• Etusivu
  • Sisustus

Varma - pitävä pohjamaali

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.11.2009
200911_19415.jpg

Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.

Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.

Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!

Työohje

Maalaamaton pinta:
Puhdista pinnat liasta ja pölystä.Tasoita tarvittaessa sopivalla Tikkurilan Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä telalla tai ruiskulla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Aiemmin maalattu pinta:
Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu- pesuaineella ja huuhdo huolellisesti. Tasoita kolot kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Sekoita Varma hyvin ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Maalaa tasoitetut kohdat tai tarvittaessa koko pinta Varma-pohjamaalilla 1-2 kertaa. Pintamaalaa Harmony- tai Lumi-sisustusmaalilla, Jokerilla tai Remontti-Ässällä.

Varma-pohjamaali

Rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Suositellaan erityisesti Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjamaaliksi. Sopii uudis- ja remonttikohteisiin sekä aikaisemmin maalattujen pintojen huoltomaalaukseen. Sopii erityisesti tapettien alle ja päälle. Tarttuu hyvin sinkittyihin pintoihin.

Työtapa:
Telaus tai ruiskutus
Korkeapaineruiskutus:
-suutin 0,015" - 0,021" eli 0,380 - 0,530 mm
-ohennemäärä 0-5 til. %
Ohenne: Vesi
Värisävyt: Käytetään sellaisenaan, mutta voidaan myös sävyttää Tikkurilan sisävärikarttojen A:lla merkittyihin väreihin. Sävytyksessä käytetään vain puolet kaavan osoittamasta pastamäärästä. Sävy voi poiketa mallista.

200911_19417.jpg
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

7_P_29656.jpg
Energiatehokkuuden seurantamenetelmiä kehitetään
VTT ja Itä-Suomen yliopisto ovat käynnistäneet rinnakkaisen tutkimushankkeen, jonka tavoitteena on energiatehokkuuden seurantamenetelmien kehittäminen teollisuusprosessien ja rakennusten energiankulutusta varten.
20115_25991.jpg
Mitä määräykset sanovat puukuitueristeestä?
Kysymys:Tiedustelin eräältä pientalovalmistajalta mahdollisuutta tilata heidän tuotteensa puukuitueristeillä. Sain vastaukseksi, että puukuitueristeinen paketti ei ole mahdollinen nykyisistä lämmöneristysmääräyksistä ja tiiveysvaatimuksista sekä näiden aiheuttamista rakenteellisista muutoksista johtuen.Onko asia todella näin? Eikö hengittävää rakennusta pysty enää määräysten mukaan tekemään?
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20234_81361.jpg
Juomavettä vaikka merivedestä - veden­puhdistuslaite helpottaa mökkeilyä
Mökkikausi on jälleen alkamassa ja on oikea aika päivittää kesäasunnon mukavuuksia. Mikäli tähän saakka käyttövettä on kuljetettu mukana mökille, voi juomaveden nyt tuottaa paikan päällä kätevästi luonnon vedestä uudella vedenpuhdistuslaitteella.
202111_73397.jpg
Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen
Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.
20186_53591.jpg
Ville Haapasalon ja kaksi muuta mökkitarinaa
Loma ja vapaa-aika ovat meille tärkeitä. Niihin ladataan paljon odotuksia, kun halutaan vastapainoa kiireiselle arjelle. Mieltymykset ratkaisevat minkälaisen mökin tai huvilan kukin haluaa rakentaa. Jokaisella mökillä on oma tarinansa. Tässä tarinaa kolmesta hirsihuvilasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton