• Etusivu
  • LVI

Vesikiertoinen lattialämmitys on kustannustehokas lämmitystapa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.03.2023
20233_81148.jpg

Lämpimät lattiat houkuttelevat koko perheen temmeltämään lattialla

Huoleton asuminen omassa kodissa edellyttää turvallista ja luotettavaa lämmitysjärjestelmää ja vesikiertoinen lattialämmitys on useimpien mielestä asumismukavuuden ja energiatehokkuuden kannalta paras ratkaisu.

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii kodin kaikkiin tiloihin. Se lisää asumismukavuutta, kasvattaa kiinteistön jälleenmyyntiarvoa ja etenkin säästää energiaa.

LK Lattialämmitys on vesikiertoinen järjestelmä, jonka energian lähteeksi voidaan valita erilaiset lämpöpumput ja kaukolämpö.

Huonetilan käyttö ja käyttöaste määrittävät lattialämmityksen tarpeen

Kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon kyseistä huonetilaa käytetään ja sen myötä, kuinka lämmin siellä tulisi olla. Lämmitys kannattaa säätää huonetilan käytön mukaisesti. Makuuhuone on yleensä kaikilla vähän viileämpi, jotta nukahtaminen olisi helpompaa ja nukkuminen sen myötä levollista. Kylpyhuoneessa on mukava olla aina lämmintä, varsinkin suihkussa käydessä, kun taas oleskelutiloissa on hyvä olla lämmintä erityisesti iltaisin.

Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien lattian pintamateriaalien kanssa, mutta sen toimintaan vaikuttaa eniten lattiamateriaali.Lämpöä eristäviä lattiamateriaaleja ovat puu ja parketti, kun taas lämpöä johtavia ovat betoni ja klinkkeri. Lattiapinnan suurin suositeltu lämpötila on korkeintaan 26 ºC.

Huomaa, että lattian pintalämpötilaa ei pidä sekoittaa järjestelmän lämpötilaan, mikä on todella yleinen ja ymmärrettävä väärinkäsitys. Tämä on aiheuttanut joissain tapauksissa seurauksen, että järjestelmän lämpötilaksi on asetettu 26 astetta, joka on johtanut siihen, ettei kodissa ole riittänyt lämpöä. Normaali lattialämmitysjärjestelmän lämpötila on 35–45 ºC vuoden "kylmimpänä päivänä".

Vesikiertoinen lattialämmitys sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin

Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo tapa parantaa elämänlaatua omassa kodissa. On kodikasta, kun lämpö jakaantuu tasaisesti kaikkiin kodin huoneisiin ja lattian lämpötila on miellyttävä paljaiden jalkojen alla. Vesikiertoista lattialämmitystä ohjaavat termostaatit mittaavat lämpöä joko huoneilmasta, lattiasta tai molemmista.

‒ Riippumatta kohteesta ja sen tämänhetkisestä lämmitystavasta, voimme toteuttaa kohteeseen vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän, kertoo LK Systems Oy:n toimitusjohtaja Mikael Less.

Kun esimerkiksi saneerattavan kohteen eteistä, kylpyhuonetta, keittiötä tai pesuhuonetta kunnostetaan lattioiden osalta, vesikiertoinen lattialämmitys kannattaa asentaa samalla kertaa. Aina kannattaa olla yhteydessä alan ammattilaisiin oikeanlaisen järjestelmän toteuttamiseksi, jatkaa Less.

Kun lattialämmitys on asennettu, ainoa näkyvä osa ovat huonetermostaatit. Ne sijoitetaan pääsääntöisesti oleskelutiloihin, mutta tarvittaessa kaikkiin tiloihin. Huonetermostaatit kommunikoivat jakotukin kanssa joko langattomasti tai langallisesti. Kaikki LK Jakotukkikaapit ovat vuotosuojattuja. Jakotukki voidaan kohteen mukaan sijoittaa uppo- tai pintakaappiin.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.
Muiden huoneiden lämpöpatterit eivät estä lattialämmityksen kytkemistä olemassa olevaan järjestelmään.
Info

Info

LK Systemsin lattialämmitysjärjestelmän etuja:

  • Helppo ja vaivaton asennus ja käyttö: nopeasti reagoiva lämmityksenohjaus lisää asumismukavuutta ja auttaa säästämään energiaa.
  • Langallinen tai langaton
  • Älykkäät säätöjärjestelmät
  • LK:n omat suunnittelijat suunnitelleet
  • RST Jakotukit
  • Laadukkaat putket (PE-RT, PEX-A tai komposiittiputki)
  • Kokonaisvaltainen toimittaja
  • Ruotsalainen perheyhtiö vuodesta 1910
  • Sopii uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin

Lue lisää LK Huonesäädöstä
LK Huonesäätö tuotteet ja lisätarvikkeet

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


LVI
lattiat
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77763.jpg
Asenna lämmitetty lattia helposti kodin eri huoneisiin
Kukapa ei rakastaisi lämmitettyä lattiaa paljaiden jalkojen alla, mutta monesti lattialämmityksen asennus voi tuntua ylitsepääsemättömän isolta projektilta ja asia jää hautumaan unelmien tasolle. Mitäpä jos kertoisimme, että lattialämmityksen asennus voi helppoa, nopeaa sekä kustannustehokasta Tycroc-aluslevyjen avulla. Asennus onnistuu jopa yhdessä päivässä, eikä kuivumisajoista tarvitse huolehtia.
Nainen istuu lapsen kanssa lattialla. Weber Plaano-lattia.
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
20125_30965.jpg
Tarkista myös läheistesi sähkönsäästömahdollisuus!
Oletko jo tarkistanut mahdollisuutesi säästää sähköä sähkötarjouskampanjan avulla? Varmaan olet. Olet kenties jo tekemässä uutta sähkösopimusta. Saavutat satasien säästöt ja hyvä niin. Tuliko mieleesi, että lähipiirissäsi saattaa olla ihmisiä, jotka myös voisivat saavuttaa säästöä?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasopimusasiakirjojen valmistelu
Toimenpiteet:Urakkapäätösten ja sopimusneuvottelujen jälkeen tarjouspyyntöasiakirjat, urakkaneuvottelupöytäkirja, sopimusneuvottelupöytäkirja, urakkatarjous ja sen mahdolliset täsmennykset kootaan urakkasopimusasiakirjoiksi.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:UrakkasopimuksetHyväksyntä:Projektipäällikkö
Honka Huomen
Honka hirsitalojen uutuusmallisto – löydä oma suosikkisi!
Kun etsit ideoita ja inspiraatiota tai jopa valmista hirsitalomallia uuteen kotiin, on Honka hirsitalojen talvimallisto ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Tarjolla on niin täysin uusia talomalleja kuin vanhan ja hyväksi todettujen mallien vieläkin paremmaksi kehitettyjä malleja. Mikä on Sinun suosikkisi?
201111_28744.jpg
Ilmanvaihdon remontti
Toimiva ilmanvaihto pienentää asunnon radonpitoisuuttaEnsimmäinen toimenpide radonkorjauksissa on varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Usein korkea radonpitoisuus löytyy asunnosta, jossa ilmanvaihto ei toimi korvausilmaventtiilien puuttumisen takia. Ilmaa poistuu asunnon poistoilmaventtiilien kautta (WC, keittiö, suihkutilat) ja koska korvausilmaventtiilit puuttuvat, tulee korvausilmaa yleensä myös lattiavuotona alapohjan kautta. Tällä tavalla radonia ajautuu sisätiloihin. Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen tilanne muuttuu. Poisto ei enää ime korvausilmaa vääristä vuotopaikoista, vaan raitista ilmaa tulee hallitusti korvausilmaventtiilien kautta. Toimiva ilmanvaihto on muutenkin niin olennainen osa nykypäivän asumista, ettei sen laittaminen kuntoon ole vikaratkaisu.Velco-venttiilit helposti ja edullisesti Jäsentukusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton