• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Vaasassa 2008

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2007
50_P_16681.jpg

Lämpöä merenpohjasta


Vaasan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat tiistaina 13.11.2007 yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksessa määritellään osapuolten tehtävät, työnjako, vastuut ja velvoitteet. Asuntomessut Vaasassa järjestetään Vaasan Suvilahdessa ensi kesänä, 11.7.10.8.2008.

Asuntomessualueelle rakennettu matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä, on kerännyt paljon huomiota jo ennen messuja. Merenpohjaan on vaakaporattu 7 kilometriä putkistoa, jolla lämpöä kerätään keskitetysti pientaloihin. Energian käyttöä ei mitata, sillä matalalämpöverkon käyttömaksu on vuodessa kiinteä. Matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon ja kesällä 2007 Suomen Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi myös rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Valkeakosken asuntomessuille rakennettava TV-talo opastaa passiivienergiatalon saloihin
ENERGIANSÄÄSTÖ ASUMISRATKAISUISSA VAIKUTTAA MERKITTÄVÄSTI ILMASTONMUUTOKSEENMatalaenergiatalojakin ekotehokkaampien passiivienergiatalojen rakentaminen käynnistyy Suomessa. Valkeakosken vuoden 2009 asuntomessuille rakennetaan passiivienergiatalo, jonka keskeisiin valintoihin kuluttajat voivat osallistua. Lämmitysenergian kulutus tulee talossa olemaan vain kolmannes tavanomaisen talon kulutuksesta.
201111_28587.jpg
Perustusrakenteita koskevat määräykset
Talonrakennushankkeen suunnitteluvaiheen jälkeen ensimmäinen varsinainen työvaihe on perustusten tekeminen. Se on yksi vaativimmista työvaiheista rakentamisessa, sillä sen varaan rakentuu koko muu rakennus. Lisäksi perustusten korjaaminen jälkikäteen on todella hankalaa ja kallista, joten tämä rakenne on tehtävä kerralla oikein. Pohjarakenteisiin liittyy myös tiettyjä määräyksiä, jotka velvoittavat tekemään perustusten suunnittelun sekä toteutuksen virallisten ohjeiden mukaisesti. Seuraavassa käydään läpi keskeisimmät määräykset, jotka on hyvä tietää pohja- ja perustusrakenteista.
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
20192_56464.jpg
Sauna- ja pesutilojen tehokas ilmanvaihto pitää rakenteet kunnossa
Me suomalaiset rakastamme saunomista ja peseytymistä. Rentouttava suihku tai löylyt pitkän työpäivän tai urheiluharrastusten jälkeen tuottavat sisäilmaan kosteutta, joka tulee poistaa sekä asumismukavuuden että asunnon rakenteiden hyvinvoinnin vuoksi. Kun pesutilojen ilmanvaihto on kunnossa, ei asunnon rakenteisiin pääse syntymään ongelmallista ruostetta, hometta tai lahoamista.
20184_52438.jpg
Kakolan vankilaselleistä asunnoiksi
Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalle on rakennettu tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuivat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.– Kakolan alueen historiallisiin vankilarakennuksiin tuli 350 asuntoa ja koko Kakolanmäelle vaiheittain noin 1500 asuntoa. Historiallisista rakennuksista säilytetään käytännössä ulkokuoret ja perustukset, ja sisätilat ovat aivan uudet, hallituksen puheenjohtaja, kiinteistöneuvos Olli Ojala Kakola Yhtiöistä sanoo.Kakola Yhtiöt Oy on 35-vuotias, historiallisten kohteiden uudistamiseen keskittynyt yhtiö. Kakolan keskusvankila- ja lääninvankilarakennuksen asuntorakentamisen lisäksi Kakola Yhtiöt toteuttaa Kakolanmäelle houkuttelevia palveluita, kuten Kaskis-ravintolan yrittäjien uuden Kakolanruusu-ravintolan ja maan alle louhitun kylpylän.– Meillä on tapana muuttaa yhtiön nimeä, kun teemme erityisen nimekästä kohdetta. Olemme käyttäneet Gyproc-tuotteita jo kauan kohteissamme. Kipsilevy sopii tähän miljööseen ja antaa tasalaatuisen lopputuloksen. Käytämme sitä kaikissa sisäseinissä ja -katoissa Kakolanmäen asunnoissa, Ojala sanoo.
201110_28371.jpg
Suunnittelijan vaatimukset
Kun rakennusprojektissa "lupakuvien" ja muiden suunnitelmien piirtäminen on ajankohtaista, tulee pohdittua kuka saa piirtää kyseiset piirustukset. Saako kuka tahansa piirtää piirustukset omakotitaloon, pitääkö olla insinööri, jotta voi suunnitella leikkimökin.Kaikista näistä säädetyt lait, määräykset ja ohjeet selventävät asiaa.Omakotitalon suunnitteluJokaisessa omakotirakennushankkeessa pitää olla nimettynä hankkeen pääsuunnittelija, joka vastaa suunnittelun kokonaisuudesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton