• Etusivu
  • LVI

Yli puolet Suomen omakotilämmittäjistä kiinnostuneita pelletistä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.07.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Suomen Tilastopalvelu Oy:n ja OMD Finland Oy:n tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet omakotitalossa asuvista voisi harkita pellettilämmitykseen siirtymistä. Pelletti kiinnostaa erityisesti puulla ja öljyllä lämmittäviä.

"Pelletissä ihmisiä kiinnostaa kotimaisuus, energialähteen uusiutuvuus ja kilpailukykyinen hinta. Kokonaisuutena pelletin näkymät ovat lupaavat. Vapo toimitti vuonna 2006 kotimaan markkinoille 80 000 tonnia pellettiä. Tänä vuonna tavoittelemme 50 prosentin kasvua kotimaan toimituksissa", markkinointipäällikkö Matts Kempe Vapo Pelletistä kertoo.

Vapo tuottaa pellettiä Suomessa tänä vuonna 350 000 tonnia. Muissa Pohjoismaissa pelletti on suositumpaa kuin Suomessa. Osaltaan sitä selittää Suomen verotus, joka on vielä toistaiseksi fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, suosiva.

Suomessa on tällä hetkellä noin 10 000 pelletillä lämpiävää omakotitaloa. Kempe arvioi, että vuoteen 2010 mennessä määrä viisinkertaistuu. Pellettikattilan lisäksi helppokäyttöinen pellettitakka on suosittu vaihtoehto etenkin vapaa-ajan asunnoissa.

Kasvava kiinnostus pellettiä kohtaan näkyy myös Asuntomessuilla. Kaskilinnan, kohde 45, lisäksi kohteet 26 Villa Opus ja 44 Talo Wienerberger lämpiävät pelletillä. Aiemmin Asuntomessuilla on ollut korkeintaan yksi pelletillä lämpiävä kohde. Kaskilinnassa on messujen ajan paikalla pellettilämmityksen asiantuntijoita.

Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen bioenergiaan!

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Nainen istuu lapsen kanssa lattialla. Weber Plaano-lattia.
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
202111_73398.jpg
Etkö löydä sopivaa pohjaratkaisua?
Pientä tai muunneltuaOnko mieleinen pohjaratkaisu hakusessa? Eivätkö valmiit pohjat ole aivan sitä, mitä haet? Tutustu Kastellin variaatioihin eri pohjaratkaisuista. Jos vaikka Verso 90 on muuten juuri se pohja, jonka haluaisit, mutta... Klikkaa itsesi Luonnospankkiin ja katso, minkälainen on Verso 90 muunnos.Onko haluamasi talomalli liian suuri kooltaan? Pienistä taloista löytyy oma kokoelmansa Kastellin mallistosta. Käy rekisteröitymässä Kastellin sivuille, niin pääset tutustumaan pieniin taloihin.
20194_57196.jpg
Kivi on monipuolinen materiaali pihan rakentamisessa
PortaatRakenna juuri omaan pihaasi sopivat portaat valmiilla Porraskivillä tai latoen pienempiä kiviä.Katso ideakuvat täältä >>
201011_23681.jpg
Boschin akkumonitoimityökalu
Boschin akkumonitoimityökalu PMF 10,8 LI on tuoteryhmänsä monipuolisin, joka paikan laite, jolla onnistuu niin sahaus, jyrsintä, kaavinta, katkaisu kuin hiontakin. Portaaton kierrosluvun esivalinta (5 000 - 20 000 värähdystä minuutissa) pitää tärinän vaimeana ja mahdollistaa erilaisten materiaalien takaiskuttoman sekä tarkan työstämisen. Innovatiinen Eco-elektroniikka mahdollistaa akulle entistä pidemmän käyntiajan.
20117_27183.jpg
Veneteemaviikko Kokkolan asuntomessuilla
KOSEK, Kokkolanseudun Kehitys Oy järjestää heinäkuun viimeisenä viikkona (25.-31.7) veneteemaviikon Kokkolan asuntomessuilla. Veneteemaviikon aikana asuntomessualueen pienvenesatamassa ja sen välittömässä läheisyydessä esittäytyy 11 Kokkolan seudun vene- ja venetarvikevalmistajaa.Kokkolan seudulla venealalla on pitkät perinteet ja alue on tunnettu veneteollisuudestaan. Veneala on myös yksi kansainvälisimmistä toimialoista Suomessa. Suurin osa veneteollisuuden tuotteista menee vientiin.Myös Kokkolan alueen venemerkit ovat kansainvälisesti tunnettuja. Alueella toimii parikymmentä venevalmistajaa ja noin viitisenkymmentä venealan alihankkijaa. Veneteollisuus työllistää suoraan 1200 henkilöä ja epäsuorasti työllistettäviä arvioidaan olevan noin 500 henkilöä.
201212_33171.jpg
Tulikivi-kiukaat tuovat saunan osaksi sisustusta
Tulikivi-kiukaat tuovat saunan osaksi kodin sisustusta. Tulikivi-kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen, hyviin löylyihin ja puhtaaseen palamiseen. Kiukaiden suuri kivitila varmistaa pehmeät löylyt ja tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti, ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.Tulikivi-sähkökiukaissa voit ohjata saunatilan lämpötilaa sekä kivitilan lämpötilaa. Kivitilan lämpötilan ohjaaminen pitää kiukaan kivet tasaisen lämpiminä ja antaa jo matalissa saunatilan lämpötiloissa miellyttävän kosteat löylyt.Tulikiven puukiukaissa suuri lasiluukku avaa esteettömän näkymän tulipesän liekkeihin ja tuo tulen tunnelmallisen valon löylyhuoneeseen.Tutustu Tulikivi-kiukaat mallistoon

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton