• Etusivu
  • Talo

Kattoremontti tulossa? Valitse suomalainen teräskatto, jolla on 50 vuoden takuu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Julkaistu 25.04.2022Päivitetty 16.11.2023
20224_77870.jpg

Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on ihanteellinen peltikattomateriaali – olipa kyseessä sitten omakotitalo, autotalli tai vaikka kesämökki. GreenCoat®-tuotteet tarjoavat laajan valikoiman värejä ja pinnoitteita, joiden raaka-aineena on käytetty pohjoismaista rypsiöljyä.

Kattoremontti on yksi omakotitaloasujan isoimpia ja tärkeimpiä remontteja. Kotimainen GreenCoat® on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen sijoitus, jolla hankit kodillesi vuosikymmeniksi laadukkaan ja huolettoman katon.

Peltikatto, joka on tehty kestämään

Kestävyys on katolle ratkaiseva ominaisuus, sillä vahingoittunut kattomateriaali voi altistaa talon muita rakenteita vaurioille ja johtaa pahimmillaan suuriinkin korjaustarpeisiin.

SSAB:n patentoima, kotimainen GreenCoat®-teräksestä tehty peltikatto on tehty kestämään Suomen vaativassa ja vaihtelevassa ilmastossa. Yli 40 vuotta jatkuneet laajamittaiset ulkotestaukset eri puolilla maailmaa osoittavat, että GreenCoat®-tuotteet kestävät rajuimmatkin sääolosuhteet, kuten kovan tuulen, sateen, lumen, suolaisen veden, jään, UV-säteilyn ja runsaan kosteuden.

Kestävyyden takuuksi GreenCoat®-katoille myönnetään jopa 50 vuoden tekninen takuu ja 25 vuoden pinnoitetakuu. GreenCoat®-teräksessä käytetään maalipinnoitetta, joka ei hilseile, halkeile tai irtoile. SSAB takaa myös, että tuotteessa ei ilmene hapettumisen aiheuttamaa puhkiruostumista takuun aikana.

GreenCoat®-teräksestä valmistettu katto kaipaa huoltomaalausta tyypillisesti vasta 30–40 vuoden päästä asennuksesta, ja huoltomaalauksella se saa taas jopa 20 vuotta lisää käyttöikää.

Hyvä katto on paitsi kestävä myös vaivaton asentaa, helppohoitoinen ja ulkonäöltään viimeistellyn tyylikäs.
Hyvä katto on paitsi kestävä myös vaivaton asentaa, helppohoitoinen ja ulkonäöltään viimeistellyn tyylikäs.

Kattoremontti – hinta koostuu monesta tekijästä

Hinta on yksi tärkeä kriteeri kattoremontissa, mutta valintaa ei kannata tehdä pelkkä hankintahinta huomioiden. Halvin vaihtoehto ei todennäköisesti ole pitkällä aikavälillä hinnaltaan kilpailukykyisin, vaan laadukas ja pitkäikäinen katto säästää rahaa vuosien kuluessa.

Valitun materiaalin ja asennustavan lisäksi kattoremontin hintaan vaikuttavat muun muassa katon koko, kaltevuus ja erilaiset yksityiskohdat sekä mahdolliset lisätyöt, kuten katon korotus tai lisälämmöneristys.

Myös remontin aikataululla on vaikutusta hintaan. Jos remontilla on kiire, sen hinta on todennäköisesti korkeampi. Monesti kattoremontin toteuttaminen on edullisempaa kiireisimmän sesonkiajan ulkopuolella talvikuukausina.

GreenCoat®-teräskate voidaan asentaa ripeästi myös talviaikaan, sillä se on erittäin helposti muovattavaa jopa -15 pakkasasteessa. Lisäksi GreenCoat®-teräs on kevyttä ja helposti liikuteltavaa, eikä se vaadi raskaita alusrakenteita.

Lue myös:Paraisten ekokylä – kotimaista terästä rakenteista kattoon

Tilaa laadukas peltikatto lähimmältä jälleenmyyjältäsi

GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen tuotemerkki, jonka kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa SSAB:n tuotantolaitoksissa. Täysin kotimainen ja korkea tuotantokapasiteetti sekä nopeat ja täsmälliset toimitukset takaavat GreenCoat®-tuotteiden erinomaisen saatavuuden.

Löydä lähin GreenCoat®-jälleenmyyjä ja tilaa oma peltikattosi >>>

SSAB
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20193_56639.jpg
Teräs tuo tyyliä taloon kuin taloon
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton