• Etusivu
 • Varusteet

Bosch PEX 300 AE ja PEX 400 AE - hio pinnat siististi ja helposti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Julkaistu 08.04.2013
20134_34641.jpg

PEX 400 AE

Boschin tehokkaat epäkeskohiomakoneet PEX 300 AE ja PEX 400 AE toimivat tasaisesti mitä erilaisimpien kohteiden ja materiaalien hionnassa. Hionnan lisäksi näitä monipuolisia koneita voi käyttää myös kiillottamiseen.

Työskentely on siistiä, sillä sisäänrakennettu pölynpoistoelementti imee pölyn suoraan mikrosuodatinkoteloon. Hiomapaperit on nopea ja helppo vaihtaa tarrajärjestelmän ansiosta. Säätöpyörän kierrosluvun materiaalin mukainen esivalinta varmistaa onnistuneen lopputuloksen.

Tilaa Jäsentukusta!

PEX 300 AE
PEX 300 AE

Optimoidun ja tasapainotetun puhaltimen ansiosta tärinää on vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Helpon hallittavuuden varmistaa myös PEX 400 AE:n uudenlainen laakerointi. Kahvojen sijainnit, hiomapaperiapu, koneen pieni koko, pehmeä pinta ja ergonominen kytkimen sijainti tekevät Boschin uuden sukupolven epäkeskohiomakoneiden käsittelystä helppoa ja mukavaa. Integroitu hiomapölylaatikko on helppo ottaa ulos koneesta, avata ja puhdistaa.

Boschin uuden sukupolven epäkeskohiomakoneiden käyttö on siistiä ja helppoa.
Boschin uuden sukupolven epäkeskohiomakoneiden käyttö on siistiä ja helppoa.

PEX 300 AE:n ja 400 AE:n käsittely on helppoa ergonomisen ja kompaktin muotoilun ansiosta. Koneen ohjaamista on helpotettu sijoittamalla kahvat lähelle painopistettä. PEX 400 AE:ssä lisäkahva parantaa käsiteltävyyttä entisestään. Säädettävä nopeus lisää monipuolisuutta. Paras pinnan laatu mahdollisimman vähällä vaivalla syntyy Boschin Compact PEX uuden sukupolven epäkeskohiomankoneilla. Hio sinäkin helpommin!

PEX 300 AE: tekniset tiedot

 • Nimellisottoteho 270 W
 • Hiomalautasen Ø 125 mm
 • Värähtelyluku 4.000 – 24.000 min-1
 • Epäkeskeisyys 2,00 mm
 • Koneen paino 1,5 kg
PEX 300 AE
PEX 300 AE
 • Nopea ja yksinkertainen hiomapapereiden vaihto mikrotarralla
 • Hiomapaperin helppo kohdistaminen paperin kohdistimen avulla
 • Bosch-elektroniikka: säätöpyörä kierrosluvun esivalinta materiaalin mukaiseen työskentelyyn
 • Uusi liitäntäjohdon pidin ripustuskoukkuineen käytännölliseen säilytykseen

PEX 400 AE: tekniset tiedot

 • Nimellisottoteho 350 W
 • Hiomalautasen Ø 125 mm
 • Värähtelyluku 4.000 – 21.200 min-1
 • Epäkeskeisyys 2,50 mm
 • Koneen paino 1,9 kg
PEX 400 AE
PEX 400 AE
 • Siisti työskentely Bosch-mikrosuodatinjärjestelmän ansiosta: sisäänrakennettu pölynpoistoelementti imee pölyn suoraan oheiseen mikrosuodatinkoteloon
 • Tarrajärjestelmä nopeaan ja yksinkertaiseen hiomapapereiden vaihtoon
 • Hiomapaperin helppo kohdistaminen paperin kohdistimen avulla
 • Bosch-elektroniikka: säätöpyörä kierrosluvun esivalinta materiaalin mukaiseen työskentelyyn
 • Uusi liitäntäjohdon pidin ripustuskoukkuineen käytännölliseen säilytykseen
Robert Bosch Oy / Työkalut
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
20225_78353.jpg
PFS 55 -maaliruisku pieniin projekteihin
SprayControl ja SDSTarkka ja hieno maalisumutusteho huolehtii tasokkaasta maalinlevityksestä. Voimakas ilmavirtaus hajottaa maalisäteen ja mahdollistaa eri ruiskutusmateriaalien tarkan ja siistin levittymisen. Ilmavirtauksen määrää voidaan säätää portaattomasti, jolloin maalin levityksen nopeutta ja maalisumua on helppoa ohjata: Alhaista puhallusasentoa käytetään juoksevissa materiaaleissa ja korkeaa taas sakeammissa materiaaleissa.SDS-järjestelmä huolehtii helposta ja nopeasta maalisäiliön vaihdosta ja puhdistamisesta. Käytön jälkeen maalin kanssa kosketuksessa olevat osat saadaan irrotettua ilman työkaluja, ja puhdistus on helppoa ja nopeaa.
20093_15666.jpg
Oksasilppurilla ilmaista kate- ja kuivikemateriaalia
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.
202111_73736.jpg
Naantalin asunto­messuilla nähdään luonnon­läheisiä älykoteja
Ensi vuoden asuntomessut järjestetään Naantalissa. Lounatuuleksi nimetty merellinen asuntomessualue rakentuu saariston luontoa kunnioittaen jyhkeiden kallioiden päälle. Yli 20 hehtaarin suuruiselle alueelle tulee niin oma aurinkovoimala, venesatama kuin yhteinen jätepistekin. Tulevissa kodeissa hyödynnetään laajasti älytekniikkaa ja innovatiivisia energiaratkaisuja.
20139_36418.jpg
Vertaile työtasoja ja valitse keittiöösi sopivin!
Puutaso ja laminaattitaso ovat työtasoista suosituimmat, mutta vaihtoehtojakin löytyy. Keittiön työtasoja saa nykyään vaikka kierrätysmuovista tehtynä.Työtasot joutuvat keittiössä kestämään kovaa kulutusta. Työtasojen materiaalin valinnassa tulisi siksi huomioida paitsi hinta ja ulkonäkö, myös se, miten reippaasti taso on perheen päivittäisessä käytössä alttiina muun muassa roiskeille, mausteille, kuumille kattiloille ja veitsenjäljille. Jos tasosta halutaan samalla leipoma-alusta, kannattaa myös tämä huomioida materiaalin valinnassa.
20096_17153.jpg
Uusien asuntolainojen korko laski 2,6 prosenttiin
Kotitalouksien uusien asuntolainojen nostot kasvoivat huhtikuussa neljäntenä perättäisenä kuukautena. Nostettujen asuntolainojen keskikorko laski Suomen Pankin ennakkotietojen mukaan 2,61 prosenttiin.Asuntolainoja nostettiin huhtikuussa 1,4 miljardia euroa. Uusia lainasopimuksia tehtiin 1,7 miljardin euron arvosta keskimäärin 2,59 prosentin korolla. Kotitalouksien asuntolainojen nostot alkoivat kasvaa vuoden vaihteessa.Asuntolainojen korko on yli puolittunut rahoitusmarkkinoiden kriisin syksyllä aiheuttamasta korkopiikistä. Uusien asuntolainojen keskikorko kävi lokakuussa korkeimmillaan 5,53 prosentissa.Kotitalouksien asuntolainakanta kasvoi huhtikuussa 6,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Maaliskuussa kasvuvauhti oli 7,6 prosenttia. Kotitalouksilla oli huhtikuun lopussa asuntolainoja yhteensä 68,1 miljardia euroa. Koko asuntoluottokannan keskikorko laski 3,29 prosenttiin.Lähde: STT

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton