• Etusivu
  • Energia

Apua kodin arkeen älykoti Wiser-ratkaisuilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Julkaistu 21.01.2022Päivitetty 21.04.2022
20221_76557.jpg

Schneider Electricin Wiser älykotiratkaisu ei jätä sinua pulaan kiireisinä aamuina.

Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.

Näyttääkö sinunkin aamusi tältä: koira ulos, koira sisään. Lapset ylös, lapset pesulle, lapset syömään. Oma suihku, aamiainen seisaaltaan. Lapset matkaan, oma läppäri kainaloon ja ryntäys autolle.

Vasta autossa tulee mieleen: sammutinko valot? Ei kai kahvinkeitin jäänyt päälle? Lukitsinko ulko-oven, entä takaoven?

Älykotiratkaisut perustuvat sähkölaitteissa olevaan älyyn ja keskusyksiköön, johon yhdistellään langattomia sensoreita ja laitteita. Kodin fiksuja toimintoja säätelet älypuhelimellasi, tarvittaessa myös kodin ulkopuolelta. Älykkäät laitteet lisäävät turvallisuutta ja mielenrauhaa ja säästävät energiaa.

Wiser-älykoti sopii remontointiin ja uudisrakentamiseen

Wiser-älykodin sensoreiden, himmentimien ja pistorasioiden asennus sujuu helposti rakennettaessa uutta kotia mutta myös remontin yhteydessä. Käyttöönotto ei vaadi erityistaitoja: kun järjestelmä on asennettu, sinun tarvitsee vain päättää, millaista helppoutta ja turvallisuutta haluat. Wiser-älykotiratkaisut voi räätälöidä juuri sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Wiser IP-kamera.
Wiser IP-kamera.

Seuraa energiankulutusta älypistorasioilla

Kodin elektroniikkaa on jatkuvasti päällä sekä valmiustilassa ja se kuluttaa totta kai energiaa. Wiser-älykotiratkaisun avulla voit seurata laitekohtaista energiankulutusta älypistorasioiden kautta.Wiser by SE -sovellus kerää dataa laitteistasi ja kertoo, mitkä laitteet olisi hyvä sammuttaa silloin kun koti on esimerkiksi tyhjillään. Yksinkertaisimmillaan napsautat turhat laitteet pois päältä kotona-poissa kytkimestä, kaikki samalla napin painalluksella.

Info

Info

Wiser-älykoti on täynnä kekseliäitä ratkaisuja

  • Keskusyksikkö, johon voidaan yhdistää jopa yli 60 laitetta
  • Maksuton Wiser by SE -sovellus
  • Älykkäät himmentimet ja pistorasiat ovat tyylikästä Exxact-sarjaa, saatavilla myös antrasiittina ja metallin värissä
  • Langattomat painikkeet tuovat vapautta
  • Langattomat sensorit valvovat kotisi olosuhteita ja lähettävät ilmoituksia puhelimeen
  • Sisä- ja ulkokamerat valvovat kotiasi ja lähettävät ilmoituksen liikettä havaitessaan
20221_76561.jpg

Helppo aamu– painat vain nappia

Millaista apua kodin arkeen voi Wiser-älyratkaisuilta toivoa?

Älykoti toimii sinun ehdoillasi: automaatio voi perustua kellonaikoihin, sensorien havaitsemaan valaistuksen vaihteluihin tai vaikkapa puhekomentoihin.

Voit esimerkiksi säädellä langattomasti valaistusta, ilmastointia ja ikkunaverhojen asentoa. Älykkäät sensorit lähettävät puhelimeesi tietoa silloinkin, kun et itse ole kotona. Voit kytkeä pistorasiat pois päältä yhdellä painalluksella, jolloin kaikki mahdolliset pistorasioissa kiinni olevat laitteet sammuvat.

Aseta Wiser vesivuotosensori haluamaasi paikkaan.
Aseta Wiser vesivuotosensori haluamaasi paikkaan.
Wiser vesivuotosensorit lähettävät hälytyksen vesivuodosta.
Wiser vesivuotosensorit lähettävät hälytyksen vesivuodosta.

Tulivatko lapset kotiin silloin, kun oli sovittu? Älykäs sensori ovessa lähettää tästä tiedon puhelimeesi. Vesivuotosensori puolestaan kertoo, jos vesihana oli jäänyt auki ja vuotanut vettä lattialle tai astianpesukoneen alle kertyy kosteutta. Ulos ja sisään asennetut kamerat auttavat valvomaan kotiasi, kun itse olet poissa. Jos se havaitsee liikettä, saat kameran välittämän kuvan puhelimeesi.

Jos haluat helppoutta aamuun, painat vain nappia yöpöydälläsi. Langaton nappi ohjaa tiedon ohjelmoituun keskusyksikköön ja yksi napin painallus sytyttää valot, avaa verhot ja käynnistää vaikka kahvinkeittimen. Niin helposti voi sujua arkiaamu älykkäässä kodissa.

Info

Info

Wiser-älykotiratkaisut yhdellä kertaa

Schneider Electric Finland Oy
Energia
turvallisuus
sähkö
automaatio
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.
20223_77231.jpg
Retrotyylisiä sähkökalusteita on nyt helposti saatavilla
Kun remontissa suuret linjat on päätetty, loppusilauksen teet tarkkaan harkituilla sähkökalusteilla. Sähkökalusteita saatetaan pitää merkityksettöminä sisustukselle, mutta oikea muotokieli ja kauniit sähkökalusteet nostavat koko huoneen sisustuksen aivan uudelle tasolle. Tiesitkö, että sähkökalusteita voi myös valita vastuullisesti?
20234_81399.jpg
Pienennä energiankulutusta mökillä - ohjaa etänä
Mökkien sisustus ja varustelu on nykyisin jo omakotitalojen luokkaa, joten huoli asumattoman mökin kunnosta ja kutsumattomista vieraista on aiheellinen. Moni ei ehkä halua moista riesaa itselleen, vaan mieluimmin myy mökkinsä kuin omistaa. Etäohjaus voisi kuitenkin olla erinomainen ratkaisu sekä mittaviin energiansäästöihin että valvonnan ongelmiin.
20235_81774.jpg
Suomalainen led-innovaatio voitti palkintosijan maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa
A' Design Awards & Competitionin arvostetun palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa on palkittu vantaalaisen Lamppukauppa Led Storen Oy:n yrittäjä Janne Halttu. Halttu suunnitteli monipuolisen led-innovaation kaikkien saataville, nimittäin Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen.
202010_67290.jpg
YM: rakennusten teknisten järjestelmien energiatehokkuutta parantava asetus
Ympäristöministeriö on antanut asetuksen, jolla säädetään energiatehokkuuden vaatimukset rakennusten automaatio- ja ohjausjärjestelmille, paikallisille sähköntuotantojärjestelmille sekä itsesäätyville laitteille. Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan vaatimukset tulevat sovellettaviksi 1.1.2021 alkaen uudisrakennuksissa, korjaus- ja muutostöissä sekä rakennuksen käyttötarkoitusta muutettaessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton