• Etusivu
  • Talo

Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EMP-Innovations Oy
Julkaistu 19.06.2023Päivitetty 06.07.2023
20236_82401.jpg

Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.

Vedenpuhdistuslaitteita eri tarpeisiin

Puhdasta vettä tarvitaan päivittäin. Kulutus vaihtelee asukkaiden tarpeiden, käyttötottumusten ja henkilömäärän mukaan. Juomavesi, ruoanlaitto, tiskaaminen, käsien pesu, suihku sekä saunominen kuluttavat kaikki vettä – enemmän etenkin silloin kun on useampi käyttäjä.

Olipa kyseessä sitten mökki, kesähuvila tai omakotitalo ratkaisu puhtaan veden ongelmaan löytyy kotimaisesta vedenpuhdistuslaitteesta. Finnvodan kehittämät NERO-vedenpuhdistuslaitteet käyttävät tehokasta käänteisosmoositekniikka veden käsittelyssä. Ne puhdistavat juoksevan veden mistä tahansa luonnosta löydettävästä vedestä, kuten merivedestä, järvivedestä tai vaikkapa moniongelmaisesta rauta- ja mangaanipitoisesta kaivovedestä.

Miten laite toimii?

Puhdistus tapahtuu täysin ilman kemikaaleja, käänteisosmoosin avulla. Vesi pakotetaan kovalla paineella puoliläpäisevän kalvon läpi, joka erottelee epäpuhtaudet vedestä. Kalvon aukot ovat niin pienet (luokkaa 0,1nm), että vain vesimolekyyli mahtuu niistä läpi, jolloin suuremmat ionit, molekyylit, virukset ja bakteerit jäävät kalvon likaiselle puolelle ja huuhtoutuvat syöttövirtauksen mukana pois kalvolta. Käänteisosmoosi menetelmänä poistaa vedestä käytännössä lähes kaikki liuenneet ja liukenemattomat ainekset. Käsitelty vesi on täysin puhdasta ja juomakelpoista.

NERO vedenpuhdistuslaite on suunniteltu siten, että jokainen voi itse suorittaa tarvittavat huoltotoimenpiteet. Normaalissa käytössä huolloksi riittää esisuodattimien vaihtaminen 1-3 kertaa vuodessa. Toimenpide kestää alle 10 minuuttia.

Helppo ottaa käyttöön

Kompakti NERO vedenpuhdistuslaite vastaa asennusvaativuudeltaan astianpesukonetta ja on siten erittäin helppo ottaa käyttöön. Laitteen lisäksi tarvitaan ainoastaan raakavesipumppu ja vedenjakeluputkisto halutuille käyttövesipisteille. Energiatehokas laite käyttää vain vähän sähköä (virrankulutus on 420 W) ja sitä voidaan käyttää aurinkovoimalla, mikäli kiinteää sähköverkkoa ei ole saatavilla.

Mistä NERO-vedenpuhdistuslaitteita saa?

Meri- ja järvivesikäyttöön NERO-vedenpuhdistuslaitteen voi hankkia ja noutaa joko suoraan Finnvodan tehtaalta tai tilata verkkokaupasta suoraan kotiovelle.

Kaivovettä puhdistaessa on kuitenkin hyvä teettää ensin vesianalyysi ja käydä se läpi Finnvodan asiantuntijoiden kanssa.

Laitteesta ja sen toiminnasta voi myös tiedustella ennakkoon.

20232_80969.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

EMP-Innovations Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80966.jpg
Juomakelpoista vettä mökille järvestä tai merestä
Kesämökit sijaitsevat luonnon rauhassa etäällä asutusalueista. Sijainti saattaa aiheuttaa käytännön haasteen, sillä puhdasta vettä tarvitaan asumisessa päivittäin. Kätevän vedenpuhdistuslaitteen avulla saadaan täysin puhdasta juomavettä käyttöön, vaikka merivedestä.
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
Vesilasit
Kaivovesi juomakelpoiseksi kotimaisella tekniikalla
Arvioiden mukaan noin puolet Suomen juomavesikaivoista on kunnostuksen tarpeessa. Yksi yleisimmistä tarpeista on kaivoveden puhdistus raikkaaksi ja puhtaaksi. Kaivon puhdistus ja desinfiointi ei kuitenkaan läheskään aina paranna tilannetta, korkeintaan väliaikaisesti. Jatkuva kaivon puhdistus, kunnostus ja desinfiointi ei ole myöskään ilmaista. Kaivovesi, kuten muutkin raakaveden lähteet sisältävät omat haasteensa, jotka on syytä ottaa huomioon ennen vedenpuhdistuslaitteiston hankintaa.
20206_65445.jpg
Avaimettomuus tuo joustavuutta ja helppoutta kulkuun
Oven avaaminen koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella on käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu, joka tekee elämästä joustavampaa ja huolettomampaa.
20222_76926.jpg
Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa suodattimet keväällä ja syksyllä
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun sisäilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti.
20207_65846.jpg
Hevosmuurahainen tuhoaa puurakenteita - pidä varasi!
Suomesta löytyy noin 60 muurahaislajia, joista hyvin harva laji aiheuttaa mitään vahinkoa. Muurahaisia pidetään siis tuholaisina, vaikka oikeastaan ovat tärkeitä petoja. Puutarhassakin niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Yksi laji eroaa kuitenkin muista sisätiloihin päästyään – suurin muurahaislajimme hevosmuurahainen.Lähdettäessä torjumaan muurahaisia sisätiloissa, on otettava huomioon vuonna 2022 voimaan tulleet uudet rajoitukset ulkokäyttöön kuluttajille tarkoitetuille hyönteismyrkyille. Muurahaismyrkyt ovat voimakkaita myrkkyjä, jotka tappavat muurahaisten lisäksi muitakin hyönteisiä käsittelyalueelta. Lisäksi monet myrkyt eivät häviä ympäristöstä, vaan leviävät sateen mukana ympäröivään luontoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton