• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Trendit, jotka näkyvät kodeissa vuonna 2022

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.01.2022
20221_76616.jpg

Luonnon inspiraatio, arjen luksus ja vastuulliset valinnat korostuvat nyt asumisen ja sisustuksen trendeissä.

Keräsimme tähän juttuun kolme ajankohtaista trendisuuntausta, jotka näkyvät tänä vuonna asumisessa ja sisustamisessa. Trendejä ei kannata noudattaa orjallisesti, mutta niistä voi inspiroitua ja poimia omaan kotiin ne, jotka aidosti miellyttävät itseä.

1. Ei kertakäyttökulttuurille

Vastuullisen kuluttamisen trendi jatkuu tänäkin vuonna. Kotiin tehdään harkittuja kestäviä hankintoja, olivatpa ne sitten kierrätysaarteita tai laadukkaita kotimaisia uudistuotteita.

Patina ja ajallinen kerroksellisuus saavat näkyä.

Vanhoja huonekaluja tuunataan ja kunnostetaan, mutta patina ja ajallinen kerroksellisuus saavat näkyä. Eri tyylisuunnat ja aikakaudet elävät kotona sulassa sovussa, kun sisustuksen "punainen lanka" löytyy esimerkiksi sointuvasta väripaletista.

Lue myös:Mikä ihme on 60-30-10-sisustussääntö?

Kun ostetaan uutta, kierrätysmateriaaleista ja käsityönä valmistetut tuotteet ovat arvossaan.
Kun ostetaan uutta, kierrätysmateriaaleista ja käsityönä valmistetut tuotteet ovat arvossaan.
Vanhat huonekalut tuovat sisustukselle persoonallisuutta ja hallittu väripaletti pitää kokonaisuuden yhtenäisenä.
Vanhat huonekalut tuovat sisustukselle persoonallisuutta ja hallittu väripaletti pitää kokonaisuuden yhtenäisenä.

2. Arjen luksusta muunneltavissa neliöissä

Pitkään jatkunut korona-aika on vaikeuttanut matkustamista, harrastamista ja ihmisten kohtaamista, joten mielihyvää haetaan yhä enemmän kodista ja arjen luksuksesta. Lomakohteen tunnelmaa voi tuoda kotiin vaikka satsaamalla hyvään sänkyyn, pehmeisiin kylpypyyhkeisiin, vehreisiin huonekasveihin tai silmiä hivelevään taiteeseen. Kaikki asukkaiden hyvinvointia tukevat elementit ovat nyt trendikkäitä.

Etätyöstä on tullut monelle pysyvä osa arkea, joten myös kotitoimistojen määrä on lisääntynyt. Kun kotona vietetään sekä työ- että vapaa-aikaa, joustavien ja muunneltavien ratkaisujen tärkeys korostuu.

Nykyisissä etätyöpisteissäkin näkyy vahvasti hyvinvoinnin teema: (etä)työhyvinvoinnin lisäämiseksi esimerkiksi kotitoimiston ergonomiaan, valaistukseen ja viihtyisyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Sängyn muhkea petaus ja pehmeä kokolattiamatto tuovat makuuhuoneeseen luksuksen tuntua.
Sängyn muhkea petaus ja pehmeä kokolattiamatto tuovat makuuhuoneeseen luksuksen tuntua.
Etätyöhyvinvoinnin lisääminen on yksi ajankohtaisista asumisen trendeistä. Hiukan kekseliäisyyttä käyttäen palmun alla voi olla työpöydän ääressäkin.
Etätyöhyvinvoinnin lisääminen on yksi ajankohtaisista asumisen trendeistä. Hiukan kekseliäisyyttä käyttäen palmun alla voi olla työpöydän ääressäkin.

3. Aitoja materiaaleja ja murrettuja sävyjä

Koteihin haetaan nyt rauhallista, tasapainoista ja lämpimän kotoisaa tunnelmaa. Luonnon inspiraatio näkyy erityisesti aitojen materiaalien, kuten puu- ja kivipintojen, suosiona sekä pehmeän murrettuina värisävyinä.

Heleän raikkaat pastellivärit ovat kasvattamassa suosiotaan.

Trendikkäimpiin kuuluvat muun muassa maanläheiset ruskean ja vihreän sävyt, joita nähdään niin tekstiileissä, seinäpinnoissa kuin keittiökaapistoissakin. Myös heleän raikkaat pastellivärit ovat kasvattamassa suosiotaan.

Lue myös:Ruskea sisustuksessa – yök?

Tikkurilan vuoden 2022 väri on lämpimän ruskea Tuulihaukka. Kuva: Tikkurila
Tikkurilan vuoden 2022 väri on lämpimän ruskea Tuulihaukka. Kuva: Tikkurila
Sisustuksen trendikäs väripaletti on tällä hetkellä harmoninen ja maanläheinen.
Sisustuksen trendikäs väripaletti on tällä hetkellä harmoninen ja maanläheinen.
Info

Info

Katso lisää sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, kuinka kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20078_6070.jpg
Katto johon voi luottaa
Katto on tärkein osa kodissasi. Siksi ei ole liioiteltua pyrkiä suojelemaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Jos katto vuotaa, koko rakennus on vaarassa. Viidennen julkisivun valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kotimaiset korkealuokkaiset Ruukin teräskatot ovat suojanneet suomalaisia koteja jo yli 40 vuoden ajan. Ne istuvat hienosti suomalaiseen maisemaan ja pientaloarkkitehtuuriin.
20115_25991.jpg
Mitä nyt pitäisi tehdä?
Kysymys:Hei! Naapuri tontille rakennettiin viime vuonna talo ja autotalli. Nyt huomasimme, että naapurin autotalli on puoliksi meidän tontilla. He ovat rakennusvaiheessa katsoneet väärää rajapyykkiä. Aloimme suunnitella omaa autotallia ja se ei nyt mahdukaan suunnitellulle paikalle. Miten tällaisissa tapauksissa yleensä menetellään? Voimmeko vaatia esim. rakennuksen siirtoa/purkua pois meidän tontilta?
20081_8086.jpg
Eikka-mökin piha luonnosteltu
Suunnittelun lähtökohdat ovat mainiot: Satamapolkuun rajoittuva tontti on toisen mökkikorttelin päätytontti, ihanalla paikalla aivan meren rannalla.Meren rannalla on kuitenkin muistettava myös normaalia rajummat sääolot: suolainen merivesi voi pärskyä pihan puolelle ja syysmyrskyjen tuulet riepottavat kasveja ja koettelevat rakenteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton