• Etusivu
  • LVI

Asenna lämmitetty lattia helposti kodin eri huoneisiin

Ovathan tycroc-levyt sinulle tuttuja?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tycroc Suomi Oy
Päivitetty 11.09.2023
20224_77763.jpg

Ratkaisu sopii sekä saneerauskohteisiin että uusiin rakennuksiin. (Kuva: Shutterstock)

Kukapa ei rakastaisi lämmitettyä lattiaa paljaiden jalkojen alla, mutta monesti lattialämmityksen asennus voi tuntua ylitsepääsemättömän isolta projektilta ja asia jää hautumaan unelmien tasolle. Mitäpä jos kertoisimme, että lattialämmityksen asennus voi helppoa, nopeaa sekä kustannustehokasta Tycroc-aluslevyjen avulla. Asennus onnistuu jopa yhdessä päivässä, eikä kuivumisajoista tarvitse huolehtia.

Lattialämmityksen aluslevy Tycroc UHP on kehitetty lattialämmityksen asennuksen yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tycroc UHP sopii asennettavaksi myös betonirakenteiden päälle, mutta pienen neliömetripainon ansiosta se on erittäin varteenotettava ratkaisu varsinkin puurakenteisiin ja puurakennuksiin.

UHP levy on puristettu polystyreenivaahtolevy (XPS vaahtolevy), joka on uritettu lämmitysputkia tai sähkökaapeleita varten. Polystyreeni estää lämmön leviämisen alaspäin ja levylle liimattu alumiinifolio on lattianpäällysteen alla erinomainen lämmön jakaja. Elementillä aikaansaadaan lisälämmitystä tiloihin, joissa lämpöeristys on riittämätön tai puuttuu kokonaan joten lattialevy soveltuu saneerauskohteisiin erinomaisesti.

Lattialämmityksen aluslevyt voidaan asentaa kaikentyyppisiin kantaviin, tasaisiin sekä lujiin alustoihin. Alustan tulee olla kuiva asennettaessa.

Tycroc UHP:n ydinaineena on umpisoluinen ja vedenkestävä XPS. Suositeltava veden lämpötila vesikiertoisessa lattialämmityksessä on 35‒40 astetta ja sähkökaapelia käytettäessä termostaatti tulisi säätää maksimissaan 28 asteeseen tai sen alle (lattiavalmistajien suositusten mukaisesti).

Lue lisää:
Sertifikaatit
Lue lisää märkätilalevyistä (Tycroc TWP)

3575_742613463_202241981512.jpg
UHP05
Info

Info

Miksi kannattaa valita Tycroc UHP-aluslevyt lattialämmityksen aluslevyiksi?

  • Tycroc UHP aluslevyt ovat kevyitä käsitellä (huomaa ergonomisuus asennuksen aikana), Tycroc-levyt ovat jopa 10 x kevyempiä kuin perinteiset ratkaisut.
  • Aluslevyt ovat äärimmäisen helppoja asentaa ja mikä parasta, lattia on suoraan päällystettävissä. Perinteisesti käytettäviin materiaaleihin verrattuna kyseinen ratkaisu on huomattavasti kevyempi ja sillä on matalampi rakennekorkeus (levyn paksuus 20 mm, 25 mm tai 30 mm).
  • Aluslevyt sopivat asennettavaksi kaikkiin tunnettuihin kantaviin alustoihin.
  • Tycroc UHP:n ansiosta valutyöt jäävät pois, mikä säästää aikaa ja rahaa.
  • Lattialevy reagoi nopeasti lämpötilansäätöön alumiinifolion sekä polystyreenin ansiosta ja siten toivottu käyttölämpötila saavutetaan nopeasti. Alhaisen hukkalämmön ansiosta energian säästö on huomattavaa.
Lataa kuvasto (pdf)

Tycroc UHP levy sopii kaikkien tunnettujen lattiapäällysteiden alle, mm. parketti, puu, keraaminen lattialevy tai luonnonkivi.
Tycroc UHP voidaan päällystää betoni-, kipsivalulla (käytettäessä sementtimäisiä tai kipsimäisiä tasoitemassoja on yhteensopivuus tarkistettava lattialaastin valmistajalta) tai erilaisilla kuivalattian valmiselementeillä, muun muassa kipsilevy, sementtikuitulevy tai kipsikartonkilevy.

Parketti-, laminaatti- ja puulattia asennetaan suoraan Tycroc UHP levyjen päälle uivana ja keraaminen lattialevy sekä luonnonkivi liimataan vastaavalla laastilla.
Asennusohjeet

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät kartalta

20239_83036.jpg
Tycroc_UHP_el_web

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tycroc Suomi Oy
LVI
lattiat
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77762.jpg
Tycroc Suomi Oy – Lattialämmityksen aluslevyt ja märkätilalevyt
Tycroc-rakennuslevyt sopivat käytettäväksi niin märkiin kuin kuiviinkin tiloihin. Lattialämmityksen aluslevy Tycroc UHP on kehitetty lattialämmityksen asennuksen yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tycroc UHP sopii asennettavaksi myös betonirakenteiden päälle, mutta pienen neliömetripainon ansiosta se on erittäin varteenotettava ratkaisu varsinkin puurakenteisiin ja puurakennuksiin. Tycroc TWP märkätilalevy on ideaali rakennuslevy märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, höyrysaunoihin, sekä uima-altaisiin.
20226_78703.jpg
Uudenlainen rakennuslevy kipsilevyn rinnalle kuiviin ja märkätiloihin
Houkuttaako sinuakin esimerkiksi helppo kylpyhuoneremontti? Miltä kuulostaisi märkätilalevyjen naputtelu paikoilleen ‒ jopa päivässä, ilman ylimääräistä odottelua? Tycroc TWP märkätilalevyjen avulla se on mahdollista. Märkätilalevyn pääasialliset käyttökohteet ovat väliseinien rakentaminen ja vesieristys, erimuotoisten suihkukaappien tai höyrysaunojen istuintasojen tekeminen sekä työtasojen ja hyllyjen rakentaminen. Tycroc TWP sopii myös kylpyhuoneen lattian ja katon vesieristykseen ja asennettavaksi suoraan lattialämmityselementtien alle estääkseen lämmön siirtymistä alaspäin.
20228_79224.jpg
Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon
Vuonna 1947 valmistuneen kaksikerroksisen hirsitalon sähköistys ja käyttövesi- sekä viemäröinnin putkitukset uusittiin vastaamaan nykypäivää. Jo alussa tiedettiin, että projekti ei välttämättä tule olemaan helppo, koska talossa aiottiin asua osittain samaan aikaan remontin edetessä. Remontin tavoitteena oli käytettävän energian monipuolisuuden ja hyötysuhteen parantaminen sekä asumisviihtyvyyden nostaminen.Miten remontti sujui? Pääsimme kurkistamaan perhe Piiraisen hirsitaloremonttia.
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
200912_19737.jpg
Hyvää alkanutta vuotta
Jälleen yksi "pyöreä" vuosi on alkamassa. Mitä vuosi sitten tuo tullessaan? Ainakin lämmöneristysmääräykset kiristyvät ja talviolympialaiset ovat vuorossa. Valtiollisia vaaleja ei ole tiedossa toisin kuin 100 vuotta sitten. Mitäpä muuta merkittävää aiemmat pyöreät vuodet ovat sisältäneet?
20173_48621.jpg
Valmet Kotilämpö vaihdettiin päivitettyyn versioon
Ilmalämmitys on yksi tapa lämmittää kotia. Varsinkin 1970-luvun taloissa tämä lämmitystapa on ollut käytetty. Valmet Kotilämpö-järjestelmä löytyy monesta ilmalämmitystalosta.Järjestelmä toimii niin, että ilmalämmityskoneen sisällä oleva nestepatteri lämmittää kiertoilmapuhaltimen laitteen läheisyydestä ottaman ilman. Puhallin puhaltaa lämmitetyn ilman ikkunoiden alla olevista säleiköistä asunnon huoneisiin. Järjestelmään kuului myös 1970-luvulla varsin edistyksellinen ilmanvaihto-osan lämmön talteenotto. Ulkoa tuleva raitis ilma lämmitettiin märkätiloista poistetulla lämpimällä ilmalla, joka jaettiin kiertoilman mukana koko asuntoon. Jos ilmanvaihto-osaa hennottiin pitää päällä, 1970-luvun tiiviiksi rakennettu ilmalämmitystalo oli tunnettu raikkaasta sisäilmasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton