• Etusivu
  • Talo

Katse katolle talvella! Teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa

Vaikuta samalla myös talosi lämmityskustannuksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Julkaistu 02.12.2021Päivitetty 01.02.2024
fossiilivapaa-teräs-ssab-1920x1080

Maalipinnoitetusta GreenCoat®-teräksestä on saatavilla yli 400 värivaihtoehtoa. Laajoilla ulkotestauksilla varmistetaan tuotteiden kestävyys vaativissakin sääolosuhteissa.

Suomessa on neljä vuodenaikaa. Julkisivuun ja kattoon liittyviin remontteihin tavallisesti mielletään kevät ja kesä parhaimmiksi remonttiajoiksi. Asenteissa on aika tehdä muutoksia: menetelmien ja työtapojen kehittyessä monet lämpimämpiin vuodenaikoihin miellettävät remontit voidaan suorittaa talvellakin. Kuten kattoremontti.

Kuiva ja kirpakka pakkaskeli on mitä mainioin kattoremonttia ajatellen. Tällöin kattoremonttiin tarvittavat materiaalit säilyvät kuivina ja suojauksen tarve on vähäinen. Jos suojauksia tarvitaan, aluskate toimii sääsuojana. Kate tehdään lape kerrallaan, sään armoille ei käytännössä alusrakenteet juuri jää. Pakkasessa urakka etenee joutuisasti, kun syksyn vihureista ja puhureista ei ole haittaa.

Vaikuta myös lämmityskustannuksiin kattoremontin yhteydessä

Helposti ajatellaan, että kattoremontti on vain vuotavan ja huonokuntoisen katon vaihtamista. On kuitenkin hyvä muistaa tässä kohtaa tarkistaa, tarvitaanko välikatolla myös lisälämmöneristystä. Nyt jos koskaan siihen on oiva tilaisuus. Varsinkin vanhemmissa taloissa, joissa katto saattaa jo vuotaa, ollaan yläpohjan lämmöneristepaksuuksissa vielä kaukana nykystandardeista ja vanhat eristeet ovat saattaneet painua myös kasaan. Huomattavaa on, että hyvässä tapauksessa lisälämmöneristys kattoremontin yhteydessä maksaa itsensä jopa 2–3 vuodessa takaisin.

Yläpohjassa eristäminen on energiatehokkuuden kannalta erityisen kannattavaa. Lämmin ilma nousee aina rakennuksen yläosaan, joten jos talon yläpohjan eristekerros on riittämätön, sen kautta johtuu paljon lämpöä hukkaan. Jos siis yläpohjassa on riittävän paksu eristekerros, ei lämpö karkaa harakoille. Nykyisillä malleilla eristekerroksen keskipaksuus on jo puoli metriä.

Tyypillisimmillään eli keskimäärin lisälämmöneristystä tarvitaan 1940–1970-luvun taloihin noin 300 mm lisää, jotta päästään vuoden 2012 määräysten tasolle U-arvojen suhteen (0,09).

Ympäristöministeriön mukaan rakennuksen energiatehokkuutta on lain mukaan parannettava luvanvaraisen korjauksen yhteydessä aina, kun se on toiminnallisesti, teknisesti ja taloudellisesti järkevää (ks. YMa 4/13, ympäristöministeriön asetus rakennuksen energiatehokkuuden parantamisesta korjaus- ja muutostöissä).

Info

Info

U-arvon selvittäminen

Talosi U-arvo voidaan selvittää rakennuksen ajantasaisista piirustuksista ja asiakirjoista sekä rakennusluvan myöntämisen aikaan voimassa olleista rakennusmääräyksistä. Mikäli esimerkiksi asiakirjat ovat puutteellisia tai niitä ei ole, voidaan käyttää myös Ympäristöministeriön julkaisua "Tyypillisiä olemassa olevien vanhojen rakennusten alkuperäisiä suunnitteluarvoja", josta löytyvät U-arvot rakennusvuoden mukaan.

Suomessa valmistetut terästuotteet ankariin sääolosuhteisiin

Suomessa valmistettujen ja ankarissa sääolosuhteissa testattujen GreenCoat®-tuotteiden hyvä käsiteltävyys säilyy jopa -15 asteessa, mikä tuo helpotusta talvirakentamiseen. Esimerkiksi kattoremontin toteuttaminen on talvella usein myös edullisempaa. Tuotteita voi hankkia luotettavasti SSAB:n nimeämien virallisten GreenCoat®-kumppaneiden kautta.

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen tuotemerkki maalipinnoitetuille teräsohutlevyille kattoihin, julkisivuihin ja sadevesijärjestelmiin. Useimpien tuotteiden pinnoitteissa käytetään SSAB:n patentoimaa biopohjaista BT-teknologiaa, jossa valtaosa maalin fossiilipohjaisista liuottimista on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä.

Rakennusalan nykytrendinä on ympäristötietoisten materiaalien kysynnän jatkuva kasvu. Ainutlaatuinen BT-teknologia ei pelkästään vastaa tähän kysyntään vähentämällä rakentamisen ympäristöjalanjälkeä, vaan se myös parantaa tuotteiden suorituskykyä.

Lue myös: Hometaloista terveeseen rakentamiseen kotimaisella teräksellä

Maalipinnoitettua terästä on erittäin helppo muovata, leikata, rei’ittää ja profiloida, ja hyvä käsiteltävyys säilyy jopa 15 asteen pakkasessa ilman että pinnoite tai teräs vaurioituisivat. Näiden ominaisuuksien ansiosta katon rakentaminen sekä remontointi nopeutuu ja helpottuu, mikä pienentää työkustannuksia.

<p data-block-key="lkepq">Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on tyylikäs, huoleton ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peltikattomateriaali, joka suojaa taloa vuosikymmeniä.</p>
Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on tyylikäs, huoleton ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peltikattomateriaali, joka suojaa taloa vuosikymmeniä.

Yli 40 vuotta jatkuneet laajat ulkotestaukset eri puolilla maailmaa takaavat, että GreenCoat®-tuotteet kestävät rajuimmatkin sääolosuhteet. Maalipinnoitettu GreenCoat® valmistetaan Suomessa ja niille myönnetään jopa 50 vuoden tekninen takuu ja 25 vuoden pinnoitetakuu.

Lue myös: Kattoremontti tulossa? Valitse suomalainen teräskatto, jolla on 50 vuoden takuu

Tuotteita voi hankkia luotettavasti SSAB:n nimeämiltä virallisilta GreenCoat®-kumppaneilta, joita ovat Suomessa JanLa, Ruukki ja Weckman. Täysin kotimainen ja korkea tuotantokapasiteetti sekä nopeat ja täsmälliset toimitukset takaavat GreenCoat®-tuotteiden erinomaisen saatavuuden.

Info

Info

Kohti fossiilivapaata terästä – ensimmäisenä maailmassa

Teräs kuuluu niihin harvoihin materiaaleihin, joiden kierrätys tapahtuu 100-prosenttisesti suljetussa kierrossa. Tämä tarkoittaa sitä, että terästä voidaan käyttää tehokkaasti uudelleen ja uudelleen ilman ominaisuuksien ja suorituskyvyn heikkenemistä ja ongelmajätteen syntymistä. Monilla markkina-alueilla eri puolilla maailmaa teräksen kierrätysaste on yli 90 prosenttia.

Pelkän kierrätetyn teräksen käyttäminen ei kuitenkaan ole mahdollista terästeollisuuden ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi, sillä teräksen käyttö lisääntyy jatkuvasti ja saatavilla oleva kierrätysteräs riittää kattamaan vain neljäsosan maailmanlaajuisesta kysynnästä. SSAB:n tavoitteena onkin johdattaa terästeollisuus kohti hiilidioksidipäästötöntä tulevaisuutta tuomalla markkinoille maailman ensimmäisen fossiilivapaan premium-teräksen vuoteen 2026 mennessä.

Fossiilivapaa teräs valmistetaan hiilidioksidipäästöjä tuottamatta ja fossiilivapaita energialähteitä käyttämällä. Se on edelleen myös kierrätettävissä ja edistää näin kiertotaloutta.

SSAB
Talo
terästuotteet
julkisivu
katto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20193_56639.jpg
Teräs tuo tyyliä taloon kuin taloon
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
Yhteistyö
Miksi luotettava yhteistyökumppani on niin tärkeä?
Petri Lehtisen, Peltisepänliike Pääkkönen Oy:n toimitusjohtajan, mielestä yhteistyökumppanin luotettavuus ensisijaisen tärkeää. Kun yritykseltä vaaditaan tilaajan suunnalta joustavuutta, ketteryyttä ja toimitusvalmiutta erityisesti näinä haastavina aikoina, samaa vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta. Miten peltisepänliike on peltimateriaalin saatavuusongelmien aikakautena kuitenkin onnistunut hoitamaan tilatut työt ongelmitta ja sovitusti?
Laadukas GreenCoat-katto suojaa taloa vuosikymmeniä.
Kotimainen maalipinnoitettu laatuteräs kestää vuosikymmeniä ankarissakin sääolosuhteissa
Rakennusmateriaaleina käytettäviltä terästuotteilta edellytetään ensisijaisesti kestävyyttä ja laadukkuutta. Tietyt terästuotteet, kuten vesikatteet, sadevesijärjestelmät ja julkisivutuotteet, joutuvat kestämään vaihtelevia ja ankariakin sääolosuhteita, joissa niiden odotetaan kestävän teknisesti ja näyttävän hyviltä vuosikymmenien ajan.
Kuva varastorakennuksesta, jonka taustalla on sininen taivas
Palveleva peltisepänliike hallirakentamiseen ja tavarantoimitukseen
Peltisepän taituruus, rakentamisen intohimo ja innovaation voima. Näin voisi kuvailla Virte-Metallia, joka pitkän historiansa aikana on omistautunut palvelemaan asiakkaitaan huippuosaamisella ja sydämellä.Kattotuotteista ja hallien pelleistä kaikkeen muuhun, turkulainen perheyritys Virte-Metalli on kasvanut haasteista voimaa ammentaen ja pysynyt vahvana tekijänä yli 50 vuotta. Palvelevan rakennusteollisuuden teräksinen tavarantoimittaja toimitusjohtaja Jaakko Virtanen kertoo nyt, miksi juuri Virte-Metalli on paras kumppani hallirakentamiseen, julksisivuverhous- ja kattoturva-asioihin sekä reseptin pitkäikäisiin ja tyytyväisiin asiakassuhteisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton