• Etusivu
  • Talo

Suomessa valmistettu laatuteräs – vihreä ratkaisu ankariin sääolosuhteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SSAB
Päivitetty 23.01.2024
20193_56639.jpg

Valikoimaan kuuluu mm. peltikattojen toteutuksessa suosittu, erittäin kestävä GreenCoat® Pural BT -pinnoite.

GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka materiaalit soveltuvat niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.

Miksi valita GreenCoat®?

1) Tuotteet on valmistettu Suomessa ja testattu vaativissa sääolosuhteissa eri puolilla maailmaa. Näytteet on altistettu ympäri vuoden muun muassa suolavedelle, lumelle, jäälle, kosteudelle, tuulelle ja UV-säteilylle. Tästä syystä GreenCoat-tuotteiden maalipinnoille voidaan antaa jopa 25 vuoden takuu.

2) Maalipinnoitetut GreenCoat®-teräkset ovat ympäristötietoisten rakennusmateriaalien edelläkävijöitä maailmassa. SSAB on patentoinut ekologisen BT-teknologian, jota käytetään useimpien GreenCoat®-tuotteiden pinnoitteissa. Biopohjaisessa teknologiassa valtaosa maalipinnoitteen perinteisestä fossiilisesta öljystä on korvattu ruotsalaisella rypsiöljyllä, mikä pienentää huomattavasti rakennusten ympäristöjalanjälkeä.

<p data-block-key="wqc0f">28 perusvärin valikoima on valittu nykyaikaisten rakennus- ja suunnittelutrendien perusteella. Lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.</p>
28 perusvärin valikoima on valittu nykyaikaisten rakennus- ja suunnittelutrendien perusteella. Lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

3) Tuotteilla on laaja pintastruktuurien ja perusvärien valikoima, minkä lisäksi uusia värejä voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti.

4) GreenCoat®-teräsohutlevy on kestävää mutta kevyttä materiaalia, jota on erittäin helppo muovata, leikata, rei’ittää ja profiloida. Hyvä käsiteltävyys säilyy jopa 15 asteen pakkasessa.

Osana palkittua arkkitehtuuria

Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja.

<p data-block-key="leskr">Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja. Hollannissa sijaitsevan Longhousen katolle valittiin mattamusta GreenCoat®-teräs. Arvokkaan näköinen katto sopii ihanteellisesti yhteen ikääntyessään harmaantuvan puun kanssa.</p>
Useat GreenCoat®-teräksestä valmistetut rakennukset ovat saaneet erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä arkkitehtipalkintoja. Hollannissa sijaitsevan Longhousen katolle valittiin mattamusta GreenCoat®-teräs. Arvokkaan näköinen katto sopii ihanteellisesti yhteen ikääntyessään harmaantuvan puun kanssa.
SSAB
Talo
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20193_56640.jpg
Valitse huippukestävä kotimainen rakennus­materiaali: säästä luontoa ja rahaa
GreenCoat® on maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen kotimainen tuotemerkki, jonka ympäristöystävällisesti tuotetut materiaalit soveltuvat erinomaisesti niin kattoihin, julkisivuihin, sadevesijärjestelmiin kuin sisäkäyttöönkin. GreenCoat®-tuotteet on kehitetty antamaan rakennuksille tyylikäs ulkonäkö ja suojaamaan niitä säässä kuin säässä.
musta katto saumapellistä jossa näkyy lumiesteet ja kattosilta
Teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa
Suomessa on neljä vuodenaikaa. Julkisivuun ja kattoon liittyviin remontteihin tavallisesti mielletään kevät ja kesä parhaimmiksi remonttiajoiksi. Asenteissa on aika tehdä muutoksia: menetelmien ja työtapojen kehittyessä monet lämpimämpiin vuodenaikoihin miellettävät remontit voidaan suorittaa talvellakin. Kuten kattoremontti.
20107_22495.jpg
Sääolot huomioitava puumateriaalien valinnassa
Puupintoja koettelevat sääolot on tärkeää huomioida puumateriaalien valinnassa ja huollossaSuomen sateinen ilmasto ja ilmastonmuutos asettavat omat haasteensa ja vaatimuksensa puupinnoille. Julkisivut ovat osin räystäiden ja muiden rakenteiden suojaamia, mutta pihan rakenteiden, kuten terassien, laitureiden ja aitojen puupinnat ovat jatkuvasti säälle altistuneita. Puupintaisia julkisivuja on Suomessa niin julkisissa rakennuksissa kuin omakotiasunnoissa ja mökeissä. Lisäksi puuta käytetään pihojen rakenteissa ja kalusteissa. Pientaloissa puujulkisivujen suosio on ollut myös vahvassa kasvussa. Ulkopintojen osalta on tärkeää ottaa sääolosuhteet huomioon puumateriaalin, puun suojauksen ja pinnoitteen tai maalin valinnassa ja huollossa.Suomi ja muu Pohjois-Eurooppa ovat maantieteellisesti otollisia alueita puurakentamiselle. Euroopan osalta Atlantin rannikon ilmasto on selvästi ankarampi kuin Suomen ja etenkin Pohjois-Suomen ilmasto. VTT:n erikoistutkija Hannu Viitasen mukaan tähän vaikuttaa esimerkiksi se, että Suomessa on perinteisesti ollut pakkastalvia ja lämpötilat eivät nouse jatkuvasti homeelle ja laholle otollisiin lämpötiloihin.Ilmaston vaikutukset ovat moninaisia, sillä esimerkiksi sademäärät, ilman kosteus, lämpötila ja sen vaihtelu, tuulisuus ja auringon säteily vaikuttavat ulkoseiniin ja pihojen puurakenteisiin kohdistuvaan säärasitukseen. Perinteisesti loppukesä ja erityisesti syksy, jolloin sateet tulevat pääosin vetenä, ovat haastavinta aikaa puurakenteille. Ilmastonmuutos tuo omat haasteensa puupinnoille, mikäli talvet ovat yhä lämpimämpiä, jolloin vesi tulee enemmissä määrin sateena myös talviaikaan. – Julkisivut ja puiset ulkorakenteet altistuvat entistä enemmän säiden vaikutuksille. Etenkin parvekkeet, aidat ja laiturit ovat erityisesti koetuksella. Puupinnat, joissa ei ole sateensuojaa lainkaan, altistuvat sateelle ja säärasitukselle huomattavasti.– Sään vaikutuksia arvioitaessa tarkastellaan aluksi laajalla alueella vallitsevaa suurilmastoa, ns. makroilmastoa. Ilmaston vaikutuksissa tulee ottaa huomioon myös pienilmasto ja paikallisilmasto, kuten se, miten muut rakennukset ja rakenteiden yksityiskohdat suojaavat ulkoseinää, Viitanen jatkaa.Puurakentamisella on mahdollista saavuttaa hyvinkin pitkä rakennuksen kestoikä. Suomesta löytyy yli satavuotiaita julkisivuja, joissa on edelleen alkuperäinen puumateriaali. Kokonaisrakenteen laatu tärkeää, ja pienetkin yksityiskohdat, joista vesi voi päästä sisään rakenteisiin, on huomioitava. Myös valittu puumateriaali, pinnoitetyyppi ja säännöllinen huolto ovat tärkeitä seikkoja. – Materiaalien osalta laudan paksuuden tulisi olla riittävä. Esimerkiksi Suomessa ja Pohjois-Euroopassa paljon käytetty kuusilauta täyttää paikalliset vaatimukset. Pintakäsittelyyn olisi hyvä kuulua ns. kolmen kerran käsittely ja maalin on oltava riittävän tiivistä, ettei vesi mene siitä läpi. Pintakäsittelyn valinta tehdään sen mukaan, minkälainen puupinta ja rakenne ovat kyseessä, Viitanen sanoo.
Julkisivun rappaus
Julkisivun uusiminen rappauksella
Hyvään talonpitoon kuuluu säännöllinen, vähintään kerran vuodessa tehtävä ainakin silmämääräinen tarkistus kaikissa niissä rakenteissa – sisällä ja ulkona – joissa vesi tai kosteus voi mahdollisesti päästä rakenteisiin. Julkisivu, täysin pintamateriaalista riippumatta, on yksi keskeisistä tarkastuskohteista. Rapatuista pinnoista voi hakea mahdollisia halkeamia ja pinnoitteen irtoamisia silmämääräisesti ja koputtelemalla vaikkapa puupalikalla pintaa. Vaurioitunut rakenne antaa kyllä kuulua itsestään.
Kivilaatoitusta puhdistetaan Kärcher-painepesurin sekä T 7 -terassipesurin avulla
Painepesurit ja lisävarusteet: täältä pesee
Vaikka puhdistaminen ja peseminen harvoin on suoranaista välineurheilua, on siitä huolimatta hyvistä lisävarusteista suuri apu paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.Nopeus sekä tehokkuus yhdistettynä hyvään lopputulokseen miellyttää ihan varmasti ja ihan kaikkia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton