• Etusivu
  • Energia

Valitse omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet - Sähköistys sisustuksen ehdoilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 22.11.2023
20194_57472.jpg

Kotia remontoidessa käytetään paljon aikaa sopivan värimaailman luomiseen. Valitaan huolella ne suuret linjat ja sävyt, joiden pohjalta sisustusta aletaan rakentamaan. Tapetin ja maalin valintaan käytetään tunteja; vaihtoehtoja vertaillaan eri valoissa ja huonetiloissa mallipalojen ja värilastujen avulla. Kokonaisuutta täydennetään tilaan täydellisesti sopivilla jalka-, katto- ja peitelistoilla, kahvoilla ja vetimillä sekä verhotangoilla tai -kiskoilla.

Jokaiseen huoneeseen asennetaan myös katkaisimia ja kytkimiä ohjaamaan mm. valaistusta. Sinun valittavaksesi jää, haluatko häivyttää vai korostaa niitä. Valitsetko seinän sävyyn sulautuvan vaihtoehdon vai korostatko sitä vaikka valloittavalla värikehyksellä? Tai ehkä kotiisi sopii parhaiten tyylikäs teräs tai perinteinen valkoinen. Valinta on sinun!

Mattaa vai kiiltävää? Kirkkaat vai hillityt värit? Lasia, pronssia vai terästä?

ABB:n asennuskalusteet ovat toimintavarmoja, turvallisia ja helppoja asentaa. Useat tuotteet ovat yhteensopivia ja voit valita juuri sinun kotiisi sopivimmat vaihtoehdot. Kun runko on sama, muoviosat voit vaihtaa itsekin piristämään kodin ilmettä. Uusi ilme ei välttämättä tarkoita kirkkaita värejä; jos pidät harmonisista ja neutraaleista sävyistä, saat kotiisi uutta särmää vaihtamalla tyyliä perinteisemmästä moderniin. Tai toisin päin.

Kaikissa näissä runko-osa on sama, jolloin ilmettä saa muutettua helposti vain pintaosia vaihtamalla.
Kaikissa näissä runko-osa on sama, jolloin ilmettä saa muutettua helposti vain pintaosia vaihtamalla.

Jussi- ja Impressivo-kalusteet on suunniteltu suomalaiseen asennuskulttuuriin sopivaksi. Niiden kehitystyötä ja valmistusta tehdään edelleen kotimaisin voimin ABB:n Porvoon tehtaalla. Impressivo-kalusteet sekä design-sarjojen tuotteet ovat toisiinsa yhteensopivia, ja niitä voidaan yhdistellä vapaasti.

Tiesitkö!Teräs-sarjasta löytyvät keskeisimmät tuotteet kuten kytkimet, säätimet ja pistorasiat. Sarja on ruostumatonta terästä, jonka anti-fingerprint-käsitelty pinta hylkii sormenjälkiä.

ABB:n valikoimasta löydät omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet. Valitse vaikka joka huoneeseen erilaiset, huoneen sisustukseen sopivat värit. Voit vaihtaa tyyliin myöhemmin itse, jos siltä tuntuu.

Mallivaihtoehtoja yli 20 erilaista!

Näin väri muuttaa ilmettä:

20174_49002.jpg

Ohjaa kytkimiä langattomasti!

Langattomien kytkimien ja säätimien avulla voit lisätä kytkimiä ihan mihin haluat. Jos nykyiset jäävät kaapin taakse piiloon, tai haluat kytkimen sopivampaan paikkaan, sähköasentaja voi lisätä sellaisen ilman seinärakenteisiin kajoamista. Langaton kytkin voidaan vain ruuvata tai liimata paikoilleen, siksi se soveltuu myös esimerkiksi lasiseiniin.

RF-tuotteilla on mahdollista toteuttaa monipuolisesti kodin ohjauksia. Tuotteet perustuvat radiotaajuustekniikkaan, eivätkä langattomuutensa vuoksi vaadi kaapelointia ollenkaan. RF-vastaanotin voidaan yksinkertaisesti sijoittaa olemassa olevaan asennusrasiaan, ja ohjauspainike ruuvata tai liimata paikoilleen mihin tahansa.

Langaton kytkin soveltuu erittäin hyvin saneerauskohteisiin, sillä se ei vaadi kaapelointia.

ABB Oy
Energia
suunnittelu
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

suuresta ikkunasta näkyy vehreä metsä keittiönpöydän taustalla
Painike ei enää määrää kaapin paikkaa
Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat sijoitettua katkaisijan tai säätimen vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto, jota on yleisesti saatavilla. Se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.Langattomat tuotteet ovat saatavissa sekä IMPRESSIVO®- että Jussi-sarjassa.
20184_52708.jpg
Parin vuoden jälkeen kotiautomaatio on osoittanut tarpeellisuutensa
Olemme aikaisemmin esitelleet porvoolaisen perheen, joka muutti uuteen omakotitaloonsa vuoden 2016 kesällä. Talon isäntä tiesi, että hän haluaa tähän kotiin lapsiperheen arkea helpottavaa automaatiota lisäämään asumismukavuutta. Hän valitsi kotiinsa ABB-free@home-kotiautomaation ja asennuskalustesarjaksi Impressivon.Nyt taloon muutosta on kulunut kohta pari vuotta ja on aika ottaa selvää, miten arki on sujunut. Onko silloin valitut toiminnot vielä käytössä, mitä on muuttunut ja onko järjestelmään tullut lisää ominaisuuksia?Lue myös aikaisempi osa: Kotiautomaatio osaksi talopaketteja
keittiön saarekkeen yläpuolella on kolme kattolamppua
Keittiössä tarvitaan valoa!
Riittävä yleisvalaistus on tärkeää keittiön turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Keittiössä oleskellaan myös usein pitkiä aikoja ja valot ovat paljon päällä, siksi sinne kannattaa valita vähän energiaa kuluttavat, pitkäikäisillä loisteputkilla varustetut valaisimet.Enston valaistusratkaisut muodostavat keittiöön toimivan kokonaisuuden, jonka avulla on helppo lisätä työmukavuutta, energiatehokkuutta ja viihtyisyyttä. Valaisinmallistomme sopii moneen tarpeeseen ja erilaisiin tiloihin.
Spigot lvis-suunnittelu
Selkeyttä projektin kustannus- ja aikatauluhallintaan
Omakotitaloprojekti voi olla rakennuttajalle varsin haasteellinen kokonaisuus − kaikkien toimijoiden tulisi pelata yhteen ajantasaisin tiedoin suunnittelusta asennuksiin. Paras ratkaisu onnistuneeseen lopputulokseen saavutetaan, kun toteutusvastuu on keskitetty yhdelle osaavalle toimijalle.
20221_75458.jpg
Kolkosta pikku-wc:stä tunnelmalliseksi keitaaksi - katso mitä remontti maksoi
Ennen remonttia pieni wc oli hyvin valaistu, mutta tila oli tylsä. Sisustuksellisia asioita ei oltu mietitty. Toisesta remontista oli jäänyt rimapaneelia sopiva määrä, joten wc:n ilmettä päätettiin uudistaa niiden avulla. Kun seinäpintaan tuotiin lisää materiaalia, avautui mahdollisuus lisätä tilaan epäsuoraa valaistusta vajaaksi jätetyn paneelin reunoilta.Lue miten pienestä ja kolkosta wc-tilasta saatiin kaikkia miellyttävä kokonaisuus. Suunnittelu, toteutus sekä kaikki led-nauhat, muuntajat, ohjaimet sekä valopeili ovat LedStoren omaa osaamista ja valikoimaa.
20233_81084.jpg
Miten taloyhtiössä kartoitetaan tulevaisuuden sähköntarpeet?
Taloyhtiössä, jossa putkiremontti alkaa olla ajankohtainen, sähköjärjestelmä voi olla vielä teknisesti toimiva. Mikäli järjestelmä on alkuperäinen, se alkaa kuitenkin olla ajastaan jäljessä monessa asiassa. Sähköremontti parantaa turvallisuutta, energiatehokkuutta ja nostaa kiinteistön arvoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton