• Etusivu
  • Talo

Tulikivi-kiukaat tuovat saunan osaksi sisustusta

Mallistossa älykkäät sähkökiukaat ja tunnelmalliset puukiukaat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 09.11.2017
201212_33171.jpg

Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Sisustukseen sopivat Tulikivi-kiukaat tottelevat käskyjä ja sopeutuvat aikatauluihin.

Tulikivi-kiukaat tuovat saunan osaksi kodin sisustusta. Tulikivi-kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen, hyviin löylyihin ja puhtaaseen palamiseen. Kiukaiden suuri kivitila varmistaa pehmeät löylyt ja tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti, ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.

Tulikivi-sähkökiukaissa voit ohjata saunatilan lämpötilaa sekä kivitilan lämpötilaa. Kivitilan lämpötilan ohjaaminen pitää kiukaan kivet tasaisen lämpiminä ja antaa jo matalissa saunatilan lämpötiloissa miellyttävän kosteat löylyt.

Tulikiven puukiukaissa suuri lasiluukku avaa esteettömän näkymän tulipesän liekkeihin ja tuo tulen tunnelmallisen valon löylyhuoneeseen.

Tutustu Tulikivi-kiukaat mallistoon

Tulikiven uudet kiukaat Kuura, Riite ja Huurre

Tulikiven uudet kiukaat Kuura, Riite ja Huurre ovat muotoilultaan graafisia ja niiden pintamateriaali valukivi on kiukaissa ennennäkemätön. Kuura, Riite ja Huurre-kiukaissa on suuri kivitila, joka saa aikaan pehmeät löylyt. Kiukaiden maksimikivimäärä on 60 kiloa. Kiukaiden Tulikivi Touch screen -elektronisen ohjauksen ansiosta kiukaiden ja löylyhuoneen lämpötilan voi säätää asteen tarkkuudella, mikä säästää energiaa. Kiukaan elektroniikka mahdollistaa myös saunan käyttötuntien ja energiankulutuksen seurannan. Kiuas voidaan myös liittää suoraan taloautomaatiojärjestelmään.

Pienet suojaetäisyydet mahdollistavat kiukaan lauteisiin integroinnin sekä monipuolisen sijoittelun löylyhuoneessa. Tulikivi tarjoaa kiukaisiin myös tavallisten kiuaskivien päälle pintakerrokseksi aseteltavia valkoisia Tulikivi deco -kiuaskiviä, joiden halkaisija on 5–10 cm.

Uudet kiukaat on saatavissa valkoisena tai mustana.

20138_35916.jpg

Sähkökiukaan tekniset ominaisuudet vaikuttavat energiankulutukseen

Kiukaan tekniset ominaisuudet vaikuttavat olennaisesti energiankulutukseen. Tulikivi-kiukaiden lähes kaikissa malleissa voit säätää saunatilan lämpötilaa asteen tarkkuudella. Tarkalla lämpötilasäädöllä voit vaikuttaa energian kulutukseen. Vain 15 asteen lämpötilamuutos voi tuoda jopa 30 % kustannussäästön sähkökulutuksessa. Alemmissa lämpötiloissa tehontarve vähenee, ja samalla kuitenkin säätötekniikka pitää kivitilan löylyvalmiina.

Tulikivi-kiukaiden lähes kaikissa malleissa on vakiona kulutuslaskuri ja käyttötuntilaskuri. Syötät vain tehon ja näet tuotteen kumulatiivisen kulutuksen.

Valkoinen Riite-kiuas.
Valkoinen Riite-kiuas.

Naava-kiuas, pala suomalaista kallioperää

Tulikiven pyöreässä Naava-kiukaassa yhdistyvät kaunis, nykyaikainen muotoilu, kotimainen vuolukivi ja huippu-tekniikka. Perinteiseen saunomiseen tarkoitettu Naava on valmistettu kauniista, uritetusta vuolukivestä, joka varaa lämmön sisäänsä ja luovuttaa sen miellyttävästi kosteissa, ja tasaisen pehmeissä löylyissä. Kiuas on suunniteltu palvelemaan saunojaa vuodesta toiseen ja kestämään aikaa.

Naava-kiuas on ennen kaikkea huoneistosaunan kiuas, joka voidaan integroida myös lauteisiin.
Naava-kiuas on ennen kaikkea huoneistosaunan kiuas, joka voidaan integroida myös lauteisiin.

Nuoska-kiuas, esteetikon älykäs valinta

Tulikiven keraaminen ja graafinen Nuoska sulautuu kodin sisustukseen ja tuo spa-tunnelman lauteille asti. Nuoska on täysin uudenlainen kiuas, myös rakenteeltaan. Nuoska löytää paikkansa monenlaisesta saunasta. Sen voi sijoittaa perinteisen kiukaan tapaan seinustalle tai integroida lauteisiin erillisellä integrointikauluksella.

Viimeistele Nuoska-kiukaasi ilme tavallisten kiuaskivien päälle ladottavilla valkoisilla koristekivillä ja seinälle asennettavalla keraamisella lämpötila-anturilla.
Viimeistele Nuoska-kiukaasi ilme tavallisten kiuaskivien päälle ladottavilla valkoisilla koristekivillä ja seinälle asennettavalla keraamisella lämpötila-anturilla.

Rae- kiuas kuin koru

Tulikivi Rae on tyylikäs kiuas, joka viimeistelee saunan ilmeen joko graniittista valmistetulla tumman harmaalla tai marmorista valmistetulla valkoisella verhouksella. Tavallisten kiuaskivien päälle ladottavat Deco White – koristekiuaskivet kruunaavat korumaisen kauniin kiukaan. Liittämällä Rae-kiukaan Tulikivi Touch Screen-ohjauskeskukseen voidaan ohjelmoida sekä lämmitysaika että lämpötila käyttäjälle sopivaksi.

Tulikivi Rae on yksinkertaisen tyylikäs Tulikiven saunaperheessä.
Tulikivi Rae on yksinkertaisen tyylikäs Tulikiven saunaperheessä.

Tuisku-kiuas

Helmen harmaassa Tuisku-kiukaassa on uritettu vuolukivipinta, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti pehmeissä löylyissä. Tuisku-kiuas on valmistettu helmen harmaasta, uritetusta vuolukivestä, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti pehmeissä löylyissä. Vuolukivi myös kuivattaa löylyhuoneen tehokkaasti saunomisen jälkeen. Selkeälinjainen Tuisku-kiuas sopii graafista ilmettä arvostavalle sisustajalle, mutta myös perinteisempään saunaan.

Tyylikäs Tuisku-kiuas on valmistettu helmen harmaasta, uritetusta vuolukivestä, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti pehmeissä löylyissä.
Tyylikäs Tuisku-kiuas on valmistettu helmen harmaasta, uritetusta vuolukivestä, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti pehmeissä löylyissä.

Sähkökiukaiden ohjauskeskukset

Tulikiven sähkökiukaita ohjataan Tulikivi Touch Screen- ja Theben Varia-ohjaimilla. Theben Varia -kiuasohjain on liitettävissä KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Jos talossa on jo olemassa KNX-taloautomaatiojärjestelmä, ei kiuas välttämättä tarvitse erillistä ohjainta. Ohjausjärjestelmällä voidaan valvoa ja seurata saunan lämpötiloja, energia- ja käyttötuntimääriä. Tulikivi sähkökiukaita voidaan ohjata myös muilla KNX-yhteensopivilla ohjaimilla.

Puukiukaat tuovat tulisijan tunnelman saunaan

Vuolukivi on myös lyömätön kiuaskivi, josta lähtee jämäkät, mutta leppoisat löylyt. Suuri lasiluukku avaa esteettömän näkymän tulipesän liekkeihin ja tuo tulen tunnelmallisen valon löylyhuoneeseen. Selkeälinjaiset puukiukaat on helppo sijoittaa erilaisiin löylyhuoneisiin.

Tulikiven puukiukaissa on suuret, tunnelmalliset lasiluukut. Kuvassa vasemmalla Hile-kiuas oliviinidiabaasi kiuaskivillä, oikealla Utu-kiuas valkoisilla Deco White -koristekiuaskivillä.
Tulikiven puukiukaissa on suuret, tunnelmalliset lasiluukut. Kuvassa vasemmalla Hile-kiuas oliviinidiabaasi kiuaskivillä, oikealla Utu-kiuas valkoisilla Deco White -koristekiuaskivillä.

Valkoiset tai harmaat kiuaskivet

Lohkopintaisten kiuaskivien päällä pintakivinä voidaan käyttää valkoisia ja pyöristettyjä Tulikivi Deco White-koristekiuaskiviä tai sahattuja, klassisen harmaita vuolukivikiuaskiviä. Vuolukiven lämmönvarauskyvyn ansiosta vuolukivikiuaskivillä saadaan erittäin pehmeät ja miellyttävät löylyt. Keraamisten kiuaskivien käyttö Tulikivi-kiukaissa on kielletty.

Kooltaan alle 10 cm kiuaskivet sopivat sähkölämmitteisiin kiukaisiin ja kooltaan yli 10 cm puukiukaisiin. Kiuaskivet ladotaan kiukaaseen väljästi, jotta ilma pääsee liikkumaan niiden välissä. Huolellisella kiviladonnalla lisätään myös kiuasvastusten käyttöikää.

20134_34782.jpg

Jätä tarjouspyyntö kiukaasta

Voit jättää yhteydenottopyynnön Tulikivelle kiukaista. Täytä yhteydeottopyyntölomake - niin Tulikiveltä ollaan sinuun yhteydessä.

Jätä yhteydenottopyyntö puukiukaista

Jätä yhteydenottopyyntö sähkökiukaista

Tulikivi Oyj
Talo
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_43009.jpg
Takkamaista tunnelmaa saunaan
Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.
201412_41913.jpg
Kiuas osaksi saunan sisustusta
Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
201710_50634.jpg
Mukavuuskytkin sammuttaa valot perässäsi
Valitse kylpytiloihin samanlaiset asennuskalusteet kuin muuallakin kotonasiKalusta kylpytilat samoilla sähköasennuskalusteilla kuin kodin muutkin pistorasiat ja kytkimet. Impressivo-sarjasta voit valita myös värin sopivaksi kylpytilojen kaakelointiin, jolloin perusvärit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.Impressivo-sarjan monipuolisuus on sen vahvuus. Se käy sekä uppo- että pinta-asennukseen. Myös kosteisiin tiloihin löytyy oikeat ratkaisut. Impressivon voi asentaa myös ulos sekä uppoon että pintaa.Lue lisääTilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite EsitepalvelustaTilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton