• Etusivu
  • Talo

Ympäristöystävällinen kuitu Familon-peitteisiin ja -tyynyihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2008
20089_13359.jpg

Familon-tyynyt ja -peitteet ovat entistä ympäristöystävällisempiä.

Finlayson vastaa suomalaisten kasvavaan ympäristömyönteisten tuotteiden kysyntään ottamalla käyttöön entistä ympäristöystävällisemmän kuidun. Familon-tyynyjen ja -peitteiden kuitu on Euroopan ensimmäinen polyesterikuitu, jolla on EU-kukka-merkki. Ensimmäiset EU-kukka-merkillä varustetut Familon-tuotteet tulevat kauppoihin elokuussa 2008.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Sen lisäksi, että Familon-tuotteet ovat korkealaatuisia, terveyttä edistäviä ja helppohoitoisia, ne ovat syksystä lähtien myös entistä ympäristöystävällisempiä. Finlayson alkaa käyttää Familon-tyynyissään ja -peitteissään kuitua, joka valmistusprosessin muutoksen myötä vastaa EU:n ympäristöystävällisyysvaatimuksia. Tästä osoituksena Familon-tuotteet saavat kylkeensä EU-kukka-merkin.

Peitteet saavat uuden ilmavan Hollofil Eco -ontelokuidun ja tyynyt muotoutuvan Comforel Eco -pallokuidun. Näitä kuituja käytetään muun muassa Familon Outlast - ja Familon Ultra -sarjan tuotteissa. Uuden kuidun myötä tuotteiden tekniset ominaisuudet, kesto ja ulkonäkö säilyvät täysin ennallaan.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi suurimmalla osalla Familon-tyynyistä ja -peitteistä on Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnus ja niissä käytettävät kankaat ovat kansainvälisen Öko-Tex-standardin mukaisia. Familon-tyynyt ja -peitteet valmistetaan Finlaysonin Kankaanpään tehtaalla, mistä kertoo tuotteiden Avainlippu-merkki.

Tietoa EU-kukka-merkistä

EU-kukka on eurooppalaisten oma ympäristömerkintäjärjestelmä, joka luotiin vuonna 1992 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella. EU-kukka-merkki kertoo, että tuote on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien. EU-kukka on käytössä kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Lisätietoa Familon-tuotteista...
Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13360.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20215_70415.jpg
Kasvihuoneen monet kasvot
Puutarhanetin keskustelupalstan Kasvihuoneesta haaveileville -ketjussa on upeita kuvia ja hyviä vinkkejä. Moni lukija on rakentanut itsensä näköisen ja omiin tarpeisiin sopivan kasvihuoneen. Kokosimme sinulle hyvät ja käytännössä kokeiltut vinkit.– Olen nyt saamassa huutokaupasta ikkunoita ja projekti polkaistaan käyntiin viikonvaihteessa ikkunoiden haun merkeissä. Kynä käteen ja suunnittelemaan. Sinitalvikki, 2007.VINKKI! –Mun kasvarissa on harkkoperustus. Koska harkot on onttoja, harkkojen yläpuolelle nakuteltiin reiät ja siitä sisäosa täyteen harkkolaastia. Laastiin pystyyn pätkä tukevaa metallista reikänauhaa. Kun laasti kovettui, niin reikänauha oli tukevasti pystyssä harkoissa. Siihen sitten kiinnitettiin ruuveilla alajuoksut. Ei taatusti heilu eikä hötky kovemmassakaan myrskyssä. Fellow, 2009
20183_52196.jpg
Täydellistä mielenrauhaa - olet sitten kotona tai et
Ovatko lapset lähteneet ajoissa kouluun,sulkeneet oven ja kytkeneet hälytysjärjestelmän päälle?Onko kodin kuorisuojaus yöksi päällä ja palovaroitin toiminnassa?Kodin turvallisuuteen panostetaan tänä päivänä yhä enemmän. Ihmiset haluavat suojata kotinsa, perheensä ja omaisuutensa. Yale vastaa modernin elämänmenon vaatimaan kysyntään Smart Living -konseptilla, joka auttaa suojelemaan, valvomaan ja hallitsemaan kodin turvallisuutta missä ja milloin vain älypuhelimen tai tabletin kautta.Yale Smart Living -turvajärjestelmä sisältää valikoiman langattomasti toisiinsa liitettäviä kodin turvalaitteita, kuten älylukkoja, digitaalisia ovisilmiä, hälyttimiä, tunnistimia sekä kameroita. Käyttäjäystävällinen turvajärjestelmä turvaa kotisi ja lähimmäisesi joka tilanteessa sekä tuo joustavuutta ja sujuvuutta arkeen.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20225_78200.jpg
Kuivuuko betoni nopeammin kesällä? Vältä virheet betonilaatan kuivattamisessa
Betonin hidas kuivuminen vaikuttaa rakentamisaikoihin, koska pintatöitä ei päästä tekemään kovin nopeasti. Varsinkin kesällä betoni kuivuu paljon hitaammin kuin yleisesti luullaan. Tämän tietää myös parikymmentä vuotta rakennusalalla toiminut Veiko Lank, joka on kehittänyt ongelmaan kustannustehokasta ratkaisua.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Taloyhtiön tilinpäätös
Tilinpäätöksen laatiminen on taloyhtiöille kirjanpitolaissa säädetty velvoite. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot taloyhtiön taloudellisesta tilasta ja toiminnan tuloksesta. Jos olennaiset tiedot eivät ilmene tuloslaskelmasta tai taseesta, tulee ne kirjata liitetietoihin. Taloyhtiön tilinpäätöksen laadinnassa tulee huomioida se, että tilinpäätöksen lukijoista eli osakkaista vain harva on perehtynyt tilinpäätösten tulkintaan.Isännöitsijä laatii tilinpäätösehdotuksen taloyhtiön hallitukselle sekä lopullisen tilinpäätöksen, joka esitetään yhtiökokoukselle.
20089_12917.jpg
Valitse ympäristöystävällinen Spirit-laminaatti
Spirit-uutuuslaminaatti valmistetaan modernilla valmistusmenetelmällä, jossa kuosi painetaan suoraan erikoisvalmisteisen puukuitulevyn pintaan, joten kuviopaperia ei käytetä lainkaan kuten perinteisissä laminaattilattioissa. Tämä säästää paperia ja optimoi resurssien käyttöä koko valmistusprosessissa sekä vähentää valmistusmateriaalien kulutusta ja säästää arvokkaita luonnonvaroja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton