• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Mikä on oikean kokoinen matto olohuoneeseen?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.01.2021
20211_68240.jpg

KYSYMYS:
Mikä on mielestäsi oikean kokoinen matto kuvien olohuoneeseen? Sohvan pituus on 230cm ja lattialla näkyvä rullamitta on sohvan reunasta 200cm. Entä maton materiaali ja väri?

Heippa!

Ehdottomasti mahdollisimman iso matto! Ainakin 200cmx300cm, mutta tuohon voisi mennä ihan 300cmx400cm kokoinenkin matto. Vakiokokoisia mattoja voi ajatella vaikka kaksi rintasin, jos maton kuosi ja materiaali antaa sellaiseen mahdollisuuden, sillä silloin niitä on helpompi viedä ulos tuulettumaan. Sisustus on klassinen, joten valitsin vaalean maton ja suosisin luonnonmateriaaleja. Kannattaa ottaa matto kotisovitukseen jos mahdollista, niin silloin on helpompi tehdä oikea valinta.

Sisustusterveisin,
Eeva
Sisustussuunnitelu E-Design

Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Huomio

Huomio

Jätä oma kysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
20214_70101.jpg
Mitä on kapillaarinen kosteus ja miten aiheutuneet ongelmat korjataan?
Tunkkainen sisäilma, hajuhaitat, kalkkihärmä perustuksissa, kosteutta rakenteissa, märkä kellari – kuulostaako tutulta? Nämä kaikki ovat tyypillisiä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua kapillaarisen kosteuden aiheuttamista kosteusongelmista. Näistä kosteusongelmista kärsivät yleensä vanhemmat rakennukset, jotka on perustettu aikansa rakennustavan mukaisesti perusmaan tai liian hienojakoisen aineksen kuten hiekan päälle. Näiden perustusten alla ei ole käytetty kapillaarikatkoja. Nykyään perustusten alle laitetaan esimerkiksi pestyä sepeliä katkaisemaan kapillaarinen kosteudennousu maasta. Perustusten alaisen kapillaarisen maa-aineksen vaihtaminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Tällöin tarvitsee etsiä muu ratkaisu ongelman korjaamiseen.
20224_77791.jpg
Miten valita julkisivumaali? Tässä tietoa maalien ominaisuuksista ja soveltuvuuksista
Monen mielessä se jo siintää, kesän maalausprojekti. Miten ulkomaali oikeastaan valitaan ja mitkä seikat tulee valinnassa ottaa huomioon?Totuus on, että ulkomaalausta ei voi aloittaa ennen kuin säät sen sallivat ja maalattava puupinta on päässyt kunnolla kuivahtamaan. Lämpötilan tulisi pysytellä ympäri vuorokauden plussan puolella sekä ilmankosteuden alle 95 %. Silloinkin maalausvuorossa ovat vasta Keittomaalit. Muille maaleille, kuten pellavaöljypohjaisille maaleille, soveltuu paremmin toukokuiset lämpimämmät ja kuivemmat ilmat.Keräsimme yhteen eri maalien ominaisuudet helpottaaksemme ulkomaalin valintaa.
20114_25587.jpg
1. Kantovesi, EI viemäriä ja kuivakäymälä
Kantovedellä tarkoitetaan tilannetta, jossa vesi kannetaan tai pumpataan käsin kiinteistölle. Jos kiinteistössä ei ole ollenkaan viemäriä, nämä vähäiset pesuvedet voidaan kaataa suoraan maahan. Mikäli viemäri rakennuksessa on, jätevesien vähäisen määrän takia ne voidaan johtaa puhdistamatta maaperään, esim. yksinkertaiseen imeytyskuoppaan tai sorapesään.WC:nä toimii Puucee tai kuivakäymälä, joissa ei käytetä vettä.Kantovedeksi voidaan luokitella myös pumpun avulla siirrettävä vesi, jota lämmitetään saunan padassa ja varsinainen veden annostelu tapahtuu pääosin napolla, vadeilla ja ämpäreillä. Suihkua tai lämminvesivaraajaa ei ole.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton