• Etusivu
  • Varusteet

Akkurunkonaulain pääsi testiin omakotitalotyömaalla sekä terassin laajennusprojektissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 12.10.2021
20219_72709.jpg

HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko

Sain testiin HiKOKIn NR1890DBCL-akkurunkonaulaimen, jota pääsin käyttämään terassin laajennusprojektissa sekä omakotitalotyömaalla kattotöissä ja väliseinärunkojen teossa. Ammatiltani olen kirvesmies ja tottunut käyttämään erimerkkisiä ammattikoneita. Olen aina ollut kiinnostunut laadukkaista ammattityökaluista, tutkin paljon uutuuksia ja luen työkaluarvosteluja.

Kaksi akkua mahdollistaa keskeytymättömän työskentelyn

Naulain toimitettiin kahden 5/2.5 ampeeritunnin 36v/18v Multi Volt -akun ja pikalaturin kera kovassa säilytyslaukussa. Laukkuja pystyy pinoamaan päällekkäin useampia, ja ne kiinnittyvät yhteen myös muiden valmistajien Systainer-tyylisien laukkujen kanssa.

Mukana tulleet Multi Volt -akut toimivat sekä 18 volttisten sekä 36 volttisten HiKOKI-työkalujen kanssa, ja akku vaihtaa voltti- ja ampeerimääränsä sen mukaan, kummassa rungossa se on paikallaan.

HiKOKI lupaa jopa 700 laukausta yhdellä latauksella, ja akun latausaika tyhjästä täyteen on reilut 30 minuuttia mukana tulevalla laturilla.

Laturissa on myös USB-portti esimerkiksi puhelimen lataamiseen työmaalla. Kun toinen akku on laturissa työskentelyn aikana, töitä voidaan jatkaa keskeytymättä.

Testissä oleva akkurunkonaulain >>

20219_72710.jpg

Testijakso todisti riittävän tehon

Naulain on täysin akkutoiminen ja se ei tarvitse säännöllistä huoltoa, kuten impulssinaulaimet, mikä näkyy käyttökustannuksissa pitemmällä aikavälillä. Naulaimessa on hiiliharjaton moottori ja sisäänrakennettu paineilmamekanismi, joka mahdollistaa jopa 2 naulaa/sekunti -naulausnopeuden.

Naulain ei ole kovaääninen, ja se myös ampuu liipaisinta painettaessa lähes saman tien eikä jää mietiskelemään. Rekyyli on kohtuullinen. Testijakson aikana naulain ei jumittunut kertaakaan.

Naulain ampuu 50–90 mm pitkiä 34-asteisia kampanauloja, joita mahtuu lippaaseen 47 kappaletta eli yksi kampa kerrallaan. Olisi hyvä, jos lisävarusteena olisi saatavilla pidempi lipas, johon mahtuisi kaksi kampaa kerrallaan. Esimerkiksi kattotöitä ajatellen, jolloin nauloja tulee ammuttua paljon eikä naulainta tarvitsisi ladata niin usein. Toisaalta lyhyt lipas on kompaktimpi ahtaissa paikoissa. Viimeisen naulan ammuttuaan naulain lukittuu eikä ammu tyhjiä laukauksia.

Naulaimen iskuvoima on 120 joulea ja se ampuu 90 mm liimanaulat pohjaan asti ongelmitta, mikä on omien kokemuksieni mukaan ollut akku- ja impulssinaulaimille vaikea tehtävä.
20219_72714.jpg

Kahvassa on varmistinpainike ja kahvan etupuolella paneeli, josta kytketään naulain päälle, vaihdetaan kerta- tai kontaktilaukaus ja tarkistetaan akun varaustila. Mukana tulleissa akuissa on myös 4-pykäläinen varaustilan näyttö, josta sen voi tarkastaa helpommin. Naulain sammuu itsekseen 30 minuutin käyttämättömänä olon jälkeen.

Naulaimen etuosassa on säädettävä syvyydensäätö ja kärjen sivupiikit ovat tarpeeksi terävät, joten naulain tarttuu hyvin runkotolpan kylkeen vinoon naulattaessa.

Kahvassa on hyvä pito ja naulain on muutenkin kestävän ja jämerän oloinen, vaikka runko onkin muovia.

Naulaimessa oleva ripustuskoukku kääntyy molemmille puolille ja oikealla puolelle käännettynä se on niin iso, että naulaimen saa roikkumaan melkeinpä mistä vain. Sen puolta pystyy myös vaihtamaan, jolloin se on oikealla puolella myös vasenkätisille käyttäjille. Koukku kuitenkin pyörii aivan liian kevyesti eikä ole käytössä hyvä.

Laite on hiukan etupainoinen ja merkittävästi painavampi kuin paineilma- ja impulssinaulaimet. Pitempään ylöspäin työskennellessä paino alkaa vääjäämättä tuntumaan käsissä.

20219_72711.jpg
Info

Info

Yhteenveto:

Naulain vastasi odotuksiani hyvin. Se on tarpeeksi tehokas runkotöihin ja yksinkertainen sekä selkeä käyttää. Akun kesto ja naulausnopeus ovat hyviä. Se ei vielä täysin pärjää paineilmanaulaimille nopeudessa ja ergonomiassa, mutta se on omiaan esimerkiksi sähköttömille työmaille ja pienemmissä projekteissa aikaa säästyy, kun kompressoria ei tarvitse raahata mukana. Letkuihin kompastelu on myös työturvallisuusriski varsinkin kattotöissä. Hikoki myöntää laitteelle 3 vuoden takuun rekisteröimättä.

Plussat:
+ Naulausvoima
+ Naulausnopeus
+ Akun kesto

Miinukset:
-Paino
-Ripustuskoukku
-Lippaan koko

IKH
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton