• Etusivu
  • Remontti

Vanhan rintamamiestalon tai kesämökin remontointi: unelmat on tehty toteutettaviksi

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Nordea
Päivitetty 22.04.2024
AdobeStock_298096405

Rintamamiestalojen ja kesämökkien remontointi tarjoaa mahdollisuuden säilyttää perinteitä samalla kun tuodaan rakennuksiin uutta elämää ja mukavuutta. Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi avaa uusia mahdollisuuksia ja rintamamiestalon energiatehokkuuden huomioiminen edistää kestävää kehitystä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä henkeä ja säilyttää se osana remontointiprosessia.

Suomalaisille kesämökki tai vanha rintamamiestalo edustavat usein paitsi omaisuutta, myös perinnettä ja mielenrauhaa. Ne ovat paikkoja, joissa voi paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta. Vuosien saatossa nämä rakennukset voivat vaatia kunnostusta ja remonttia säilyäkseen käyttökelpoisina ja viihtyisinä.

Rintamamiestalon kunnostus perinteitä kunnioittaen

Rintamamiestalot ovat osa Suomen sotien jälkeistä historiaa ja niiden kunnostaminen voi olla sekä haastavaa että palkitsevaa. Rintamamiestalon remontointi kannattaa toteuttaa huolellisesti ja harkiten, jotta alkuperäinen tunnelma säilyy ja samalla nykyajan mukavuudet otetaan huomioon. Tämä voi tarkoittaa vanhojen pintamateriaalien, kuten puulattioiden ja ikkunoiden, säilyttämistä tai korjaamista. Samalla on kuitenkin tärkeää huomioida energiatehokkuus ja nykyaikaisten standardien täyttäminen.

Remonttikustannukset on myös syytä laskea ja budjetoida tarkkaan. Huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoinen toteutus ovat avainasemassa projektin onnistumisessa, jotta lopputulos vastaa sekä omia toiveita että talon historiallista arvoa.

Remontin rahoittaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan, varsinkin hyödyntämällä Nordean remonttilainaa. Nykyiset rahoituslaitosten tarjoamat rahoitusmahdollisuudet soveltuvat moniin eri tarpeisiin. Pankista voi hakea lainaa remonttia varten, kun taloudellinen tilanne on muutoin kunnossa. Tämä mahdollistaa isompien hankkeiden toteuttamisen ilman suurta omaa pääomaa. Tutustu Nordean tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin.

Kesämökki talviasuttavaksi

Monille kesämökki on paikka, jossa vietetään kesäviikonloppuja ja lomia. Kesämökin muuntaminen talviasuttavaksi voi avata uusia mahdollisuuksia ja pidentää käyttöaikaa ympäri vuoden kestäväksi ajaksi. Muutos vaatii monesti lisäeristysten asentamista, parempaa lämmöneristystä ja mahdollisesti jopa lämmitysjärjestelmän päivittämistä. Samalla on tärkeää varmistaa, että rakennus kestää Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja mahdolliset lumikuormat.

Vanhan remontointi rintamamiestalo ja kesämökki
Info

Info

Huomioi nämä kesämökin muuntamisessa talviasuttavaksi

Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi on merkittävä projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta.

Kunta- ja kaupunkikohtaiset lupamenettelyt

Ennen kuin teet suuria muutoksia kesämökkiin, tarkista paikalliset rakennusmääräykset ja tarvittavat luvat. Joissakin tapauksissa talviasuttavaksi muuttaminen saattaa edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Kesämökin lisäeristys ja lämmöneristys

Talviasuttavaksi muuttaminen edellyttää usein nykyisen eristyksen parantamista. Lisäeristykset kattoon, seiniin ja lattiaan voivat olla tarpeen varmistaaksesi, että lämpö pysyy sisällä ja kylmyys ulkona. Tämä auttaa vähentämään lämmityskustannuksia ja parantamaan asumismukavuutta talvella.

Lämmitysjärjestelmän päivitys kesämökkiin

Kesämökillä saattaa olla alun perin vain kesäkäyttöön tarkoitettu lämmitysjärjestelmä, kuten sähkölämmitys tai puuhella. Talviasuttavaksi muuttaminen voi vaatia tehokkaamman lämmitysjärjestelmän, kuten ilmalämpöpumpun, vesikiertoisen lattialämmityksen tai öljylämmityksen, jotta sisätilat pysyvät lämpiminä kovilla pakkasilla.

Kesämökin säänkestävyys

Kesämökin rakenteiden on oltava riittävän kestäviä kestämään Suomen vaihtelevat sääolosuhteet. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kestävämpiä katemateriaaleja, ikkunoiden ja ovien tiivistämistä sekä rakenteiden tarkastamista ja mahdollisia korjauksia.

Vesi- ja viemäröintijärjestelmät

Talviasuttavaksi muuttaminen edellyttää yleensä myös vesijohtojen ja viemäröintijärjestelmien soveltuvuuden varmistamista talvikäyttöön. Putkien eristäminen ja mahdollisten jäätymissuojien asentaminen voivat olla tarpeen.

Näiden tekijöiden huolellinen harkitseminen auttaa varmistamaan, että kesämökki on turvallinen, mukava ja käyttökelpoinen myös talvikaudella.

Energiatehokkuus ja kestävä kehitys

Remontoidessa vanhaa taloa tai mökkiä, on tärkeää ottaa huomioon myös energiatehokkuus ja kestävä kehitys. Tämä voi sisältää esimerkiksi uusien ikkunoiden ja ovien asentamista, energiatehokkaampien lämmitysjärjestelmien käyttöönottoa sekä aurinkopaneelien tai tuulivoimaloiden asentamista. Näin ei ainoastaan säästetä energiaa ja rahaa, vaan myös vähennetään ympäristövaikutuksia.

Info

Info

Tutustu Nordean tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin ja polkaise projekti käyntiin

Remonttiprojekti on monilla tällä hetkellä ajankohtainen, varsinkin kun energian hinnat laukkaavat sellaisissa lukemissa, että jotain on tehtävä oman etunsa vuoksi. Joskus remontti voidaan joutua aloittamaan kiireellä ja remonttiin pitää hakea nopeasti lainaa. Nordean tarjoamaan vakuudelliseen energiaremonttilainaan kannattaa tutustua, ettei kiireessä tule tehtyä itselle sopimatonta päätöstä muussa palvelussa. Voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa. Lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Vertaile Nordean remonttilainoja ja täytä maksuton hakemus

Nordea
Remontti
asuminen
rakennukset
rintamamiestalo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81178.jpg
Miksi energiaremontti kannattaa tehdä?
Energian hinnannousun myötä moni on alkanut kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota lämmityskustannuksiin. Kohonneiden kustannusten myötä, energiaremonttien kysyntä on kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään lämmityskustannuksissa, vaan se myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20234_81394.jpg
Energiaremontti aurinkopaneeleilla - miksi se kannattaa?
Sähkön rajusti heittelehtivät hinnat ovat viime aikoina saaneet monet pohtimaan sähkönkulutustaan sekä miettimään keinoja kustannusten hillitsemiseksi. Kohonneiden kustannusten myötä energiaremonttien kysyntä onkin kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20235_81684.jpg
Energiatehokkuutta lämmitysjärjestelmän vaihdolla
Rakennuksen energiatehokkuuden kasvattamiseen tähtäävät energiaremontit ovat nostaneet suosiotaan merkittävästi. Sähkön hinnan epävakauden vuoksi huomio on kiinnittynyt entistä enemmän asumisen energian kulutukseen. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
20227_78987.jpg
Hirsinen atriumtalo japanilaisella twistillä - tutustu uuteen Honka Haikuun
Naantalin asuntomessuilla ihastuttanut Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Talo on sovitettu tontille herkkää kivikkoista luontoa kunnioittaen, erityisesti sen puita ja kalliota varjellen. Sisustuksessa on käytetty rohkeasti puuta, suojaisalla atriumpihalla on japanilainen puutarha ja saunaosastolla rauhoittava kylpylä, joka on kuin onsen, kuuma lähde. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta. Honka Haiku onkin A-energialuokan talo.
20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton