• Etusivu
  • Talo

Lohjan asuntomessujen kerrostaloissa elinkaaritaloudellinen tiiliverhous

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 17.11.2023
20216_71397.jpg

Hiidensalmessa hoivatilojen talon julkisivussa on tyylikkäällä tavalla yhdistetty Wienerbergerin Grafiitinmustaa ja Superwhite Retro -tiiltä.

Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.

Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Uusimpana trendinä on käyttää useampaa tiiliväriä samassa kohteessa, joko yhtenäisinä toisiinsa liittyvinä pintoina tai täysin sekoitettuna. Eri väriyhdistelmillä saadaan hyvin mielenkiintoisia tiilijulkisivuja aikaiseksi – vain mielikuvitus on rajana.

Hiidensalmen kerrostalokorttelissa tiili monipuolisesti esillä

Kesän 2021 Asuntomessut järjestetään 9.7.-8.8. Lohjalla. Messualueen kerrostalokorttelissa yhdistyvät asumisen eri muodot. Korttelin eteläisin rakennus tarjoaa puitteet ikäihmisten palveluasumiselle sekä tilat lasten päiväkodille. Rakennuksen ulkokehän tiilijulkisivussa limittyvät värikartan ääripäät. Grafiitinmustaan tiilimuuraukseen on tyylikkäästi toteutettu valkoisella tiilellä pystysuoria raitoja. Myös osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä. Rakennuksen sisäpihan puoleinen julkisivu on muurattu vaaleanharmaalla tiilellä.

Osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä.
Osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä.

Lohjan Vuokra-asuntojen rakennuttaman Lova-vuokrakerrostalo on toteutettu kustannustehokkaasti elementtirakenteisena. Rakennuksen kadunpuoleiset betonielementit ovat tiilipintaiset. Ruskeankirjava Makasiini-tiililaatta on ilmeeltään iättömän kaunis ja hehkuu lämminsävyisenä viereisen mustan julkisivun rinnalla.

20216_71399.jpg

TA-Asuntojen asumisoikeustalossa Ruskeankirjava Makasiini -tiili jatkaa elementtitalon tiili-ilmettä ja vaihtuu vaaleanharmaaseen Pellava-tiileen julkisivun kääntyessä rakennuksen nurkan yli. Talon erikoisuutena on ylimmän kerroksen maisemasauna sekä kattopuutarha. Tiilijulkisivut suojaavat kattoterassia tehokkaasti tuulelta ja luovat harmonisen taustan asukkaiden viljelmille.

20216_71400.jpg
Myös oleskelulle on terassilla varattu erilliset tilat, joita Wienerbergerin Pellava Retro -tiili suojaa tehokkaasti tuulelta.
Myös oleskelulle on terassilla varattu erilliset tilat, joita Wienerbergerin Pellava Retro -tiili suojaa tehokkaasti tuulelta.

Lohjan asuntomessujen kumppanuuskorttelin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut UKI Arkkitehdit.

Tiilijulkisivu on kosteusteknisesti turvallinen ratkaisu

Tiilijulkisivu on aina erotettu runkorakenteesta ilmaraolla. Tuulettuva julkisivu suojaa runkoa kosteudelta ja säärasituksilta, eikä vaadi huoltoa vuosikymmeniin, jos muuraustyö ja julkisivuun liittyvät rakenteet on toteutettu laadukkaasti. Pitkällä aikavälillä vähäisen huoltotarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Katso Wienerbergerin julkisivutiilien koko valikoima

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton