• Etusivu
  • Piha

Ideoita pihakivituotteiden käyttökohteista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 12.04.2023
20194_57196.jpg

Portaat

Rakenna juuri omaan pihaasi sopivat portaat valmiilla Porraskivillä tai latoen pienempiä kiviä.Katso ideakuvat täältä >>

Vapaa-ajan asunnot

20194_57213.jpg
Vapaa-ajan asunnolla, luonnon lähellä kaipaa helppohoitoista, mutta rentoa lopputulostaKatso ideakuvat täältä >>

Terassit ja oleskelualueet

20189_54579.jpg
Terasseilla viihdytään yhdessä, grillataan ja vietetään aikaa.
Aitakivistä voidaan rakentaa myös esim. hiekkalaatikko.Katso ideakuvat täältä >>

Sokkelin vierustat

20194_57222.jpg
Siistit sokkelinvierustat viimeistelevät kodin.Katso ideakuvat täältä >>

Kulkuväylät

20194_57234.jpg
Kiveys on helposti aurattavissa ja harjattavissa.Katso ideakuvat täältä >>

Ladontamalleja

20194_57206.jpg
Luo persoonallinen ilme latomalla kiviä esimerkiksi ympyrän muotoon.Katso ideakuvat täältä >>
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
200812_14436.jpg
Ravintola C:n vinkit uuden vuoden juhlien tarjoiluun
Tampereen sydämessä Rautatienkadulla on pieni ja tunnelmallinen kahden rautaisen ammattilaisen omistama ravintola nimeltään C. C:n omistavat pitkään alalla ollut Christina Suominen, joka toimii ravintolan sommelièrina sekä keittiömestari Ilkka Isotalo.Oma ravintola on ollut Helsingistä lähtöisin olevan Christinan ajatuksissa pitkään - yhtä kauan kuin hän on toiminut juoma-asiantuntijana suomalaisissa ravintoloissa. Raumalainen Ilkka päätyi mutkan kautta kokkailemaan Ravintola Näsinneulaan ja kuuden vuoden Näsinneulan työhistorian jälkeen oman ravintolan perustaminen yhdessä Christina kanssa syntyi helposti.
200810_13830.jpg
Passiivienergiatiilitalo Valkeakoskelle
Wienerberger Oy Ab:n ja VTT:n yhteistyöllä kehittämä passiivienergiatiilitalo rakennetaan vuoden 2009 Valkeakosken asuntomessuille. Kohde rakennetaan täystiiliperiaatteella: sekä rakennuksen runko että julkisivut muurataan poltetusta tiilestä.Rakennettava täystiilitalo on Suomen ensimmäisiä passiivienergiataloja. Lämmitysenergian tarve passiivienergiatalossa on vain 20-25 % tavanomaisen talon energian kulutuksesta. Pieni kulutus perustuu siihen, että rakennuksen lämmöntarve saadaan pieneksi passiivienergiatalon vaatimusten mukaisella lämmöneristyksellä, ilmanpitävyydellä ja ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla. Ihmisistä, laitteista ja auringosta peräisin olevat lämpökuormat kattavat talvellakin suurimman osan lämmöntarpeesta. Myös rakennuksen massiivisuuden vaikutus tulee korostumaan passiivienergiataloissa lämmitys- ja jäähdytysenergian säästönä.
20236_82259.jpg
Viilennystä työskentelyyn akkukäyttöisellä puhaltimella
Lämpimällä ilmalla työskentely saa hien pintaan ja jaksamisteho laskee. Apu tähän löytyy tehokkaasta akkukäyttöisestä tuulettimesta, joka on helppo ottaa mukaan sinne missä viilennystä tarvitaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton