• Etusivu
  • Talo

Graafisen sisustukselliset valukivikiukaat - pienet suojaetäisyydet kiukaiden etuna

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 22.11.2021
201412_41913.jpg

Graafinen Tulikivi Riite.

Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.

Kylmän ja kuuman vastakohtaisuudet

Huolimatta talvisen viileistä nimistään, tarjoavat Kuura, Riite sekä Huurre pehmeät löylyt saunojalle. Kiukaat ovat Tulikiven valukivikiukaita, joiden voimakas graafisuus on uutta kiuasmuotoilussa. Pyöreänä ja pyöristetyn neliömäisenä saatavan Kuura-kiukaan pintaratkaisu on visuaalisesti hillitty. Muodoltaan pyöreän Riitteen kuvio on jugendmaisen graafinen tai selkeälinjainen kolmeen osaan jaettu DNA. Aaltomaisen pintakuosin omaa, muodoltaan pyöristetyn neliömäisenä saatava, Huurre. Näyttävän näköiset kiukaat sopivat niin väriltään kuin muotoilultaankin sekä vaaleaan että tummansävyiseen saunaan.

Naava, Tuisku ja Routa edustavat ainutlaatuisia vuolukivikuorisia sähkökiukaita. Vuolukivi varaa lämmön sisäänsä ja luovuttaa sitä lempeästi ja tasaisen pehmeästi löylyissä. Naavan pyöreä muoto on erityisen kaunis ja uniikki, kiukaan voi valita sekä uritetulla, että nobile -pinnalla. Teräväpiirteinen Tuisku on jämerä ja näyttävä kiuas suomalaiseen saunaan. Kätevä seinään asennettava Routa sopii pieneen löylytilaan kokonsa vuoksi.

Tulikivi-kiukaat tottelevat käskyjä ja sopeutuvat aikatauluihin. Ne ovat valmiina tarjoamaan saunanautinnon kaikille aisteille. Kiukaiden maksimikivimäärä on 60 kiloa. Suuri kivitila takaakin pitkät, kosteat ja leppoisat löylyt.

Katso lisää saunaideoita!

Haluatko että Tulikiven edustaja ottaa sinuun yhteyttä? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.
Voit myös tilata Tulikiven esitteitä Rakentaja.fin esitepalvelun kautta.

Pelkistetty Kuura hohtaa valkoisena.
Pelkistetty Kuura hohtaa valkoisena.

Kiukaissa elektroninen ohjaus

Kiukaiden Tulikivi Touch screen -elektronisen ohjauksen ansiosta kiukaiden ja löylyhuoneen lämpötilan voi säätää asteen tarkkuudella, mikä säästää energiaa. Voit siis personoida löylysi juuri sellaiseksi mistä pidät. Kiukaiden ohjaimeen on mahdollista myös tallentaa pari eri saunojaprofiilia. Kiukaissa on saunottaessakin alhainen pintalämpötila, joten ne ovat turvallisia myös lapsiperheiden käytössä.

Kiukaan elektroniikka mahdollistaa myös saunan käyttötuntien ja energiankulutuksen seurannan. Kiuas voidaan myös liittää suoraan taloautomaatiojärjestelmään. Kiukaan tekniset ominaisuudet vaikuttavat olennaisesti energiankulutukseen. Saunahuoneen lämpötilaa voidaan säätää asteen tarkkuudella. Tarkalla lämpötilan säädöllä kiukaan energiankulutusta voidaan laskea jopa 30 %. Alemmissa lämpötiloissa tehontarve vähenee, ja samalla kuitenkin säätötekniikka pitää kivitilan löylyvalmiina.

Muistathan että kiukaan sähköasennustyöt saa tehdä vain siihen oikeutettu ammattitaitoinen sähköasentaja voimassaolevien määräysten mukaan.

Pienet suojaetäisyydet kiukaiden etuna

Kuuran, Riitteen sekä Huurteen etuihin lukeutuu myös vaadittavien suojaetäisyyksien pienuus. Suojaetäisyyksien pienuus mahdollistaa kiukaan integroinnin lauteisiin sekä monipuolisen sijoittelun löylyhuoneessa.

Tulikivi tarjoaa kiukaisiin myös tavallisten kiuaskivien päälle pintakerrokseksi aseteltavia valkoisia Tulikivi Deco White –koristekiuaskiviä, joiden halkaisija vaihtelee 5-10 cm välillä.

Sähkökiukaissa käytetään kooltaan alle 10 cm oliviinidiabaasia. Mikäli kiukaissa käytetään Tulikiven toimittamia koristekiviä, ne asetetaan kiukaan muiden kiuaskivien päälle siten, etteivät ne estä kiukaan läpivirtaavaa ilmaa ja ne eivät saa koskettaa vastuksia.
Muista huuhtoa kiuaskivet ennen kiukaaseen latomista ja lado kivet väljästi, jotta ilma pääsee liikkumaan niiden välistä. Kivien paino tulee olla toisten kivien varassa, ei vastusten varassa.

Kiukaiden pienet suojaetäisyydet mahdollistavat myös kiukaiden sijoittamisen lauteisiin. Kuvassa Naava-kiuas uritettuna.
Kiukaiden pienet suojaetäisyydet mahdollistavat myös kiukaiden sijoittamisen lauteisiin. Kuvassa Naava-kiuas uritettuna.

Mistä tiedän minkä tehoinen kiuas on minulle oikea?

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m3) mukaan. Eristämättömät seinäpinnat, kuten tiili, lasitiili, lasi, betoni, kaakelit yms. vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Hyvänä muistisääntönä on lisätä saunan tilavuuteen 1,2 m3 jokaista eristämätöntä seinäpintaneliötä kohti. Esimerkiksi 10 m3 saunahuone, jossa on lasiovi, vastaa tehontarpeeltaan noin 12 m3 saunahuonetta. Mikäli saunahuoneessasi on hirsiseinät, kerro saunan tilavuus 1,5:llä.

Muista, että kiuastehon määräämää saunahuoneen minimitilavuutta ei kuitenkaan saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää.

Black Week on täällä jälleen

Black Week on jälleen Tulikiven studioissa ympäri maan, tutustu huippuetuihin.

202111_73714.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_43009.jpg
Takkamaista tunnelmaa saunaan
Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
201710_50634.jpg
Mukavuuskytkin sammuttaa valot perässäsi
Valitse kylpytiloihin samanlaiset asennuskalusteet kuin muuallakin kotonasiKalusta kylpytilat samoilla sähköasennuskalusteilla kuin kodin muutkin pistorasiat ja kytkimet. Impressivo-sarjasta voit valita myös värin sopivaksi kylpytilojen kaakelointiin, jolloin perusvärit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.Impressivo-sarjan monipuolisuus on sen vahvuus. Se käy sekä uppo- että pinta-asennukseen. Myös kosteisiin tiloihin löytyy oikeat ratkaisut. Impressivon voi asentaa myös ulos sekä uppoon että pintaa.Lue lisääTilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite EsitepalvelustaTilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton