• Etusivu
  • LVI

Viisi tärkeintä asiaa vaihdettaessa vanha iv-kone uuteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Päivitetty 20.11.2024
Swegon ilmanvaihtokoneen vaihtaminen 1920

Uusi ilmanvaihtokone voi maksaa itsensä nopeasti takaisin energiansäästön avulla.

Laadukas ilmanvaihtokone palvelee jopa  vuosikymmeniä kun sitä huolletaan säännöllisesti. Jos sen huoltokulut alkavat kasvaa liiaksi, saattaa kuitenkin olla aiheellista harkita laitteen päivittämistä kokonaan uuteen. Uusi ilmanvaihtokone voi nimittäin maksaa itsensä nopeasti takaisin energiansäästön avulla.

Paremman lämmöntalteenoton lisäksi myös monet muut ominaisuudet ovat kehittyneet vuosikymmenten aikana. Vanhat koneet saattavat pysähdellä talvipakkasella, puhaltaa kylmää ilmaa sisälle tai aiheuttaa liiallista alipainetta. Uusissa koneissa on kehittynyt automatiikka, joka takaa jatkuvan ilmanvaihdon ja lämpimän tuloilman ilman häiriöitä.

Älykkäät ilmanvaihtolaitteet voivat myös säätää ilmanvaihtoa kosteus- ja hiilidioksiditasojen mukaan ja varmistaa hyvän sisäilman täysin automaattisesti. Ilmanvaihto on tärkeä osa toimivaa rakennusta ja se on aina ammattilaisten suunnittelema ja asentama talotekninen järjestelmä. Siksi vanhaa ilmanvaihtolaitetta ei voi korvata millä tahansa laitteella.

Ennen vanhan koneen vaihtoa onkin hyvä selvittää seuraavat tärkeät asiat:

#1 Nykyiset kanavaliitännät ja asennustila

Vaihtotyö on nopeampaa ja helpompaa kun uuden laiteen kanavaliitännät sopivat vanhaan kanavistoon. Mikäli asennustila on ahdas, uuden laitteen tulisi sopia samaan tilaan kuin vanha. Etsi sopivat vaihtokoneet eri laitteille IV-koneen vaihto-oppaasta.

#2 Energiansäästö

Vertaa energiankulutusta ja lämmön talteenottoa niin saat käsityksen siitä, miten paljon energiaa uudella IV-koneella voi säästää. Valmiit laskelmat eri laitteiden energiansäästöstä löydät IV-koneen vaihto-oppaasta.

#3 Melutaso

IV-koneiden melutasoissa on isoja eroja. Ääni vaikuttaa suuresti mukavuuteen, erityisesti jos kone on asunnon sisätiloissa kuten kodinhoitohuoneessa tai kylpyhuoneessa. Swegon CASA -ilmanvaihtolaitteissa on markkinoiden alhaisin melutaso. Löydät vertailun eri laitteiden äänitasoista IV-koneen vaihto-oppaasta.

#4 Asennus ja säätö

Jotta ilmanvaihto toimii oikein, on tärkeää, että vaihtolaite mitoitetaan oikein, asennus tehdään kunnolla ja että järjestelmä säädetään oikein asennuksen jälkeen. Kun käytät valtuutettua asentajaa, voit olla varma siitä, että asennus tehdään ammattimaisesti ilman ongelmia. Etsi valtuutettu asentaja täältä!

#5 Tekninen tuki

Ilmanvaihtojärjestelmä on pitkän aikavälin investointi, jonka on tarkoitus tuottaa terveellinen sisäilma pitkäksi aikaa. Siksi myös luotettava tekninen tuki ja varaosapalvelu on tärkeää.  Swegon CASA -laitteiden manuaalit, ohjeet ja varasosat ovat saatavilla 24/7 CASAhelpistä

IV-koneen vaihto onnistuu muutamassa tunnissa

Ohje

Ohje

Miksi vaihtaa?

Energiankäytön ja asumisen hiilijalanjäljen madaltaminen ovat kelpo syitä harkita toimivankin ilmanvaihtokoneen päivittämistä.

Viimeistään korjaus- ja huoltotarpeiden lisääntyessä on hyvä aika alkaa harkita kokonaan uutta ilmanvaihtokonetta.

Voit tutustua esimerkkilaskelmiin, vaihtokonevaihtoehtoihin sekä toteutettuihin remonttikohteisiin IV-koneen vaihto-oppaasta.

Tai kysy heti tarjous valtuutetulta Swegon Ilmateknikolta tästä.

Swegon ILTO Oy
LVI
asuminen
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20213_68914.jpg
Milloin vanha ilmanvaihto­laite kannattaa vaihtaa uuteen?
Uuden tekniikan avulla voit säästää enemmän energiaa ja saavuttaa huomattavasti paremman ilmanlaadun. Ilmanvaihtokoneet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana ja uusi kone tarjoaa monia etuja.
201812_55748.jpg
Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta
Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.
20193_56818.jpg
10 hyvää syytä vaihtaa vanha ilmanvaihtolaite uuteen
Monessa kodissa on yhä käytössä vanha 2000-luvun alkupuolelta tai viime vuosituhanneltaperäisin oleva ilmanvaihtolaite. Joskus uskollisimmankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tuleekuitenkin tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viimevuosien aikana. Päivittämällä ilmanvaihtosi uuteen tekniikkaan voit säästää enemmän energiaa,saavuttaa paremman ilmanlaadun ja nauttia älykkään automatiikan tuomasta käyttömukavuudesta.
20195_57753.jpg
Allergiakaudella moni jättää tekemättä olennaisen huoltotyön
Katupölyn ja siitepölyn kulkeutumista sisään voi estää kunnollisilla ilmansuodattimilla. Eri suodattimien välillä on suuria laatueroja, mitä moni ei tule ajatelleeksi. Suodatustehon voi tarkistaa pakkaukseen merkitystä suodatinluokasta. Tähän asti ilmanvaihdon suodattimien vaihtaminen on ollut asukkaan tehtävä. Monessa kodissa ne on kuitenkin jätetty vaihtamatta, joskus jopa vuodesta toiseen. Tämä heikentää sisäilman laatua. Terveysilman kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ei osaa sanoa, milloin suodattimet on viimeksi vaihdettu. Kiinteistöliiton uuden linjauksen mukaan asukkailta helposti unohtuva velvollisuus on nyt siirretty taloyhtiön vastuulle. Omakotiasujien täytyy yhä itse muistaa vaihtaa suodattimet säännöllisin väliajoin.
Legistum Markku Lappalainen asianajaja
Asianajaja vastaa: Mikä on asukkaan oikeus terveelliseen sisäilmaan?
Viime vuosina on lehdistä saanut lukea suomalaisten terveysongelmista, jotka aiheutuvat kodin sisäilman huonosta laadusta. Ongelmia ovat aiheuttaneet etenkin aikaisemmilla vuosikymmenillä rakennetut talot, joissa ilmanvaihtoa ei ole huomioitu riittävästi sekä lisääntyvässä määrin myös liikenteen ja teollisuuden aiheuttamat saasteet, jotka kulkeutuvat asuntojen sisäilmaan. Tässä artikkelissa asianajaja Markku Lappalainen vastaa kysymykseen taloyhtiöasukkaan oikeudesta terveelliseen sisäilmaan.
Nainen kohauttaa hartioitaan kädenjäljillä sotkettua pinkkiä taustaa vasten, edessään pyykkikori
Voiko kodin järjestäminen parantaa hyvinvointia?
Vanha sanonta "siisti koti, selkeä mieli" on monille varmasti tuttu. Se ei ole vain puuta heinää, vaan perustuu vahvasti sekä psykologiaan että neurotieteeseen. Ympärillä vallitseva sotku vaikuttaa helposti paitsi henkisen, mutta myös tunnepuolen terveyteen. Järjestys sen sijaan taas edistää rauhallisuuden tunnetta ja vähentää stressiä sekä lisätä tuottavuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton