• Etusivu
  • Talo

Valitse ympäristöystävällinen Spirit-laminaatti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.09.2008
20089_12917.jpg

Rautiassa myytävän Spirit-laminaatin kuosi on Pähkinä Silver. Käyttöluokka on 31 ja paksuus 7 mm.

Spirit-uutuuslaminaatti valmistetaan modernilla valmistusmenetelmällä, jossa kuosi painetaan suoraan erikoisvalmisteisen puukuitulevyn pintaan, joten kuviopaperia ei käytetä lainkaan kuten perinteisissä laminaattilattioissa. Tämä säästää paperia ja optimoi resurssien käyttöä koko valmistusprosessissa sekä vähentää valmistusmateriaalien kulutusta ja säästää arvokkaita luonnonvaroja.

Ympäristöystävällisen laminaatin raaka-aineista yli 77 % on kierrätettäviä. Vesiliukoiset lakat ja painovärit ovat myös ympäristöystävällisellä tavalla tuotettuja. Valmistuksessa käytetään ainoastaan sertifioitua raaka-ainetta uusiutuvista puuvaroista.

Uusi innovatiivinen teknologia suojelee ympäristöä ja antaa käyttäjälleen optisesti ja akustisesti uudenlaisen lattiaelämyksen. Suorapainomenetelmän käyttäminen parantaa akustiikkaa, lattia on jopa 20 % hiljaisempi tavalliseen laminaattiin verrattuna. Spirit-laminaattilattia on hyväksi sekä kodille että ympäristölle.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Matala- ja passiivienergiatalon ilmanvaihto
Maalämpö hyödyksi myös ilmanvaihdossaVallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpöä hyödyntävien talojen ilmanvaihtokoneiksi. Näihin erikoismalleihin on valmiiksi asennettu MLV-patteri.Vallox MLV -patteria käytetään talvella ulkoilman esilämmitykseen ja kesällä viilennykseen. MLV-patterin avulla voidaan maalämpöputkistossa kiertävään nesteeseen sitoutunutta maan lämpöä hyödyntää talviaikana ilmanvaihdossa. Se tuo talviaikana säästöä energiakuluissa ja vastaavasti kesäaikana viilentää sisäilmaa.Muihin kuin MLV-malleihin voidaan asentaa erillinen MLV-patteri ulkoilmakanavaan koneen ulkopuolelle.
20076_5480.jpg
Juhannus ja liikenne
Juhannuksen ns. menoliikenne alkaa torstaina puolelta päivin ja paluuliikenne puolestaan ajoittuu pääosin sunnuntai-iltaan. Mitä muuta menoa on sitä ennen ja sen jälkeen? Jo alkuviikosta olisi viisainta mennä Alkoon, edellyttäen tietysti, että korkit pysyvät kiinni tulille tai ainakin juhannussaunaan asti. Puolessa viikkoa ja vielä torstaina ja perjantainakin mennään kauppaan ostamaan kalaa, kun omat verkot ja katiskat saattavat jäädä kokematta. Autokin on hyvä tankata jo torstai-aamuna, ettei sen menovesi lopu keskellä moottoritietä. Siinä juhlan päävalmistelut."Lähdetäänpäs liikenteeseen" ei suinkaan tarkoita aina sitä, että hypätään autonrattiin ja ajetaan pisteestä A pisteeseen B ja haukutaan matkalla jokainen hattupää, hieroskelija, ämmä ja tumpelo eli kaikki sallittua nopeutta ajavat. Lähdetäänpäs liikenteeseen –termillä on aina tarkoitettu myös kaikkea viihteelle lähtemistä. Synonyymeja ovat; lähdetään naisiin, lähdetään kapakkakierrokselle tai muuten vaan katsomaan mitä kaupungin yö tarjoaa satunnaisille ohikulkijoille tai tositarkoitukselle liikkeellä oleville.
202212_80473.jpg
Löylyn henki kuntoon venttiilein
Täydellisessä saunassa on viihtyisä tunnelma ja hyvät löylyt. Olennainen osa onnistunutta saunakokemusta on toimiva ilmanvaihto. Löylyä lyödessä saunoja jaksaa nauttia lämmöstä, kun löylyn mukana saunaan kulkeutuu happipitoista ja raikasta ilmaa.
202212_80381.jpg
Pitäisikö jouluvaloista luopua? Pelastaako pimeä koti isolta sähkölaskulta?
Kausivalot piristävät pimeimpään vuodenaikaan, mutta sähkönsäästön nimissä moni pohtii nyt niiden tarpeellisuutta. Entäpä sitten kotipihan ulkovalot, pitäisikö sittenkin vaan kompastella hämärässä? Sähkönhinnan noustessa lamppujen sammuttaminen voi tuntua houkuttelevan yksinkertaiselta ja konkreettisesti säästöä tuovalta toimelta, mutta todellisuudessa näin kertyvät säästöt jäävät pieniksi, jos kotona käytetään energiapihejä led-valoja. Kun valaistuksella halutaan säästää energiaa, paras keino onkin päivittää vanhat valot ledeihin. Näin säästöä saadaan aikaan asumismukavuuden ja -turvallisuuden kärsimättä.
32_P_20930.jpg
Asuntomessujen 100 000. Kävijä kukitettiin sunnuntaina
Ylivieskalaiset Henna ja Päiviö Jutila yllättyivät iloisesti saapuessaan Vaasaan asuntomessujen messuportille heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aleksa Jutilan kanssa. 100 000. kävijän raja rikkoutui heidän kohdallaan. Perhe tuli asuntomessuille hakemaan ideoita ja innovaatiota omaan juuri valmistuneeseen taloonsa.– Rakennusprojekti kesti neljä vuotta ja nyt on valmista. Olemme kuitenkin ikuisia rakentajia ja haluamme nähdä missä mennään, Päiviö Jutila kertoo.Perhe odottaa näkevänsä messuilla modernia rakentamista ja sisustamista. – Toivottavasti löytyy moderneja kohteita. Minä katselen sisustamista ja mieheni katselee muita rakentamisasioita, Henna Jutila sanoo.Aikaisemmin he ovat vierailleet Lappeenrannan asuntomessuilla vuonna 1999. – Lappeenrannan messut olivat ajankohtaiset, aloittelimme silloin rakentamista. Oulun messuilla emme päässeet käymään, kun silloin olivat rakennuspuuhat pahasti kesken, Päiviö Jutila muistelee.Kolmen tunnin ajomatkan jälkeen perhe lähti tyytyväisinä messukierrokselle, kun Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen ja Ylisiisti Vaasan projektipäällikkö Eva Hudd olivat ojentaneet perheelle vapaaliput messuille sekä vapaaliput Wasalandiaan, juoma- ja ruokaliput messuille, messuluettelot sekä kukkakimpun.
20145_39389.jpg
Sadevesijärjestelmän on kestettävä lumen paino
Sadetar-sadevesijärjestelmä käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Icopal Sadevesijärjestelmän osista syntyy aina toimiva, tiivis ja hyvännäköinen ratkaisu etenkin pienempiin rakennuksiin. Icopal Sadevesijärjestelmän kouruja ja syöksyputkia saa 4,5" kulmikkaana järjestelmänä. Kaikki kourut ja putket ovat läpivärjättyjä, joten ne säilyttävät siistin ulkonäkönsä vuodesta toiseen.Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton