• Etusivu
  • Rakentaminen

Perustusten korjaaminen paaluilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Julkaistu 19.03.2007Päivitetty 24.11.2023
81150_p_ver-1

Painuneen rivitalon huoneiston sisälle lyötyjä RR-paaluja. Paalupituudet ovat suurimmillaan lähes 30m

Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.

Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.

Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluista

Jätä yhteydenottopyyntö energiapaaluista

Tilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta

Perustusten vahvistaminen

Perustusten vahvistamisessa paalutus tehdään yleensä ahtaissa ja matalissa tiloissa, jolloin paalut joudutaan asentamaan lyhyinä elementteinä. Kehittyneiden jatkostekniikoiden ansiosta SSAB:n RR-paalut ja RD-paalut ovat nopeita ja luotettavia jatkaa. Teräspaalut syrjäyttävät kantavuuteensa nähden vähän maata, jolloin rakentamisen aikaiset vaikutukset jo vaurioituneelle rakennukselle jäävät vähäisiksi. Lisäksi putkipaalujen suoruus ja paalutuksen onnistuminen voidaan aina tarkastaa asentamisen jälkeen. Teräspaalutus on luotettava perustusten vahvistusmenetelmä ja monet arvorakennukset tukeutuvatkin nykyisin SSAB:n teräspaaluihin.

20073_4016.jpg
20073_4017.jpg

Painuneen pientalon korjaaminen lyötävillä RR-paaluilla

Pohjaveden pinnan aleneminen on johtanut viime aikoina useiden maanvaraisesti perustettujen pientalojen haitallisen suureen painumiseen. Painuneen lattian nostaminen esimerkiksi polyuretaanin avulla voi olla vain väliaikainen ratkaisu, jos konsolidaatio maassa jatkuu. RR-paalut on mahdollista asentaa kevyillä lyöntikalustoilla, jotka mahtuvat liikkumaan myös ahtaissa sisätiloissa aiheuttaen ainoastaan vähäistä turmeltumista sisätiloille. Painuminen voidaan pysäyttää perustamalla talo kovaan pohjaan lyötyjen RR-paalujen varaan. Painunutta taloa on myös mahdollista nostaa ylös tunkkaamalla lyötyjä paaluja vasten ja siirtämällä kuormat lyödyille paaluille.

20073_4019.jpg
20073_4020.jpg
SSAB
Rakentaminen
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56639.jpg
Teräs tuo tyyliä taloon kuin taloon
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
musta katto saumapellistä jossa näkyy lumiesteet ja kattosilta
Teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa
Suomessa on neljä vuodenaikaa. Julkisivuun ja kattoon liittyviin remontteihin tavallisesti mielletään kevät ja kesä parhaimmiksi remonttiajoiksi. Asenteissa on aika tehdä muutoksia: menetelmien ja työtapojen kehittyessä monet lämpimämpiin vuodenaikoihin miellettävät remontit voidaan suorittaa talvellakin. Kuten kattoremontti.
20208_66159.jpg
Säästä korjauskuluissa ja käytä monitoimista eristettä
Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista. SItten koitti lämmin kesäkuinen torstaiaamu rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusittiin laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannettiin salaojien toimintaa.
20151_42023.jpg
Pidä radon poissa kodistasi
Keuhkosyöpää aiheuttava maasta tuleva radon voidaan poistaa sisäilmasta rakennustekniikan avulla. Säteilyturvakeskuksen selvityksen mukaan radonputkiston aktivointi eli radonputkistoon asennettavan huippuimurin käyttöönotto on tehokkain radonkorjausmenetelmä. Se alentaa radonpitoisuutta keskimäärin 75–94 prosenttia, parhaimmillaan yli 99 prosenttia.
20235_81601.jpg
Siistit ja helppohoitoiset sokkelinvierustat
Sokkelinvierustat saat siisteiksi ja helppohoitoisiksi kiveyksillä. Kun teet pohjatyöt huolella, rikkakasvit eivät pääse kasvamaan eivätkä sadevedet ohjautumaan talonvierustoille. Ruduksen valikoimasta löydät pihapiiriisi ja taloosi sopivat kivet; malleja, muotoja ja ladontavaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Valitse sopivin betonisista pihakivistä tai luonnonkivistä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton