• Etusivu
  • Rakentaminen

Juomavettä vaikka merivedestä

Unohda kantovesi viimeistään nyt!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Päivitetty 19.04.2023
20234_81361.jpg

Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.

Nauti hanasta tulevasta juomakelpoisesta vedestä

Vesikanistereiden täyttäminen, kantaminen ja pakkaaminen nostaa hien pintaan. Auton tavaratila täyttyy − ja sama on tehtävä uudelleen, kun lähdetään täydentämään vesivarastoja.

Kotimainen vedenpuhdistuslaitevalmistaja Finnvoda on tuonut markkinoille erittäin toimivan ja kustannustehokkaan tavan korvata työläs veden kantaminen mökille.

Kompakti NERO-Vesipiste on täydellinen ratkaisu vapaa-ajan asunnoille, jotka sijaitsevat vesistön lähettyvillä. Laitteeseen syötetään pumpulla raakavettä järvestä tai merestä, ja se käsittelee veden epäpuhtauksista juomakelpoiseksi. NERO-Vesipisteen voi sijoittaa esimerkiksi terassille tai osaksi kesäkeittiötä, jossa se valmistaa vettä tarpeen mukaan.

Mikäli vesistö on lähellä eikä korkeuseroja juurikaan ole, voi laitetta käyttää myös ilman erillistä vettä syöttävää pumppua ja antaa NERO-Vesipisteen imeä puhdistettava vesi.

20234_81427.jpg

Oiva ratkaisu mökkiläisten tyypillisiin kantovesitarpeisiin

Käänteisosmoositekniikkaan perustuva vedenpuhdistuslaite NERO-Vesipiste on suunniteltu palvelemaan mökkiläisten puhtaan veden tarpeita silloin, kun ympärillä on puhdistukseen sopivaa luonnovettä (meri, järvi, kaivo).

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset, bakteerit jne. jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta.

Laite puhdistaa saastuneen kaivoveden ja se voidaan kytkeä suoraan normaalin kaivopumpun perään. Luonnonvesikohteissa käänteisosmoosi on myös turvallinen tapa puhdistaa vettä, jossa on levämyrkkyjä.

Vesipisteen tuottama vesi riittää hienosti kaikkiin mökkiläisten tyypillisiin kantovesitarpeisiin, kuten ruoan laittoon, tiski- ja käsienpesuun, saunan pata- ja löylyvesiin sekä juomavesitarpeisiin. Lisäksi suurempien astioiden, kuten ämpäreiden täyttäminen muihin tarpeisiin onnistuu myös vaivattomasti kääntyvän hanan avulla.

Helposti sijoitettava vesipiste

NERO-Vesipiste on suunniteltu toimivaksi vaihtoehdoksi mökkiläisille silloin, kun tarpeena ei ole palvella koko rakennuksen vesiverkostoa kodinkoneineen. Nätisti koteloitu laite soveltuu ulkonäkönsä puolesta sijoitettavaksi näkyville paikoille ja on vesi- ja sähköturvallinen kokonaisuus (IP44 Suojausluokitus).

  • Juomakelpoista vettä n. 2 l / minuutti
  • Täysin automatisoitu vedentuotto
  • Erittäin helppo asentaa ja käyttää
  • Kompakti koko: 89 x 37 x 38 cm
  • Paino 25kg
  • Erittäin matala energiankulutus (max. 420W)
  • Verkkovirtajohto n. 2 m
  • Raakavesiliitäntä: 1/2" Ulkokierre
  • Sivuvesiliitäntä: 13mm letkukara puutarhaletkulle
20234_81428.jpg

Puhdasta käyttövettä kaikkiin asumisen tarpeisiin

Jos kuitenkin toiveenasi on käydä suihkussa puhtaalla vedellä, tai käyttää kodinkoneita, mökkikansan suosikki NERO-Mökille malli palvelee koko vapaa-ajan asunnon vesiverkostoa ja kaikkia perheen puhtaan veden tarpeita. Katso lisää NERO-Mökille mallista.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80966.jpg
Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä
Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.
20236_82401.jpg
Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä
Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20076_5284.jpg
Uusi seuranta alkaa
Porin Ruosniemessä 6.8.06 tulipalo tuhosi –45 vuonna rakennetun talon täysin. Taloa oli laajennettu vuonna –70 ja samalla peruskorjattu. Remonttia oli tehty myös viimeisimmän omistajan toimesta ja remontti oli juuri valmistumassa tulipalon tuhotessa koko rakennuksen. Vain yhden seinän ulkovuoren uusiminen oli enää kesken.
isä ja lapset leikkimässä sohvalla
Mitä kuivalle sisäilmalle voi tehdä?
Talven koleuden ja pakkasten saapumisen moni huomaa kehossaan. Iho kuivuu, silmät oireilevat ja hengitystieongelmia alkaa ilmaantua. Yhtenä syynä tähän on nykykotien sisäilman liian alhainen kosteus.
20115_25991.jpg
Miten oviaukko umpeen?
Olen remontoimassa asuntoani ja samalla pitäisi poistaa yksi oviaukko käytöstä. Oviaukko on muuratussa tiiliväliseinässä. Materiaali on poltettua punatiiltä.Minkä laatuisella ja mallisella tiilellä on viisasta muurata umpeen oviaukko väliseinässä? Riittävätkö sidontaan rautalankakoukut ja laasti?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton