on suunnitellut eristelevyn juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Finnfoam levyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys tekevät mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi.

Nopeasti valmis lattiapinta

Tuulettuvaan alapohjaan suunniteltu eriste, Finnfoam FI tai FL-K600/ 210 mm, asentuu paikoilleen helposti ja jämäkästi sekä sallii päällä kulkemisen välittömästi. Samalla työmaan turvallisuus lisääntyy, kun koolauksilla hyppely voidaan unohtaa. Levyjen päissä olevat päätypontit sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, joten levyt eivät pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Levyä on helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahalla. Finnfoam eristeen asennus muistuttaa parketin asentamista siinä, että uuden koolausvälin asennus aloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla palalla. Näin saumakohdat limittyvät eikä hukkaa juuri synny.

Rossipohjaeriste itsessään asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin. Eristeessä olevien olkkausten sekä siivekkeiden ansiosta levy sallii -10… +10 mm heiton koolausjaossa, mutta eriste on suunniteltu K600 jaolle jossa optimaalinen vasojen välinen vapaatila on 550 mm. Koska eriste on itsessään tiivis, et tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Yhdellä työvaiheella on mahdollista saada aikaan koko tuulettuvaan alapohjaan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku ja valumuotti ajallisesti vain muutamassa minuutissa.

Saumojen eristys tehdään levyjen asennuksen jälkeen käyttäen elastista eli joustavaa PU-saumavaahtoa. Lopullinen kiinnitys tapahtuu puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni, jolloin käytettävä eristetyyppi on FL-K600/ 210 mm. Jos päälle valetaan betonilattia puristaa betonin paino eristeet kiinni vasoihin eikä muuta kiinnitystä tarvita ja käytettävä eristetyyppi on FI-K600/ 210 mm.

  • Helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahaa käyttäen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi
  • Aloita uuden koolausvälin asennus edelliseltä riviltä poisleikatulla palalla – Vähennät hukkaa ja saumakohdat limittyvät automaattisesti
Ohje

Ohje

Rossipohjaeriste:

  • Helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahaa käyttäen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi
  • Aloita uuden koolausvälin asennus edelliseltä riviltä poisleikatulla palalla – Vähennät hukkaa ja saumakohdat limittyvät automaattisesti

Katso, miten eristeen asennus sujuu käytännössä

Info

Info

Mistä Finnfoam on valmistettu?

Finnfoam-eristeet ovat suulakepuristettua polystyreeniä, toisin sanoen eristeet ovat XPS lämmöneristeitä, jotka säilyttävät eristyskykynsä ja lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa.

Finnfoamin erityispiirteenä on täysin yhtenäinen sekä suljettu solurakenne, joka saadaan aikaan liuottamalla sulaan polystyreeniin hiilidioksidia. Suuttimesta normaaliin ilmanpaineeseen tullessaan hiilidioksidi kaasuuntuu. Näin valmistettu ilmatäytteinen solurakenne takaa vettymättömyyden, hyvän eristävyyden sekä tiiviyden.

Finnfoam eriste onkin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä samat eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
runko
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52126.jpg
Tehokkaat eristeet sekä remppaajalle että rakentajalle
Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20149_40867.jpg
Rossipohjan lisäeristys vanhoissa taloissa
Ryömintätilan eristys korjataan lisäeristämälläRyömintätilallisen, tuulettuvan alapohjan tai rossipohjan, mitä nimistä nyt käytetäänkään, lisäeristäminen kannattaa mahdollisuuksien mukaan. Tärkeimpänä syynä voi olla vetoisuuden tunne, joka saattaa johtua huonosta ilmatiiviydestä kyseisessä alapohjarakenteessa. Ilmatiiviyden (höyrynsulkukalvo, ISOVER Vario® Xtra) parantaminen onkin erittäin tärkeää rossipohjaa lisäeristettäessä, jotta alapohjarakenne saadaan toimimaan lämpö- ja kosteusteknisesti paremmin ja lisäeristämisestä on energiatehokkuudenkin kannalta hyötyä.Useimmiten tuulettuvissa alapohjarakenteissa (nk. rossipohja) on käytetty mineraalivillaa tai puukuitueristettä eristeenä ja tuulettuvaa ryömintätilaa vasten on tuulensuojalevy tai vastaava, jotta ilmavirran pääsy eristeeseen saadaan estettyä. Energiatehokkuuden kannalta alapohjan lisäeristämisellä ei välttämättä saada yhtä suuria hyötyjä kuin yläpohjan taikka seinien lisäeristämisellä, vaikkakin asumisviihtyvyyteen alapohjan lisäeristyksellä saattaa olla suurikin vaikutus.
20217_71544.jpg
Eristevalinnalla vaikutusta asumismukavuuteen
Periaatteessa mitä tahansa eristemateriaalia käyttäen voidaan saavuttaa rakennukselle asetetut energiatehokkuusvaatimukset. Mutta eri eristemateriaalien väliltä löytyy eroja, kun tarkastellaan ääneneristys- sekä palo-ominaisuuksia ja tuotteen ekologisuutta. Eristevalinnalla on vaikutusta niin asumisen mukavuuteen kuin myös itse rakennuksen terveyteen, eikä tehtävän valinnan merkitys muutu, on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Esimerkiksi rakennuksen lisäeristämisen kohdalla kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota valittavaan eristeeseen.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton