• Etusivu
 • LVI

Uutuus – älykäs patteritermostaatti säästää energiaa, helpottaa elämää ja tuo asumismukavuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 05.10.2023
20229_79614.jpg

Termostaatin tehtävänä on huonekohtainen lämmönsäätö. Wiser älykkäät patteriventtiilit toimivat myös älypuhelimella.

Patteritermostaatti on noussut otsikoihin, se tuiki tavallinen nuppi siinä lämpöpatterin kyljessä. Tämän pienen osasen toimiessa kunnolla säästää esimerkiksi energiakustannuksissa. Lämmitysjärjestelmän osanen osaa käydä myös hermoille: säädöt ovat mitä sattuu, toimii jos toimii ja ulkoasussakin on toivomisen varaa. Montako kertaa olet törmännyt mokomaan nuppiin?

Nyt on markkinoille tullut patteritermostaatin älykäs versio, joka ihastuttaa myös ulkomuodollaan ja sen ohjaaminen tapahtuu älypuhelimella.

Patteritermostaattia voidaan ohjata myös etänä

Patteritermostaatilla säädät huoneidesi lämpötilaa halutuksi. Patterisi ei siis tulisi lämmittää täysillä jatkuvasti vaan patterien pintalämpötilan kuuluu vaihdella sisälämpötilan mukaan. Siitä sen tietää, että termostaatti toimii.

Lämmitysjärjestelmästäsi saat entistä mukavamman, paremman ja tehokkaamman, kun vaihdat termostaatit uusiin. Älykäs termostaatti säästää myös sähkölaskussa. Wiser älytermostaatit sopivat vesikiertoisiin pattereihin.

Patteritermostaatin etäohjaus on helppoa maksuttoman Wiser by SE -sovelluksen avulla. Voit säätää jokaisen huoneen lämmitystä valitsemalla ensin halutun huoneen ja muuttamalla lämpötilaa. Toiminto on kätevä myös loma-asuntojen käyttöön - esimerkiksi mökin patteri voidaan säätää lämmittämään jo mökkitien päältä. Myös muut Wiser ohjaukset toimivat patterin kanssa, patteri voi esimerkiksi mennä päälle suoraan oven avaamisesta tai sulkeutua ikkunan avaamisesta tuuletuksen ajaksi.

Patteritermostaatin lämpötilan säätäminen tapahtuu siis älypuhelimella, mutta itse termostaatista löytyy myös plus- ja miinus -painikkeet boost-toimintoa varten. Boost-toiminnon aktivoiminen asettaa lämpötilan kahden tunnin ajaksi kaksi astetta lämpimmälle tai kylmemmälle.

Huomio

Huomio

Huomioi tämä!

 • Älä piilota termostaattia verhojen tai kalusteiden taakse. Se ei toimi kunnolla.
 • Älä tuuleta kiertämättä perinteistä patteritermostaattia ensin kiinni. Tuhlaat kallista energiaa!

Wiser älykotituotteet lisäävät asumismukavuutta

Wiser-älykotituotteita on saatavilla sähkötukkuliikkeissä ja hyvin varustelluissa rautakaupoissa. Tuotteita voi hankkia myös osaavan sähköasentajan kautta, joista sinua lähimmän löydät esimerkiksi Wiser-asentaja -kartasta

Wiser iTRV patteritermostaatin ominaisuudet:

 • Ohjaus ja automatisointi Wiser by SE-sovelluksen kautta
 • Optimoitu käynnistys sään ja lämpötilan mukaan
 • Boost-toiminnon avulla +/- 2C 1h ajaksi vain kääntämällä termostaattia
 • Boost-toiminto 30min-3h Wiser sovelluksen kautta
 • Nykyisen ja tavoitelämpötilan näyttö sovelluksen kautta
 • Lapsilukko
 • Lomatila
 • Automaattinen neulaventtiilin huoltotoiminto
 • Paristojen (2x AA) kesto n. 2v, riippuen käytöstä
20229_79615.jpg

Schneider Electricin Wiser-järjestelmän täydellinen käyttö vaatii keskusyksikön (snro 2622118, CCT501901), Wiser by SE[1]älypuhelinsovelluksen, käyttäjätilin sekä internet-yhteyden. Järjestelmän käyttö on maksutonta. Laite on tarkoitettu sisäkäyttöön.

Lue lisää Wiser älykodista

Schneider Electric Finland Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton