• Etusivu
  • LVI

Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton jäsenkunta laajenee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.10.2008
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Öljy- ja kaasualan yritysten etu- ja yhteistyöjärjestön Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton jäsenkunta laajenee ensi vuoden alussa uudella jäsenellä, kun Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) liittyy keskusliiton jäseneksi. SOK harjoittaa jakeluasematoimintaa ABC-tuotemerkillä.

Vuoden 2009 alusta keskusliiton jäsenistön muodostavat Gasum Oy, Neste Markkinointi Oy, Neste Oil Oyj, oy Shell ab, St1 Oy, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK), Oy Teboil Ab, Tehokaasu Oy sekä Öljy- ja Kaasutekniikka ry. Keskusliitto on perustettu vuonna 1970.

Lisätietoja: Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto, toimitusjohtaja Jarmo Nupponen

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82001.jpg
Sähköauton latausasema jälkiasennuksena - huomioi nämä asiat
Sähköauton latausaseman jälkiasennus tarkoittaa sähköautojen lataamiseen tarkoitetun latausaseman asentamista olemassa olevaan rakennukseen tai paikkaan, jossa sellaista ei vielä ole valmiina. Nykyään rakennuksissa on otettu huomioon mahdollisuus asentaa sähköauton latausasema, mutta vanhemmissa rakennuksissa on syytä tarkistaa sähköasiat ensin kuntoon.
200611_691.jpg
Tee Se Itse - Saunajakkara
Saunan alin askelma tai pesuhuoneen istuin valmistuu kätevästi saunan lauteiden ylijäämäpalasista. Aikaakaan moisen tekemiseen ei kauaa mene, kunhan lähistöllä on mitta, käsisaha, vasara, nauloja tai ruuveja sekä hiekkapaperia.Lisäksi tarvitaan tietenkin ne laudankappaleet (höylätyt), 6 kpl 45x45 pituus (l) 300 mm, 2 kpl 45x95 l = 500 mm, 2 kpl 45x95 l = 400 mm sekä 4x33x95 l = 500 mm (kehikon rakentamiseen voi käyttää laudepuuta eli 28 x 95 mm). Jakkaran voi tehdä myös sahatavarasta, jolloin käsivoimat vahvistuvat hiekkapaperin käytössä.
201010_23323.jpg
Nurmikko kuntoon
Sammaloituminen on yksi pihanurmikon keskeisistä ongelmista: Liian varjoinen paikka, hapan maaperä ja vuosien saatossa väistämättä tapahtuva tiivistyminen mahdollistavat sammaleen kasvun, ja nurmiheinien on pakko väistyä.Boschin hieno AVR 1100 -nurmikon ilmaaja Powerdrive™-moottoreineen ja "Jet-Collect"-järjestelmineen möyhii maaperää sekä kerää ja kuljettaa sammaleen ja tiivistyneen nurmihuovan jätteet voimakkaalla ilmavirralla kokoojasäiliöön. Mikään ei tukkeudu.Tilaa Jäsentukusta!
20201_62246.jpg
Vuoden vaikuttavin kattoremonttikohde on valittu
Voittajaksi äänestettiin vuonna 1913 rakennetun talon pyramidikaton mittava remontti.Remontin toteutti Suomen Kattocenter Oy.ÄÄNESTYKSEN KÄRKIKOLMIKKO:1. Granfeltintie, Helsinki2. Taalintehdas, Kemiönsaari3. Kartano, Raasepori
20229_79526.jpg
Ovi on usein äänieristyksen heikoin lenkki
Akustiikkaan ja äänieristämiseen halutaan panostaa myös kotioloissa yhä enemmän. Melutaso kotonakin saattaa nousta huomattavasti aika ajoin. Laadukkaat äänentoistojärjestelmät ja kotiteatterit vaativat muutakin kuin pelkästään hyvin äänieristetyt seinät. Myös ovien tulee olla toimivia tässä suhteessa.
20082_8750.jpg
Antti Raiskille Eila-takkauuni
Antti Raiski piti itsestään selvänä jo rakennushankkeeseen lähtiessään, että talo on perinnetalo ja että siihen tulee myös samaan tyyliin sopiva kaakeliuuni, jonka ulkonäöstä Raiskilla oli jo jonkinlainen käsitys astuessaan Vantaan Tulikivi-studioon. Timo Majasalmi käynnisti uuden Uuniräätäli-suunnitteluohjelman, johon syötettiin ajateltu mitoitus, kaakelien väri ja halutut yksityiskohdat, vaikkapa hyllyjä, kransseja, omenanoksia jne. Ohjelman avulla uunia voitiin sitten "pyöritellä" kuvaruudulla ja tarkastella sitä sitten monesta eri kulmasta. Kun lopputulos tyydytti, saatiin ohjelmasta saman tien tarjoushinta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton