• Etusivu
  • Varusteet

Boschin uusi Compact PEX-sukupolvi – Luokkansa paras!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Julkaistu 16.06.2011
20116_26627.jpg

Boschin uudet PEX 300 AE- ja Pex 400 AE –epäkeskohiomakoneet toimivat tasaisesti mitä erilaisimpien kohteiden ja materiaalien hionnassa. Hionnan lisäksi näitä monipuolisia uuden sukupolven epäkeskohiomakoneita voi käyttää myös kiillottamiseen.

Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...

20116_26631.jpg
20116_26632.jpg

Ohjaa paremmin, helppo hallita

Optimoidun ja tasapainotetun puhaltimen ansiosta tärinää on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Helpon hallittavuuden varmistaa myös uudenlainen laakerointi. Kahvojen sijainnit, hiomapaperiapu, koneen pieni koko, pehmeä pinta ja ergonominen kytkimen sijainti tekevät Boschin uusien epäkeskohiomakoneiden käsittelystä helppoa ja mukavaa. Integroitu hiomapölylaatikko on helppo ottaa ulos koneesta, avata ja puhdistaa.

Uusien Compact PEX-hiomakoneiden ohjaamista on helpotettu myös sijoittamalla kahvat lähelle painopistettä. PEX 400 AE:ssä lisäkahva parantaa käsiteltävyyttä entisestään. Säädettävä nopeus tekee laitteesta monipuolisen. Paras pinnan laatu mahdollisimman vähällä vaivalla syntyy Boschin Compact PEX uuden sukupolven epäkeskohiomankoneilla. Hio sinäkin helpommin!

Tekniset tiedot

PEX 300 AE

  • Ottoteho 270 W
  • Hiomalautasen läpimitta 125 mm
  • Värähtelyluku 4000 - 24000
  • Epäkeskeisyys 2 mm
  • Koneen paino 1,5 kg
  • Mikrosuodatinjärjestelmä kyllä
  • Bosch-elektroniikka kyllä
  • Hiomalautanen tarrakiinnityksineen kyllä
20116_26623.jpg

PEX 400 AE

  • Ottoteho 350 W
  • Hiomalautasen läpimitta 125 mm
  • Värähtelyluku 4000 - 21200
  • Epäkeskeisyys 2,5 mm
  • Koneen paino 1,6 kg
  • Mikrosuodatinjärjestelmä kyllä
  • Bosch-elektroniikka kyllä
  • Hiomalautanen tarrakiinnityksineen kyllä
  • lisäkahva kyllä

Tilaa Jäsentukusta...
20116_26625.jpg
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vantaalla 2015
Osuuskunta Suomen Asuntomessut on päättänyt järjestää vuoden 2015 Asuntomessut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Marja-Vantaalle nouseva tiivis pientaloalue on osa laajaa kaupunkirakentamisen hanketta Kivistön keskustan tuntumassa, tulevan Kehäradan varrella.Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Se tulee tarjoamaan kodin 30 000 asukkaalle ja edellytykset 25 000 uudelle työpaikalle. Tulevan asuntomessualueen ympäristössä asuu lähes viidennes suomalaisista, sillä 20 kilometrin säteellä Marja-Vantaasta asuu yli miljoona asukasta.– Marja-Vantaan alueella järjestettävät Asuntomessut on hieno mahdollisuus esitellä pientaloasumista urbaanissa ympäristössä, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.– Vantaalle Asuntomessujen järjestäminen on mahdollisuus saada matkailullista ja elinkeinopoliittista nostetta sekä kehittää asumista ja vauhdittaa Marja-Vantaan alueen toteuttamista, miettii Marja-Vantaan projektijohtaja Reijo Sandberg.Ekologisuutta ja innovatiivisia ratkaisujaVuonna 2014 liikenteelle avautuva Kehärata luo hyvät edellytykset joukkoliikenteeseen tukeutuvaan ja kevyttä liikennettä suosivaan asumiseen Marja-Vantaalla. Alueesta suunnitellaan myös pyöräilykaupunkia, joka sisältäisi muun muassa pikapyörätiet vilkkaille työmatkareiteille Aviapolikseen ja sen läpi Tikkurilaan, Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen.Asuntomessujen luonteeseen kuuluvaa uusien ekologisten ja innovatiivisten ratkaisuiden käyttöönottoa pyritään edistämään myös yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.– Aalto-yliopiston kanssa onkin jo aloitettu neuvottelut poikkitieteellisestä yhteistyöstä tulevan asuntomessualueen kehittämiseksi, kertoo Sandberg.Osa vuosittaista Asuntomessujen ketjuaVantaalla on järjestetty Asuntomessut kerran aikaisemmin. Vuoden 1977 messuilla Varistossa oli esillä yhtiömuotoisia korttelikohtaisia pientaloratkaisuja. Alueelle rakennettiin myös liikuntarajoitteisten asumiseen soveltuvia asuntoja.Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.­ – Vantaalla messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät hyvin. Erityisesti monipuolinen joukkoliikenne on Marja-Vantaan etu. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisu on voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten saamme sisällön suunnittelulle runsaasti aikaa, Heiskanen perustelee.
mies työvaatteissa puhuu puhelimessa
Kotitalousvähennysten piiriin
Korkein hallinto-oikeus on ennakkoratkaisussaan 6. elokuuta määrittänyt, että öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Tulisijojen ja hormien nuohous jäävät edelleen oikeutta vaille. Ennakkoratkaisu on annettu vuosille 2007 ja 2008.Taipalsaarelainen omakotitalon omistaja oli hakenut ennakkoratkaisua saadakseen tietää, onko hänellä oikeutta kotitalousvähennykseen vuotuisesta nuohousmaksusta, lämmityskattilan öljypolttimon huollosta, lämmityskattilan puhdistuksesta, lämmityskattilan hyötysuhdemittauksesta ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksesta, mittauksesta, säätämisestä sekä huollosta.Tulisijan ja savuhormin nuohous eivät ole kuuluneet kotitalousvähennykseen oikeutettuihin töihin, sillä Verohallituksen tulkinnan mukaan vähennyskelpoisena asunnon kunnossapitotyönä ei pidetä sellaisia toistuvia asuntoon kohdistuvia huoltotoimenpiteitä, joiden tekemiseen voidaan yleensä kelpuuttaa vain tietyn ammattitaidon omaava henkilö, tässä tapauksessa nuohooja (Verohallituksen ohje, dnro 74/32/2006, 9.10.2006).Öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän huolto ja puhdistus sen sijaan eivät ole laissa määrättyjä toimenpiteitä eikä niiden puhdistuksen tekijöille ole virallisia kelpoisuusvaatimuksia. Turun hallinto-oikeus onkin katsonut päätöksessään 15.2.2006 (06/0112/3) öljysäiliön puhdistustyön, öljypolttimen huoltotyön ja lämmityskattilan tulisijan puhdistustyön oikeuttavan kotitalousvähennykseen.Veroviranomaisilla on ollut epätietoisuutta siitä, kuinka kotitalousvähennysoikeus täyttyisi nimenomaan öljylämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksen ja huollon osalta.– KHO:n päätös selkiyttää tulkinnanvaraista tilannetta, sanoo toimitusjohtaja Juhani Jyrkiäinen Nuohousalan Keskusliitosta.Lämmityskattilan öljypolttimon huolto, lämmityskattilan puhdistus, hyötysuhdemittaus ja ilmanvaihtolaitteiden puhdistus, mittaus, säätäminen ja huolto ovat päätöksen mukaan tyypillisesti sellaisia rakennuksen omistajan ja haltijan vapaaehtoisuuteen perustuvia töitä, jotka ovat katsottavissa tuloverolain 127 a §:ssä mainituiksi asunnon tai vapaa-ajan asunnon kunnossapitoon liittyviksi töiksi ja jotka edistävät omatoimista asuntojen ylläpitotoimintaa.
20239_83063.jpg
Käyttövesijärjestelmä
LVI-suunnittelulla on aivan oma merkityksensä kestävien ja turvallisten ratkaisujen aikaansaamiseksi. Kosteusvaurioiden mahdollisuus tulee minimoida jo rakennusvaiheessa, samoin kunnostuksen yhteydessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton