• Etusivu
  • Talo

Ympäristöystävällinen kuitu Familon-peitteisiin ja -tyynyihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2008
20089_13359.jpg

Familon-tyynyt ja -peitteet ovat entistä ympäristöystävällisempiä.

Finlayson vastaa suomalaisten kasvavaan ympäristömyönteisten tuotteiden kysyntään ottamalla käyttöön entistä ympäristöystävällisemmän kuidun. Familon-tyynyjen ja -peitteiden kuitu on Euroopan ensimmäinen polyesterikuitu, jolla on EU-kukka-merkki. Ensimmäiset EU-kukka-merkillä varustetut Familon-tuotteet tulevat kauppoihin elokuussa 2008.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Sen lisäksi, että Familon-tuotteet ovat korkealaatuisia, terveyttä edistäviä ja helppohoitoisia, ne ovat syksystä lähtien myös entistä ympäristöystävällisempiä. Finlayson alkaa käyttää Familon-tyynyissään ja -peitteissään kuitua, joka valmistusprosessin muutoksen myötä vastaa EU:n ympäristöystävällisyysvaatimuksia. Tästä osoituksena Familon-tuotteet saavat kylkeensä EU-kukka-merkin.

Peitteet saavat uuden ilmavan Hollofil Eco -ontelokuidun ja tyynyt muotoutuvan Comforel Eco -pallokuidun. Näitä kuituja käytetään muun muassa Familon Outlast - ja Familon Ultra -sarjan tuotteissa. Uuden kuidun myötä tuotteiden tekniset ominaisuudet, kesto ja ulkonäkö säilyvät täysin ennallaan.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi suurimmalla osalla Familon-tyynyistä ja -peitteistä on Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnus ja niissä käytettävät kankaat ovat kansainvälisen Öko-Tex-standardin mukaisia. Familon-tyynyt ja -peitteet valmistetaan Finlaysonin Kankaanpään tehtaalla, mistä kertoo tuotteiden Avainlippu-merkki.

Tietoa EU-kukka-merkistä

EU-kukka on eurooppalaisten oma ympäristömerkintäjärjestelmä, joka luotiin vuonna 1992 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella. EU-kukka-merkki kertoo, että tuote on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien. EU-kukka on käytössä kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13360.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ikkuna-aukon kaventaminen ja korottaminen?
Kysymys:Puurunkoisessa 60-luvun talossa olisi tarkoitus tehdä makuuhuoneen ulkoseiniin lisäeristys ja vaihtaa 70-luvun kaksinkertaiset ikkunat uudempiin. Lyhyemmän seinän nykyinen ikkuna on karmeineen 1100mm x 1500mm, mihin tulisi 1400mm x 1200mm ja pidemmän seinän ikkuna on karmeineen 1100mm x 3350mm (3 ikkunaa vierekkäin samoissa karmeissa), mihin tulisi 1400mm x 1800mm. Syvyys kasvaa uusissa ikkunoissa 10mm. Miten toimia? Kannattaako aukko suurentaa ylöspäin? Julkisivuun ajattelin tehdä "vale ikkunaluukut", kun aukko pienenee pidemmässä seinässä niin paljon. Lyhyemmässä seinässä saan varmaan korjattua verhouslaudalla. Tarvitsenko rakennusluvan?
20187_53816.jpg
Valovoiman suojaisa ja viihtyisä lasiterassi
Pori Energian asuntomessukohteessa Valovoima (kohde 10) oleskelutilat jatkuvat isojen ikkunoiden kautta suojaisaan atriumpihaan. Pihaa ja sisätilaa yhdistää 16-neliöinen terassi, joka on lasitettu.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Huopakaton uusiminen?
Kysymys:Talossamme on 26 vuotta vanha kolmiorimahuopakatto. Katto ei vuoda, mutta on osittain irronnut aluslaudoituksesta. Voimmeko purkaa rimoituksen ja laittaa uuden palahuovan suoraan vanhan rullahuovan päälle ilman uutta aluskatetta? Vai pitääkö vanha huopa purkaa kokonaan ja laittaa uusi aluskate aluslaudoituksen päälle?
20149_40925.jpg
Tiedätkö missä kunnossa on kotisi salaojat?
Salaojien tarkoitus on johtaa vesi pois rakennuksen läheisyydestä. Mikäli salaojia ei ole, päätyy liiallinen vesi rakennukseen, ja tällöin rakenteisiin kertyy ylimääräistä kosteutta. Salaojien ja salaojituskerroksen sijoituspaikka on rakennuksen ulkopuolella, sen ympärillä. Kun salaojaputken sijaintia määritellään suhteessa viereiseen seinäanturaan tai vaihtoehtoisesti matalaan perustettuun perusmuuriin, tulee salaojaputken kokonaisuudessaan olla seinäanturan alapuolella. Joka tapauksessa salaojat tulee sijoittaa niin syvälle maahan, että ne eivät pääse talvisin jäätymään.
20237_82494.jpg
Loviisan asunto­messujen Villa Havetissa yhdistyy ekologisuus ja hyvä sisäilma
Loviisan asuntomessualueen tavoitelluimmalla paikalla aivan rannassa seisoo Villa Havet, jonka rakentamisen peruspilareina ovat kolme strategista periaatetta: terveellisyys, ekologisuus ja huoltovapaus. Talon haluttiin olevan energiatehokas. Tämä ohjasi myös kohteen laitevalintoja, mm. Swegon CASA -ilmavaihtokoneiden äärelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton